Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

          

© Zuzana Buráňová
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

KH Guldamail ”Gulda”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Arabialainen täysiverinen
(domestic)

Ex-omistaja

Alegre

Skp, väri

Ori, rautias

Kasvattaja

Kultahuisku (KULT4950)

Syntynyt

2.3.2011, Suomi

Koulutustaso

ko HeA; re 100cm

Säkäkorkeus

154 cm

Painotus

Yleispainotus

Rekisterinumero

VH18-003-0015

   
 

Luonne

Alegren poistomyynnissä oli tässä kuussa todella paljon jäljelle jääneitä hevosia, kaikkiaan viisikymmentäviisi! Suuri osa niistä oli joko Adinan tai Kultahuiskun kasvatteja, ja tämä Guldaksi kutsuttu arabialaisori oli niitä jälkimmäisiä. Esittelijä tunsi hyvin Kultahuiskun hevoset, ja osasikin kertoa niistä sitä ja tätä, aina yleispätevästä kertomuksesta nippelitietoon. Ei siis mikään ihme, että myyjä sai minut ylipuhuttua näiden arabialaisten ostoon, ja Gulda oli yksi niistä, jotka matkaani lähti. Kuulemma emältään luonteensa perinyt ori on hyvinkin herkkä ja sympaattinen, ja tulee toimeen kaikkien kanssa.

Hoidettaessa Gulda käyttäytyy rauhallisesti, mutta se ei yhtään pidä kovakouraisista otteista. Jos hoito on sen mielestä epämiellyttävää, alkaa ori pälyilemään ympärilleen ja steppailemaan hermostuneena. Jos oria käsittelee rauhallisesti ja hellästi, saa orista uskollisen ystävän, jonka lisäksi siltä saa heti kiitokseksi hellyttävän katseen. Gulda seisoo hoitotoimenpiteiden ajan rauhallisesti paikallaan ja nostaa kavionsa sitä pyydettäessä. Varustettaessa ori hörähtää innostuksesta, saattaapa se jopa hirnahtaakin. Ori seisoo myös varustettaessa siististi paikallaan, eikä pelleile ihmeempiä. Myös kuolaimet se ottaa kiltisti suuhunsa. Gulda nauttii suunnattomasti hellistä hetkistä ja ystävällisestä rapsutuksesta. Myös porkkanoita ori rakastaa yli kaiken, ja poimii ne varovasti ihmisen kädestä. Pesukarsinassa Gulda venyttää kaulaansa ja nauttii sitä kastelevasta viileästä vedestä. Lisäksi orilla on tapana puistella itseään, joten myös pesijä on varmasti märkä orin pesemisen jälkeen.

Traileriin Guldan saa rauhallisesti käynnissä orin seuratessa kiltisti. Ori saattaa kuitenkin toisinaan epäröidä lastaussillalle astumista, mutta pienen tutkimushetken jälkeen astuu reippaasti sillallekin. Purkaessa etenkin peruuttaen saattavat orin etukaviot toisinaan nousta hieman ilmaan, mutta pian ollaan taas neljällä kaviolla ja matka jatkuu yleensä ilman suurempia kommervemkkejä.

Selkään noustessa Gulda seisoo järkähtämättä paikallaan eikä lähde liikkeelle ennen kuin ratsastaja antaa siihen luvan. Turhan kovakourainen ei kuitenkaan orin selässä saa olla, sillä tästä seuraa varmasti joko pari pukkisarjaa, kahdella jalalla kävelemistä tai laukkaratsujen taidonnäyte. Tätä ori jaksaa jatkaa siihen asti, kunnes ratsastaja ei enää keiku sen selässä. Ori rauhoittuu heti, kun ratsastaja on maassa ja seisoo tyynesti sen vierellä, mutta ei enää päästä tätä selkäänsä. Sileällä Gulda on rento ja se hakeutuu pohkeen ja ohjan väliin huonommallakin ratsastajalla. ”Ajatuksen voimalla” kulkeva hevonen tottelee pääasiassa painoapuja. Esteillä Gulda ei syty niin kuin monet muut hevoset. Ori saattaa höristää korviaan, mutta kulkee jokseenkin laiskan puoleisesti ja sitä saa kannustaa jatkuvasti eteenpäin. Ensimmäiset esteet sujuvat orin kansa hyvin, mutta myöhemmin sen tekniikka kärsii motivaatiopulasta. Kilpailuissa kannattaakin säästää verryttelyhypyt suoraan radalle, jotta edes radan alkuosa säästyisi tiputuksilta. Maastossa Gulda reipastuu, ja vaikka se onkin kohtuullisen vireä, käyttäytyy ori silti rauhallisesti. Ori liikkuu mielellään eteenpäin ja silloin tällöin maistelee polun reunan ruohonkorsia tai suuhun yltäviä lehtiä. Raudikko suorastaan rakastaa leikkimielisiä peltolaukkoja, ja steppailee innoissaan kuin laukkaratsu lähtökarsinassa. Onneksi orin häntä on kiinni sen takapuolessa, muuten se jäisi matkalle orin pistellessä menemään. Maastoesteillä ei ori ole elementissään kuten rataesteilläkin, mutta sen saa hyppäämään pidempään tyylillä. Kilpailuissa ori on rento itsensä, eikä välitä muista hevosista ollenkaan.

Sukutaulu

i. KH Esmail
ox (dom), 154 cm, km

ii. Fire Smoke
ox (dom), 149 cm, rt

iii. Fire Exampleyim evm

iie. Gathipyya evm

ie. Jojbelle ox
YLA2
ox (dom), 150 cm, km

iei. Hondayn evm

iee. Donythine evm

e. KH Gathinbyya ox
ox (dom), 150 cm, km

ei. Fajr Habbis
ox (dom), 155 cm, km

eii. Al-Gameel Guljul evm

eie. Bab-El-Sama evm

ee. Susan Pritex ox
ox (dom), 142 cm, km

eei. Isan evm

eee. Sun Aqua evm

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com