Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Greyfox KV ”Kettu”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Angloarabialainen täysiverinen

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, rautiaankimo

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

18.5.2018

Koulutustaso

VaA; re 80cm; me 60cm; ir 100cm

Säkäkorkeus

161 cm

Painotus

Kenttäratsastus

Rekisterinumero

VH18-034-0004

   
 

Luonne

Kettua ei alkuperäisten suunnitelmien mukaan pitänyt tallille oikeastaan tullakaan. Kuitenkin laukkatallilta saapuvien hevosten kuormassa oli mukavan näköinen täysiveriori, jota piti saada kokeilla vanhenevan arabitamman kanssa. Alkuun ihmistä välttelevä ori osoittautui loppupeleissä samanlaiseksi, perusluonteeltaan ihmistä vältteleväksi, mutta ainakin paperien mukaan sen juoksunopeus oli loistava. Yhdistettäessä tämä kilttiin ja hyvin paljon ihmisläheisempään tammaan voi toivoa, ettei varsasta tule aivan yhtä arka. Toukokuussa syntynyt varsa nimettiin Greyfoxiksi – väri on emän, ja nimen loppuosa yhtä lyhyt kuin isällä. Ketuksi kutsuttua tammaa alettiinkin heti käsittelemään paljon, jotta siitä ei tulisi isän luonteenpiirteen huomioon ottaen aivan niin ihmistä välttelevä. Nimensä mukaisesti Kettu on osoittautunut toisinaan hyvin kettumaiseksi ja toisinaan ovelaksi kuin, noh, kettu.

Hoitaa Kettu on suhteellisen helppo, kunhan se on sidottu kiinni. Tammalla on tapana pyöriä ympäri karsinaa, jos saa olla vapaana. Kettu on tyypillinen tamma. Tosinaan se antaa hoitajan tehdä kaikki hoitotoimenpiteet alahuuli pitkällä lerpattaen, kun taas toisinaan tamma käyttäytyy niin kettumaisesti, ettei mitään rajaa. Isänsä tapaan Kettu rakastaa vettä, ja pesukarsina onkin yksi sen lempipaikoista. Mikään ei ole parempaa kuin pyörähtää mudassa tai juosta itsensä hikeen, sillä sen jälkeen pääsee suihkuun! Toisaalta treenin jälkeen hikisellä tammalla on myös huonoja puolia. Se nimittäin hinkkaa suitsien pois ottamisen jälkeen päätään mihin tahansa, mikä eteen sattuu. Tamman pää kannattaakin pestä ensimmäisenä, jotta se ei niin kovasti kutiaisi.

Talutettaessa Kettu on kuin ilmetty emänsä. Tamma steppailee minkä ehtii, mutta pysyy koko ajan ihmisen lähellä ja kuulolla. Sillä ei myöskään ole juuri huonoja talutustapoja, kuten rynnimistä tai laiskottelua, jalkojen tallomista tai pystyyn nousemista. Ainoa ongelma Ketun, kuten sen emänkin kanssa, taitaa olla orien ohi käveleminen rauhassa. Kettu on helppo saada kiinni tarhasta ja laitumelta, eikä se yleensä ala kettuilemaan ylimääräisiä.

Ratsuna Kettu on rauhallinen ja kiltti, ja sillä on hyvin miellyttävä ratsastaa. Tamman kaikki kolme askellajia ovat pehmeitä kuin unelma, ja koulupuolella kimo hevonen onkin erittäin mukava. Jos Kettu on emältään perinyt kouluratsun ominaisuudet, on se isältään saanut aimo annoksen nopeutta. Risuesteisiin painottunut ja siinä erinomaisesti menestynytkin ori on periyttänyt tammalle nopeuden lisäksi myös hyppykapasiteettia. Tosin tamman hyppykapasiteetti on enemmän sitä, että hypätään järjettömässä vauhdissa kaiken läpi kuten risuestelaukoissa eikä fiksusti ylöspäin. Tämä on ihan kätevä maastoradalla, kun pitää olla nopea ja riittää, että pääsee yli, mutta estekentillä tammalla on vielä paljon opittavaa esimerkiksi hyppytekniikasta. Rohkea tamma hyppää esteen kuin esteen yli, eikä se kyttää mitään. Ainoastaan ilmapallot saavat sen pois tolaltaan ja tällöin iso hevonen saattaa löytyä joko ihmisen sylistä tai hikisenä tallipihalta, jonne se on sännännyt ratsastajan jäätyä matkalle. Ketulla on mahtava työmoraali, ja se ottaa kaiken tekemisen vakavasti. Tamman kanssa täytyy kuitenkin olla kärsivällinen ja ottaa tarpeeksi pieniä askelia kerrallaan, koska sillä on tapana hermostua, jos se ei opi vaadittuja asioita tarpeeksi nopeasti.

Kettu ei oikein sovellu laumaeläimeksi, vaan viettää mieluummin aikaa yksin tarhassa seisoskellen. Tamma on selvästi tullut isäänsä ja on enemmän yksinäistä tyyppiä, ja näyttää silmin nähden tyytyväiseltä omassa seurassaan.

Sukutaulu

i. Beatlepop GA
xx, 169 cm, rt

ii. Bepopalula xx evm

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. Light Drizzle xx evm

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. White Caramel
ox, 153 cm, km

ei. Cup Zukbuba evm

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. Final Coppelia evm

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com