Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uudet sivut!

© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

A.D. Maya Linn ”Maya”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Shetlanninponi

Ex-omistaja

Alegre

Skp, väri

Tamma, tummanrautias

Kasvattaja

Jannica (VRL-04799)

Syntynyt

5.10.2012, Suomi

Koulutustaso

ko HeB; re 60cm

Säkäkorkeus

102 cm

Painotus

Yleispainotus

Rekisterinumero

VH13-017-0256

   
 

Luonne

Maya saapui Kaukovaltaan Alegren poistomyynnistä yhdessä puolisiskonsa Evyn kanssa. Mukaan sattui myös kolmas Adinan kasvatti, Butter. Tammat sijoitettiin Adinatarhaksi nimettyyn pihattoon, jossa asui jo liuta muita adinalaisia shetlanninponeja. Maya, tämä tummanrautias ja tyypillinen shetlanninponi ponimaisine oikkuineen, on luonteeltaan kuin kopio isästään, A.D. North Star Strangerista.

Hoidettaessa Maya pyörii ja on ainakin jossain mielessä haastava. Tammaa suositellaankin sidottavaksi kiinni, jotta poni ensinnäkin pysyisi paikallaan, ja toiseksi jottei hoitaja liiskautuisi ponin ja seinän väliin. Sidottuna tamman saa hyvin hoidettua, ainoastaan kavioiden puhdistaminen – ensinnäkin jo niiden nostaminen – tuottaa kyllä melkoista työtä. Varustettaessa Maya pullistelee minkä pystyy ja nostelee päätään.

Talutettaessa Mayan kanssa todellakin täytyy olla ymmärtäväinen ja kärsivällinen. Hieman hätäistä tammaa kannattaakin taluttaa lyhyellä narulla, sillä se saattaa pukitella jopa talutettaessa tai päästä keinolla millä hyvänsä eroon taluttajasta. Lastaus sujuu ongelmitta, kunhan lastaaja on lahjovaa sorttia. Jos taas ei ole, ei ponia saa ainakaan hyvällä kärryyn.

Ratsastajan selkään saadessaan Maya rauhoittuu hieman. Tamma on enemmän ja vähemmän hermonsa nopeasti menettävä tapaus, ja pitääkin helpohkoista tehtävistä, joissa sen ei tarvitse suurempia miettiä. Esteitä, noita raidallisia surmansuita ei Maya hyppää kuin pakon edessä, ja silloinkin ratsastajalta kysytään teräksisiä hermoja, jotta jättiloikka edes kavaletin yli onnistuisi. Verkkaiset maastolenkit ovat kuitenkin tamman ehdoton suosikki. Maya onkin enemmän sellainen laiskemman puoleinen tapaus, mutta toisaalta sitä ei suuremmin hätkäytä kulmissa lymyilevät möröt tai tuulessa huojuvat puskat. Myös juoksutettaessa Mayaa saa pyytää ihan reilusti eteenpäin.

Sukutaulu

i. A.D. North Star Stranger
Ch
she, 99 cm, prt

ii. Wayfaring Stranger
she, 103 cm, rtkrj

iii. Wayfaring Lacklan evm

iie. Wayfaring Twist evm

ie. Hilmiput
she, 95 cm, rtkm

iei. Upsela evm

iee. Hippu evm

e. A.D. Mosaic
SHLA-II
she, 105 cm, trt

ei. A.D. Magic Attitude
she, 104 cm, m

eii. Vir MVA Ch Magic Minstrel YLA3
she, 102 cm, rtkm

eie. Rosenwayn Dimona
she, 106 cm, mrn

ee. A.D. Madison
KTK-III, YLA2, SHLA-III, VPA1
she, 101 cm, mkrj

eei. JW’s Jordgubbe
she

eee. A.D. Beata’s Madicken
she, 106 cm, trn

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

 

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com