Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Rajattoman Reivi ”Reivi”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Suomenhevonen

Ex-omistaja

Alegre

Skp, väri

Ori, rautias

Kasvattaja

Rajaton (RAJA3922)

Syntynyt

23.1.2015, Suomi

Koulutustaso

ko VaB; re 60cm

Säkäkorkeus

155 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH15-018-0466

Meriitit

KTK-III

 

Luonne

Reivi kiinnitti huomioni heti Alegren teurasmyyntiin saavuttuani. Viimeinen päivä myyntiä ja ainakin kuvitelmissani kaikkien tallissa olevien hevosten tulevaisuus oli nyt minun käsissäni. Hyvin äänekkäästä tervetulokarjaisusta esittelijä tokaisi, etten varmaankaan tuota hevosta haluaisi mukaani. Rakenteeltansa se näytti ihan mukiinmenevältä suomenhevoselta, ja sitä testatessani oli hevonen oriksi erittäin kylmäpäinen ja fiksu. Kaiken tietysti kruunasi sekaiset sukupaperit, joissa selvisi sukua löytyvän ainakin seitsemänteentoista polveen saakka. Ori tulisi teettämään ylimääräistä paperityötä pelkästään suvun selvittämisessä ihan sikana! Ymmärsin, miksi se ei niin haluttu ollut, vaikka kantakirjauspalkintokin löytyi. Ilkeä huutaminen koettelee ketä tahansa, eikä tuollainen ylimääräinen paperivääntäminen ole tietenkään miellyttävää. Jostain syystä orin luonne kuitenkin nappasi, ja Reivi oli lähdössä mukaani Kaukovaltaan. Jospa se huutaminen siitä – ja ei kai niitä paperitöitä voi koskaan olla tarpeeksi?

Ihmisiä ja huomiota rakastava Reivi osaa kyllä olla ihmisiä kunnioittava. Ainoa huono puoli orissa taitaa olla se, että se ilmoittaa läsnäolostaan kunnon karjaisulla – ei, ei hirnahduksella, vaan nimenomaan karjaisulla. Huomion keskipisteeksi päästyään ori nauttii hetkestä täysin rinnoin. Etenkin kovat harjat tuntuvat miellyttävän oria kaikkein eniten. Huomionkipeä ja etenkin utelias ori seuraa kaikessa ihmistä. Myös karsinassa hoidettaessa hevonen kulkee ympyrää hoitajan perässä ja työntää turpansa hoitajan kainaloon. Ori vahtii silmä kovana ihmistä, ja haluaa ainoastaan yltiömäärin huomiota. Samantyyppisiä ongelmia ei kuitenkaan seuraa varustamisessa, sillä Reivi tietää, että se tarkoittaa sitä, että se pääsee tekemään töitä. Ja töitähän tämä ori rakastaa! Satula menee selkään ja kiinni ilman minkäänlaisia ongelmia, ja suitsien kanssa ori avaa suunsa ja laskee jopa päätään kiltisti alemmas.

Ratsastettaessa Reivin suuren työmotivaation kyllä huomaa jo ensiaskeleista. Ori liikkuu hyvin omalla moottorilla eteen, ja toimii parhaiten istunnan ja kevyen pohkeen kera. Vanhempiensa tavoin myös Reivi on omiaan koulukentillä, ja sen olemus tekee varmasti tuomareihin vaikutuksen. Reivin vahvuus on etenkin hyvä ja etenevä laukka, josta yleensä heruu lisäpisteitä, teki sitten laukassa mitä tahansa. Hyvin itseään kantava ori ei ole etu- tai takapainoinen, vaan juuri sellainen sopivan tasapainoinen hevonen.
Esteet eivät ole niin Reivin mieleen, mutta ratsastajan niin pyytäessä hypätään este kuin este. Maastoon päästessään Reivi innostuu ja silloin sillä onkin kovemmat menohalut pelissä. Ori tarvitsee maastoon osaavamman ratsastajan, ja taitavamman ratsastajan kanssa orin kanssa voi ohittaa niin haukkuvat koirat, pusikossa lymyilevät hirvet, traktorit ja metsäkoneet sekä kauhistuttavat siniset postilaatikotkin.

Sukutaulu

i. Vaapukan Roope
KTK-II
sh, 161 cm, tprt

ii. Vaapukan Tikseri
KTK-II, YLA3, KTJ-I, SLA-I
sh, 155 cm, rt

iii. Vir MVA Ch Vaapukan Miska KTK-I, KRJ-I, SLA-II, YLA2
sh, 154 cm

iie. Ch Keinumäen Tuikeri KTK-II, SLA-II, KRJ-I, YLA2
sh

ie. Fiktion Ainokainen
KTK-III, KRJ-II
sh, 150 cm, prt

iei. Fiktion Samuel KTK-II, SV-II
sh, 154 cm, tprn

iee. Ch Aavan Pihla KTK-II, KRJ-I
sh, 143 cm

e. Rajattoman Raisa
SV-I
sh, 152 cm, rt

ei. Fiktion Hurra
SV-II, KRJ-II, SLA-II
sh, 160 cm, prt

eii. Fiktion Herkko YLA2, KRJ-II, SLA-I
sh, 157 cm

eie. Fiktion Tuive
SV-I, KRJ-I, SLA-II
sh, 160 cm

ee. Viehättävän Tara
SV-I
sh, 158 cm, rt

eei. Ch Koistilan Trolli KTK-III, YLA2
sh, 155 cm

eee. Ch Koistilan Haave KTK-III, KRJ-I, YLA2
sh, 157 cm

 

Jälkeläiset

Syntynyt

1.4.2015

Skp & nimi

o. Rajattoman Reetu

Isä/emä

Rajattoman Alli

 

Kilpailukalenteri

11.11.2018 ~ näyttely, suomenhevosorit ~ 3/7 (Sysälä)

Voittosumma: 25 v€

Muuta

15.3.2015, Maaliskuun 2015 orien kantakirjaustilaisuus
18 + 17 + 18 + 16 = 69p. KTK-III
Tuomarit Peppi S., Tanja N., Cannabia ja Vibaja

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com