Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

            

© Zuzana Buráňová
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

KH Solars Amir Hisham ”Amir”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Arabialainen täysiverinen
(domestic)

Ex-omistaja

Alegre

Skp, väri

Ori, rautiaankimo

Kasvattaja

Kultahuisku (KULT4950)

Syntynyt

31.10.2009, Suomi

Koulutustaso

ko HeB; re 110cm

Säkäkorkeus

153 cm

Painotus

Esteratsastus

Rekisterinumero

VH18-003-0016

   
 

Luonne

Alegren poistomyynnissä taas vaihteen vuoksi pyöriessäni kummastelin, kuinka paljon hevosia siellä olikaan myymättä. Suurin osa sen kuukauden poistomyynnin hevosista oli joko Adinan tai Kultahuiskun kasvatteja. Kaunis, hieman varsamaisen näköinen mutta kuitenkin täysikasvuinen arabiori sulatti heti kättelyssä sydämeni. Esittelijä osasikin kertoa paljon tästä rautiaankimosta Kultahuiskun kasvatista. Amiriksi kutsuttu ori oli perinyt luonteensa emältään, ja se on yleensä kiltti ja helposti ihmiseen ystävystyvä kaveri, mutta joskus silläkin on huonompia päiviä. Dominointiin taipuvainen komistus vaatii määrätietoista käsittelijää yrittäessään päästä ihmisen ohi arvojärjestyksessä, vaikka usein käyttäytyykin fiksusti. Kaksipolvinen ori tuokin Kaukovaltaan reilusti uutta verta ja uudenlaisia kasvattimahdollisuuksia.

Vaikka oppivainen onkin, hoidettaessa Amirilla on tapana olla pollea kuin mikä, eikä näytä millään ottavan opikseen. Toisinaan ori liimaa korvat niskaansa ja näykkii ilmaa. Pään harjaus on yksi orin vähiten toivotuista asioista, mutta sietää sen yllättävän hyvin. Kaviot ori nostaa suhteellisen hyvin. Satuloidessa ori muuttuu oikeaksi lohikäärmeeksi, ainoastaan sieraimista nouseva tuli puuttuu. Amir ei anna laittaa satulaa selkään ilman herkuilla lahjomista, ja tämänkin jälkeen näykkii ilmaa ja pullistelee minkä ehtii. Lämpimät kuolaimet ori ottaa mielellään suuhunsa, mutta kylmien kuolainten tullessa suun eteen, ori nipistää tiukasti huulensa kiinni. Pesua Amir aristaa, mutta jalkojen pesu viilentää usein orin kuumia tunteita, ja siitä ori pitää.

Traileriin Amir kävelee kiltisti ja jopa innokkaasti. Se on yllättävän helppo niin lastata ja purkaa. Ori pitää matkustamisesta, koska silloin turha häly sen ympärillä lakkaa ainakin hetkeksi.

Ratsastettaessa Amir on kuuma tapaus, ja siitä syystä se tarvitseekin selkäänsä kokeneemman ratsastajan. Orin selkään pääsee kohtuullisen helposti, mutta toisinaan selkään nousuun tarvitaan avustaja pitämään oria paikallaan. Toisinaan ratsastuksen temmellyksessä saattaa ratsastaja pudota, mutta onneksi Amirilla ei ole tapana lähteä ratsastajan luota huitelemaan pitkin poikin. Esteet ovat orin lempijuttu, ja se piristyy vielä enemmän nähdessään esteitä. Kilpailuissa Amir on yllättävän rauhallinen verrattuna siihen, kuinka kuuma se kotona on. Ori pitää päänsä kylmänä eikä jostain syystä innostu liiaksi. Se keskittyy ratsastajaansa ja kuuntelee tätä tarkasti. Ori taitaa tietää, että kun ollaan muualla, niin silloin on tosi kyseessä.

Muiden hevosten kanssa Amir tulee toimeen, ellei sillä ole niin kutsuttu ”pomo-päivä”. Amir onkin parhaimmillaan täysipäisessä tarhassa, jossa sen turhat luulot saadaan pian pois. Jos tämäkään ei auta, on ori näinä päivinä siirrettävä omaan tarhaansa, jotta se ei satuttaisi enempää itseään ja muita.

Sukutaulu

i. Aamir Badiyaah al Rayad

ii. Amir Shael al Baheryn

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. Farida Khalifa

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. KH Solarblossom
ox, 150 cm, rt

ei. Aslan
ox, 149 cm, prt

eii. Mr. Mel ox evm

eie. Fancy Miracle ox evm

ee. Lady Minnie ox
WRJ-III
ox, 154 cm

eei. Mildear Latjana ox evm

eee. Mira Lat Miranda ox evm

 

Jälkeläiset

Syntynyt

29.6.2010

Skp & nimi

o. KH Suraya

Isä/emä

Afraa Bint Shai al Rayad ox

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com