Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uudet sivut!

    

© Zuzana Buráňová
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

A.D. Twonkie ”Twonkie”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Shetlanninponi

Ex-omistaja

Alegre

Skp, väri

Tamma, rautias

Kasvattaja

Ponitila Adina (PONI6350)

Syntynyt

4.3.2012

Koulutustaso

ko HeA; re 50cm

Säkäkorkeus

103 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH12-017-0446

   
 

Luonne

Ponitalli Adinan kasvatin, A.D. Twonkien, jota Kaukovaltaan saapuessaan alettiin kutsua ihan vain Twonkieksi, bongasin niin ikään Alegren teurasmyynnistä. Koska jo valmiiksi omistin kaksi ponin puolisisarusta, A.D. Golden Treasure II:n ja A.D Lina’s Little Lucian, oli kolmannen sisaruksen tallille kaappaaminen helppo valinta. Olin kovin tyytyväinen jo näiden kahden luonteeseen, ja kiva sukukin niillä oli, joten Twonkiesta toivon vähintään yhtä kivaa. En joutunut pettymään. Twonkie on kenen tahansa käsiteltävissä eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Lisäksi se on isältään perinyt näyttävät liikkeet, vaikkakin poni on pahasti päässyt pyöristymään, eivätkä kaikki tamman hyviä liikkeitä rasvakerroksen ja ison mahan läpi välttämättä näekään. Ei todellakaan paha ostos!

Twonkie on hoidettaessa jokaisen ponitytön unelma. Sen kanssa saa touhuta ilman suurempia huolia. Yllättävissäkään tilanteissa poni ei potki, pure tai muutenkaan hötkyile turhia. Sitä vastoin se oppii uusia asioita ja tutustuu kaikkeen uuteen korvat hörössä ja iloinen pilke silmässään. Alkuarkana ilmestyksenä Twonkie kuitenkin vaatii uusilta tuttavuuksilta hieman haistelua, ennen kuin hommiin voi suinpäin sännätä. Tamma nauttii täysillä, kun sitä harjataan, vaikkakin etenkin käytävällä harjattaessa sen huomio on siinä, mitä sen ympärillä tapahtuu. Karsinassa poni on rento, ja saattaa jopa nukahtaa harjauksen aikana. Kaviot tamma nostaa hyvin, ja venytelläkin se antaa, ja oikeastaan pitää siitäkin valtavasti. Twonkie on helppo varustaa, ainoat ongelmat taitavat olla n, että suu pysyy joskus kiinni, kun kuolaimia laitetaan suuhun, ja satulavyö ei ponin pullistelun vuoksi tahdo mennä kiinni. Kun kuolaimet on saatu suuhun, tamma pitää päänsä paikoillaan niin kauan, kunnes remmit ovat varmasti kiinni. Pesemisestä tamma ei niinkään välitä. Jos tamma on treenin jälkeen hikinen, se on parempi pyyhkiä sienen kanssa kuin laittaa letkun alle. Pesua tamma ei voi kuitenkaan täysin välttää. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa poni on yhtä kiltti kuin muutenkin hoidettaessa, ja monet ovat sen käytöstä kiitelleet.

Talutettaessa Twonkie kulkee rennosti perässä, laiskaksikin sitä voisi joku kuvailla. Maastolenkeillä siltä kuitenkin löytyy vauhtia. Tamma voi joskus olla haastava lastattava, mutta hetken koitoksen jälkeen poni kävelee sisälle omin jaloin ja matkustaa rauhallisesti heiniään syöden.

Twonkien lempeät silmät oikein odottavat uutta harrastuksen aloittavaa pikkutyttöä tai –poikaa ratsastustunnille. Ratsastettaessa Twonkie saattaa alkuun vaikuttaa laiskalta, eikä sillä juuri koskaan ole kiire mihinkään. Kun alkukankeudesta on selvitty, se liitelee kaula kaarella pitkin kenttää. Ajettaessa Twonkie tarvitsee topakan kuskin, sillä poni on hieman epävarma vastaan tulevista uusista asioista. Kaiken kaikkiaan Twonkie on kuitenkin kiltti ja nöyrä kaveri liikuttaa.
Kilpailuissa tamma on hieman hätäinen. Etenkin alkuun tamma häslää paikallaan, ihmettelee uutta paikkaa ja uusia asioita ja sen keskittyminen etenkin ratsastajaan herpoaa tämän tästä. Hyvän lämmittelyn jälkeen radalla Twonkie on kuitenkin oma itsensä, kuulainen ja reipas poni.

Sukutaulu

i. A.D. Thorbjörn
YLA2, KRJ-IV, SHLA-III
she, 102 cm, prt

ii. Asterix of the White Prince
YLA3
she, 107 cm, rnkm

iii. tuntematon

iie. Al Capone
she, 93 cm, km

ie. A.D. Pirate Queen
she, 97 cm, trn

iei. tuntematon

iee. A.D. Fiona May
she, 94 cm, rnvkk

e. A.D. Abbey Mistress
KTK-III, SHLA-II, VSN Ch
she, 104 cm, prn

ei. A.D. Miska
she, 107 cm, km

eii. Phataruka KTK-I, Vir MVA Ch, YLA3, VPA-1
she, 107 cm, rtkm

eie. A.D. Beata’s Madicken
she, 106 cm, trn

ee. Alli-Moona
she, 101 cm, trn

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com