Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uudet sivut!

  

© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

A.D. Lovely Painted ”Evy”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Shetlanninponi

Ex-omistaja

Alegre

Skp, väri

Tamma, tummanpunarautias

Kasvattaja

Jannica (VRL-04799)

Syntynyt

5.10.2012, Suomi

Koulutustaso

ko HeB; re 50cm

Säkäkorkeus

102 cm

Painotus

Yleispainotus

Rekisterinumero

VH13-017-0253

   
 

Luonne

Jaa että sellainen sählääjäkaksikko tuli Alegresta haettua. Evyksi kutsuttu shetlanninponitamma saapui Kaukovaltaan yhdessä puolisiskonsa Mayan sekä toisen Adinan kasvatin, Butterin kanssa. Traileri oli kyllä niin kovaäänistä sorttia, ettei olisi kuvitellut, että siellä olisi enemmänkin tai suurempia matkustajia kuin nämä kolme kaveria. Näistä Butter oli ainut, joka seisoi fiksusti paikallaan, stressaantuneena kylläkin. Sisarukset Maya ja Evy olivat kuitenkin pistäneet kunnon shown pystyyn. Tällaisetko ponit minä myynneistä halusinkaan?

Hoidettaessa ja muutenkin perusluonteeltaan vauhdikas tamma ei ole kaikkien hoidettavissa. Tamma on hyvä pistää heti alkuun kiinni johonkin, jotta ensimmäinen ongelma, pyöriminen ja seinää vasten liiskaaminen saadaan kitkettyä edes jossain määrin pois. Nämä isältä perityt ominaisuudet olisivat vielä siedettäviä, mutta emältään se on perinyt joukon muita tapoja, esimerkiksi kuopimisen, pään viskomisen ja muutenkin sählän luonteen. Tamma tarvitsee hoitajan, jolla on huumorintajua, sillä muuten Evy on ihan fiksu hoidettava, ja sen tempaukset huvittavat – ainakin kun niitä jälkeenpäin ajattelee. Tamma aiheuttaa ongelmia lähinnä itselleen. Kavioiden puhdistaminen on kuitenkin yksi Evyn inhokkipuuhista, ja sen kanssa saa jonkun aikaa hikoilla, ennen kuin kaviot ovat puhtaassa kunnossa. Varustettaessa Evy nostaa päänsä niin korkealle kuin vain pystyy ja pullistelee minkä ehtii. Satulavyö onkin hyvä kiristää asteittain.

Talutettaessa tamman voi sanoa olevan haastava. Liekö tamma perinyt käyttäytymismallin isältään, sitä en tiedä, mutta ainakin puolisisko Maya käyttäytyy täysin samalla tavalla. Evyä kannattaakin taluttaa lyhyellä narulla ja kohdella varauksella. Tamma saattaa näyttää hermostumisensa taluttajasta keinolla millä hyvänsä pääsemisellä tai mahdollisesti myös pukittelemalla. Ketjunarun kanssa Evy kuitenkin käyttäytyy yleensä asialisesti ja pysyy taluttajan hyppysissä. Sen kanssa täytyy kuitenkin olla tarkkana, sillä keinot keksittyään poni kyllä vie ihmistä eikä toisin päin. Traileriin Evyä ei saa, ellei sitä lahjo. Pari herkkua, ja pian tamma onkin jo trailerissa.

Tallista pois päästessä Evy muuttuu aivan eri poniksi. Ratsastettaessa tamma muuttuu reippaaksi ja innokkaaksi, ei tosin yhtä reippaaksi kuin emänsä, sillä poni on perinyt myös jonkin verran isänsä rauhallisuutta ja hieman lyhythermoisuuttakin. Emältään perityt hyvät askeleet ja nopea oppivaisuus hyödyttävät etenkin koulupuolella, jossa hieman haastavammatkin tehtävät ovat tamman kanssa sallittuja. Esteitä ei Evy niin kammoa, se hyppää luonnollisesti hyvin ja reilulla ilmavaralla, mutta vesihaudat ovat sellaisia, ettei poni yksinkertaisesti hyppää niiden yli. Myös muut esteet saattavat tuottaa vaikeuksia, ellei kyydissä ole kokenut ja päättäväinen ratsastaja. Vaikka Evy pitääkin etenkin rauhallisista maastolenkeistä, on sillä myös virtaa olla turhankin reipas maastossa, etenkin, jos ratsastaja ei saa sitä tarpeeksi aikaisessa vaiheessa kuriin ja nuhteeseen. Tottelevainenhan poni on, muttei aina osaa hillitä itseään isompien kaverien seurassa tai reippailla laukkapätkillä. Ainakin jonkinasteisesta reippaudesta huolimatta kannattaa kaiken kaikkiaan miellyttämishaluisen Evyn selkään silti ottaa raippa, sillä sen isältä perityt ominaisuudet, lähinnä laiskahko käyttäytyminen, ottavat toisinaan vallan.

Sukutaulu

i. A.D. North Star Stranger
Ch
she, 99 cm, prt

ii. Wayfaring Stranger
she, 103 cm, rtkrj

iii. Wayfaring Lacklan evm

iie. Wayfaring Twist evm

ie. Hilmiput
she, 95 cm, rtkm

iei. Upsela evm

iee. Hippu evm

e. A.D. Lina’s Little Lovely Maley
SHLA-II
she, 103 cm, rt

ei. A.D. Thorbjörn
YLA3, KRJ-IV, SHLA-III
she, 102 cm, prt

eii. Asterix of the White Prince YLA3
she, 107 cm, rnkm

eie. A.D. Pirate Queen
she, 97 cm, trn

ee. P.P. Phalélina’s
YLA2, SHLA-III, VPA-2
she, 104 cm, vrt

eei. Vir MVA Ch Phataruka KTK-I, YLA3, VPA-2
she, 107 cm, rtkm

eee. Lilly (kadonnut)
she, 104 cm, vrt

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

 

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com