Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© VRL-01080
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Greyheaded KV ”Heidi”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Hannoverinhevonen

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, rautiaankimo

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

1.6.2018, Suomi

Koulutustaso

ko GP; re 110cm; me 100cm; ir 120cm

Säkäkorkeus

164 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH18-011-0131

   
 

Luonne

Greyheaded – harmaapäinen. Nimi sopi vastasyntyneelle tammalle hyvin. Rautiaanahan se syntyi, mutta vaaleni hyvin pian harmaaksi. Odotettavissa oli siis täysin valkoinen ilmestys. Harmaahapsi ei Heidiksi kutsutusta tammasta ole vielä tullut, eikä onneksi muistikaan pätki liiaksi. Molemmilta vanhemmilta perityt kouluominaisuudet ovat periytyneet myös Heidille, ja tamma onkin hyvin päässyt molempien vanhempiensa kanssa samalle tasolle – Grand Prixiin. Alun perin arabialaiseksi puoliveriseksi suunniteltu, mutta lopulta hannoverinhevoseksi rekisteröity tamma ei isänsä tavoin pelkää uusia haasteita, vaan on täysillä mukana kaikessa. Muutenkin Heidi on näyttänyt perineen enemmän isänsä kuin emänsä luonnetta.

Rutiinit – ne ovat ne pakolliset asiat, joista Heidi ei yhtään pidä. Tietysti ruoka-ajat ovat kivat, mutta noin niin kuin muuten. Hoidettaessa tamma osaa emänsä esimerkistä seisoa fiksusti paikallaan, mutta isältään se on perinyt kyllä reilusti huonoja tapoja. Kaikesta hännällä läimiminen on ehkä kaikkein ärsyttävin tapa, ja satulavyötä kiristettäessä tammalla toimii yhtäkkiä niin etu- kuin takapää. Helpoksi hoidettavaksi Heidiä ei voikaan kutsua. Kiinni sidottuna tamma on helpompi ja tarpeeksi reippaalla ja itsevarmalla olemuksella sekä päättäväisellä komennuksella tamman saa kyllä takaisin ruotuun. Tahtoessaan se kyllä käyttäytyy fiksusti. Isänsä tapaan vesi on oikea Heidin inhokki. Pesua kannattaakin harrastaa vain pakon edessä, ja hikisen tamman voikin vedellä vaikka sienellä läpi, Mutaisen tamman kanssa toimii myös piikki- ja kumisuka.

Talutuskäyttäytymisensä Heidi on selvästi perinyt emältään. Se taitaakin olla hyvin periytyvää sorttia, sillä kaikki tamman jälkeläiset käyttäytyvät lähes samalla tavalla talutettaessa. Jalat tammalla menevät nopeammin kuin pää, ja se steppaakin ihmisen vieressä minkä ehtii. Kuulolla tamma kuitenkin on, ja pysyttelee kohtuullisen lähellä ihmistä. Tarhasta ja laitumelta Heidi on helppo saada kiinni, ja sen taluttamisessakaan ei ole suurempia ongelmia. Haastavin osuus taluttamisessa on orien ohi rauhallisesti käveleminen, ja etenkin orilaidunten näkeminen on Heidille jo yksi haastava pala.

Onneksi Heidi on perinyt ratsastusominaisuuksiaan sekä isältään että emältään. Isän ADHD:ta paikkaamassa on emän kiltteys ja rauhallisuus. Heidillä on reilu eteenpäinpyrkimys, mutta se on onneksi kylmäpäinen ja kuuntelee ratsastajaansa erinomaisesti. Riskejä ei Heidikään karta ja pelottomana kaverina kaikkiin uusiin haasteisiin hypätään turpa edellä. Tekijäksi sitä voisi kai kutsua. Kouluratsastus on rautiaankimon tamman leipälaji, ja tammalla onkin erinomainen työmoraali. Isältä perityt erinomaiset askellajit ja emältä peritty unelmapehmeys tekevät tammasta erittäin mukavan ratsastettavan. Vaikka Heidi onkin hyvin herkkä menemään eteenpäin, on se myös suustaan herkkä, ja isänsä tapojen vastaisesti sen saa pienillä avuilla myös hidastamaan.
Esteitäkin on Heidi päässyt hyppäämään, ja se hyppää niitä varmasti ja pelottomasti. Este kuin este ylittyy, riippumatta esteen koosta, paikasta tai ulkonäöstä. Peloton tamma on myös oivaa maastoseuraa, se ei kyttäile mitään ja on aina valmis kaikkeen uuteen. Ainoastaan isältä peritty lievä koirakammo saa tamman säpsymään koirien ohittaessa, ollessa lähellä tai haukkuessa. Tylsiä päiviä ei varmasti Heidin kanssa tule vastaan.

Kun niin toivoin, että Heidi olisi emältään oppinut hyvät ”hevossuhdetaidot”, jouduin kyllä katkerasti pettymään. Heidi tarvitsee erityissuunnittelua hevosseuran suhteen. Tamma on rehellisesti sanottuna onneton muiden hevosten kanssa. Se haluaa olla osa laumaa, muttei tiedä, miten laumaan pääsee mukaan. Ehkä valkoinen väri on osasyy siihen, mutta pääroolissa taitaa olla isältä peritty vahva luonteenpiirre. Heidi joutuukin usein lauman kiusan kohteeksi ja mahdollisesti tästä syystä purkaa itseään ihmiseen.

Sukutaulu

i. Icedropped
hann, 174 cm, rt

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. White Caramel
ox, 153 cm, km

ei. Cup Zukbuba evm

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. Final Coppelia evm

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

 

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com