Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uudet sivut!

© Cherie (lisenssi)
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

A.D. Too Good to Be True ”Tuikku”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Shetlanninponi

Ex-omistaja

Alegre

Skp, väri

Tamma, tummanrautias

Kasvattaja

Jannica (VRL-04799)

Syntynyt

5.11.2012

Koulutustaso

ko HeB; re 50cm

Säkäkorkeus

100 cm

Painotus

Yleispainotus

Rekisterinumero

VH13-017-0261

   
 

Luonne

”Nyt kun on sopimukset kirjoitettu, niin miksikä tuota tummanrautiasta otusta on kutsuttu?” kysyin. Alegren teurasmyynnistä juuri ostetulla tammalla ei missään lukenut, millä nimellä sitä olisi kutsuttu. ”Itse asiassa en tiedä, millä nimellä sitä on ennen Alegrea kutsuttu, mutta me olemme kutsuneet sitä nimellä Tuikku.” Sitä siis jatkossakin tullaan kutsumaan Tuikuksi. Millekään Kaukovallan ponille valmiiksi sukua oleva tamma oli ensimmäisiä, jotka Kaukovaltaan päätettiin ottaa. Tuikusta saa kivan lisän Kaukovallan valmiiksi jo melko suureen shetlanninponikantaan, ajattelin. Toista maata olin, kun poni saapui uuteen kotiinsa. Kärsivällisyyttä ja ymmärtäväisyyttä vaativa ponitalli Adinan kasvatti raastoi alkuun hermoja ihan kunnolla, mutta lopulta siitä kuitenkin tuli esiin melko vähään tyytyvä ja helppo tamma.

Hoidettaessa Tuikku hyörii ympäriinsä. Se onkin hyvä sitoa kiinni aina sitä käsiteltäessä, jotta ei pääse liiskalilemaan hoitajaa sen enempää seinää vasten. Sidottuna tamma seisoo rauhallisesti paikoillaan ja pälyilee hoitajan puuhia. Kavioita poni ei oikein tahdo nostaa, ja työtä saa tosiaan tehdä, jotta ne maasta nousevat. Varustettaessa Tuikku heittelee päätään ja yrittää päästä vähintään jumppapallon mittoihin.

Talutettaessa Tuikku hermostuu etenkin uuden käsittelijän kanssa. Tamma pukittaa ja yrittää kaikin keinoin päästä käsittelijästä eroon. Uuden käsittelijän kanssa kannattaakin tutun käsittelijän kävellä ponin toisella puolella. Tutun taluttajan kanssa Tuikku käyttäytyy nätisti kävellen yleensä hoitajansa vierellä. Joskus ponin kiinnostuksen kohteet ovat muualla, usein oreissa, jolloin se pörhistelee mieluummin niille kuin kuuntelee ihmistä. Etenkin kesäisin tamma voi olla haastava saada laitumelta kiinni, se ei millään haluaisi jättää ihanaa vihreää preeriaansa. Lastaaminen ponilta sujuu helposti, ainakin silloin, kun käsittelijällä on mukana pieniä herkkupaloja. Ilman makupaloja voi lastaaminen kestää ja olla epämukava tilanne niin ponille kuin käsittelijälle.

Jos maasta käsin näkee Tuikusta toisen puolen, näkee sen paremman puolen selästä käsin. Tamma rauhoittuu selvästi, kun päästään työskentelemään. Se pitääkin enemmän helposta työskentelystä, jossa on vaikea polttaa päreitä. Alkuun tamma on laiskahko ja hyvinkin tahmea tapaus, ja niin juoksutettaessa kuin verryttelyssä sitä saa pyytää reilusti eteen, jotta se pääsee ajatukseen reippaasta liikkeestä. Myöhemmin tamma on sopivan reipas, eikä jää jumittamaan. Vaikka ihan fiksu poni onkin, ei Teresa oikein pidä esteistä, vaikka yli hyppääkin. Salakavalilla mutalammikoilla höystetyt, päällekäyvät kirkkaanväriset raitamadot vievät joskus keskittymisen ratsastajasta ja niiden yli mennään kovaa ja hypätään mahdollisimman korkealta. Etenkin maastolenkeistä Tuikku pitää valtavasti, ja maastoesteet tuntuvat olevan sen mielestä paljon mielekkäämpiä kuin rataesteet. Maastossa tamma on hyvinkin reipas tapaus, mutta samalla se on kuitenkin hyvin varmajalkainen ja luotettava kaveri. Huonoina päivinä sillä on ilmeisesti emältään peritty tapa kääntyä takaisin kotiin, kun mikään ei huvita. Uimista Tuikku rakastaa, ja porskuttelupäivät ovatkin tamman mielestä ihan parhaita. Ihmishälinästä tai melusta poni ei hermostu, kunhan se tuntee käsittelijänsä.

Sukutaulu

i. A.D. North Star Stranger
Ch
she, 99 cm, prt

ii. Wayfaring Stranger
she, 103 cm, rtkrj

iii. Wayfaring Lacklan evm

iie. Wayfaring Twist evm

ie. Hilmiput
she, 95 cm, rtkm

iei. Upsela evm

iee. Hippu evm

e. Terciopelo Sorpresa
SHLA-II
she, 100cm, tprt

ei. Billy’s Vax evm

eii. Vaks evm

eie. Upsala evm

ee. Famma evm

eei. Leeo evm

eee. Geisha's Gold evm

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

ERJ: 1 sijoitusta
24.01.2019 - ERJ - Adina - 50 cm - 5/32  
Villit: 1 sijoitusta
18.08.2017 - koulu - Ratsutalli Lilja - HeD - 1/14  

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com