Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Vapaitakuvia
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Chiko

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Gotlanninrussi

Ex-omistaja

Queenland

Skp, väri

Ori, liinakko

Kasvattaja

Kisatalli Lucifer

Syntynyt

8.2.2008

Koulutustaso

ko HeB; re 60cm; me 60cm; ir 90cm

Säkäkorkeus

124 cm

Painotus

ravit

Rekisterinumero

VH13-028-0047

   
 

Luonne

Hoidettaessa ori keksii aina jotain, joko pahaa tai hyvää ihmisen päänmenoksi, ja jos niistä ei komenna, jatkaa Chiko samaan malliin, jonka seurauksena tulee sitten pahoja tapoja, joita on tältä herralta vaikea kitkeä pois. Eli tätä herraa saa komentaa, jos se jotain ilkikurista tekee. Chiko on todella hyvärakenteinen, mutta sen suvusta ei tiedetä ollenkaan, vaikkakin kilpatalli Lucifer on tämän kasvattanut. Ajan kuluessa hoitajasta ja Chikosta tulee vielä parhaat ystävykset, jotka luottavat toisiinsa, jolloin tämä on oikea unelmaponi! Chiko keksii usein jekkuja - niin hyviä kuin pahojakin. Välillä ne ovat hauskoja, mutta joskus eivät, kun ori kaatelee harjapakkeja ja rikkookin niitä mielellään, ottaa huppareiden hupuista kiinni ja repii yms. Kaikki hoitotoimenpiteet silti onnistuvat silloin, kun ei ori keksi erinäisiä jekkuja. Kaviotkin nousevat aivan mallikelpoisesti, mutta se saattaa alkaa näykkiä ja tökkiä hoitajan takapuolta. Varustaminen ei ole tämän herran mieleen. Satula menee ihan suhteellisen hyvin selkään, mutta vyön kiristämisestä ei Chiko pidä alkuunkaan! Silloin se puree, pyörii, potkii ja pullistelee. Satulavyön kiristämisen jälkeen ori muuttuu välittömästi takaisin omaksi itsekseen. Suitsiessa ei viitsi avata suutaan mikä tekee välillä kuolaimien laitosta hankalaa. Onhan niitäkin päiviä, jolloin Chiko on oikea päivänsäde, ja avaa suunsa valmiiksi kuolaimille, mutta niitä on aika harvoin. Antaa kiinnittää kaikki soljet yms. Suojia laittaessa saattaa nostella jalkojaan mutta ei sen kummempaa.

Ratsastettaessa Chiko on reipas, ponimainen ja ilkikurinen russori, jolla sisua riittää kerrakseen. Se sopii pienikokoisille, mutta ehdottomasti kokeneelle ja napakalle ihmiselle. Orin perusaskellajit ovat mukavia, toisaalta Chiko omaa pari ärsyttävää tapaa - Pään viskominen alas asti, jolloin nyppäisee useinkin ohjat käsistä jos ratsastaja ei ole varautunut, ja pukitteleminen; ori saattaa pukittaa jopa käynnissä. Käynti, ravi ja laukka ovat mukavia istua, mutta nuo pahat tavat tekevät turvattomamman olon selässä istuvalle, jollei osaa varautua niihin. Ponilla on ponimaiset ja pienet askeleet, se pitää päätään itse ylhäällä ja sen saa kivasti peräänantoon, kunhan se ei vetelisi sitä päätään iänikuisen aina alas. Esteistä Chiko pitää. Se hyppää aina innolla, toisaalta se ei katso ikinä itse askeliaan, joten saattaa hyppiä kaukaa, vaikka ratsastaja koittaisi sovitella askelia esteelle. Ori on kova suusta esteillä, ja kiihdyttää helposti. Poni pukittelee rankasti etenkin esteillä, eikä tahtoisi pysähtyä milloinkaan, minkä takia sillä käytetään esteillä pelhameita. Ori hyppää silti hyvin, silloin kun menee hyvin, eli poni on oikein osaava ja kiva hypätä, jos ratsastaja pysyy kyydissä mukana ja saa Chikon hieman hiljentämään vauhtia. Koulupuoleltakin Chiko osaa HeB:n asioita, joitakin HeA:n asioitakin taitaa. Pohkeenväistöä on orin kanssa vaikea mennä, sillä se suoraan sanottuna inhoaa sitä. On todella vaikea saada se menemään edes suoraan ilman uraa, koska ori alkaa ennakoimaan pohkeenväistöä, jonka seurauksena kiemurtelee, vaikkei pohkeenväistöä tekisi. Kokeneen ratsastajan kanssa saa pohkeenväistöäkin välillä mentyä. Maastossa Chiko on reipas ja rento. Poni rakastaa luonnon hiljaisuutta, mutta autotien läheisyydessä ei kannata tämän herran kanssa mennä, sillä ori pelkää suunnattomasti autoja. Laukkapätkillä poni menee todella lujaa ja saattaa pukitella, muttei kiilaa tai ohittele muita. Chiko saattaa säikkyä esim. lintuja tai kahisevia oksia. Pelloilla yms. poni sekoaa totaalisesti! Kannattaa olla lännensatula ja turvavarusteita, jos sinne mielii! Pukittelee, menee täpöillä ja muuttelee itse suuntaa.. Eikä sitä saa hiljentymään sitä vauhtia kovin helposti.

Talutettaessa Chiko tarttuu hampaillaan kaikkeen liikkuvaan, ja joskus myös liikkumattomaan. Ponin jyrä on uskomaton! Ori saattaa ottaa takista kiinni ja raahata taluttajaa minne itse mielii. Orilla pitääkin olla aina talutettaessa orikuolain suussa tai vaihtoehtoisesti suussa on sitten ketju. Oria ei tosiaankaan saa taluttaa edes vähän epävarmat ihmiset tai vähänkään kokemattomat, sillä Chiko vetää tosiaan ihan sata nolla.

Sukutaulu

i. tuntematon

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. tuntematon

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

Skp & nimi

Isä/emä

14.4.2013 o. Rose's Chess Candy's Rose
23.9.2015 o. SHRC's Chumina Hilmiina
30.8.2017 t. Fika KV Take It Dindah
 

Kilpailukalenteri

4.10.2014 ~ esteratsastus, 50-60 cm ~ 3/7
27.2.2015 ~ esteratsastus, 60 cm ~ 1/42
21.3.2015 ~ esteratsastus, 60 cm ~ 2/18
29.5.2015 ~ kenttäratsastus, poniluokka (HeC / 60cm / 50cm) ~ 1/4
29.5.2015 ~ kouluratsastus, HeB ~ 3/20
12.5.2016 ~ esteratsastus, 60 cm ~ 2/20
14.5.2016 ~ esteratsastus, 60 cm ~ 1/20
20.6.2016 ~ laukkakisa, 600 m ~ 2/5

Voittosumma: 12 870 v€

 

©2018 Kaukovalta - suntuubi.com