Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Grey Diamond KV ”Mandy”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Hollanninpuoliverinen

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, kimo

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

14.4.2018, Suomi

Koulutustaso

ko PSG; re 120cm; me 90cm; Ir 130cm

Säkäkorkeus

160 cm

Painotus

Kenttäratsastus

Rekisterinumero

VH18-012-0170

   
 

Luonne

Mandysta tuli tämän vuoden ensimmäinen White Caramelin varsa, jota ei nimetty minkään eläimen mukaan. Toisaalta, jos isän nimi on Ruby Toy, saako siitä edes mitään eläintä väännettyä? Tammasta tulikin yksi harmaa timantti, vaikka se vaihtoi pian värinsä täysin puhtaan valkoiseen. Kuten isästänsä, niin myös Mandysta kaavailtiin alun alkaen fiksua kenttähevosta. Tamman kanssa kuitenkin kävi toisin kuin isänsä kanssa, tammasta kenttäratsu, eikä alan vaihtoa tarvittu. Vaikka Mandy syntyi kurjana ja kylmänä kevätaamuna, ei tammaa ole kuitenkaan pilattu kurjalla ja kylmällä luonteella, ja vaikkei sitä olekaan siunattu niin näyttävällä ulkonäöllä kuin alun perin toivottiin, sen kylmän värityksen alla sykkii kuitenkin hyvinkin lämmin sydän.

Hoidettaessa Mandy on hyvinkin rauhallinen ja helppo tapaus. Tamman kanssa voi touhuta kuka tahansa, se seisoo aina kauniisti paikallaan. Jos se ei kuitenkaan seiso, voi sille laittaa riimun päähän, jolloin se kuvittelee olevansa sidottuna karsinassaan eikä hievahdakaan. Mandy nostaa jalat hyvin ja pitää ne itse ylhäällä, eikä sille ole ongelma pään tai vatsan alusenkaan harjaus. Tamman ainoa huono puoli hoidettaessa on varustaminen, tarkemmin satulan laittaminen. Silloin Mandy vetää pään ylös ja korvat luimuun ja laskee selkänsä notkolle. Se ei jostain syystä pidä yhtään satulan laittamisesta, vaikka oikean kokoinen satulakin on kyseessä. Tammaa ei kuitenkaan tarvitse pelätä tässäkään tilanteessa, sillä se ei pure tai potki mahan alle, kunhan näyttää pelottavalta.

Talutettaessa Mandy liikkuu kuin varjo ihmisen perässä. Talutus sujuu kaikilta, kunhan antaa tamman kulkea perässä, muutoin eteenpäin saattaa päästä turhankin hitaasti. Mandyn saa helposti kiinni niin tarhasta kuin laitumelta ja sen sisään ottaminen on myös helppoa. Orien ohi käveleminen on joskus tammalle vaikeaa, ja siinä taluttajan täytyy olla päättäväinen omalle aikeelleen.

Ratsastettaessa Mandy on rohkea ja viisas, mutta myös rauhallinen ja nöyrä. Vaikka tamma onkin kohtuullisen korkealle koulutettu, se sopii ratsuksi kenelle tahansa. Päättäväinen tamma onkin luotettava ratsu, oli kyseessä millainen tehtävä tahansa. Erityisen miellyttävän ratsun tammasta tekee emältään perityt unelmapehmeät askellajit. Vauhtia tammalta löytyy, mutta onneksi myös jarrua, ketteryyttä ja tarkkuutta. Tammasta saa irti juuri sen verran, kuin siltä vaatii.
Esteitä Mandy pääsee hyppäämään melkein metriin asti, ja se on varma hyppääjä. Tamma hyppää esteen kuin esteen yli, sillä ei ole väliä, kuinka erikoinen tai tavallinen este on kyseessä. Sen hyppytyyli on myös loistava, ilmeisesti peruja isän geeneistä, ja siltä voikin jo sen puolesta odottaa jonkin verran enemmän kuin tavalliselta hevoselta.
Maastoesteillä tamma on myös kovin mutkaton. Kuten kentällä, se hyppää esteen kuin esteen yli. Jos joku ei pääse esteen yli, se on ratsastaja. Tamma on myös siitä mukava kenttäratsu, ettei se kyttää mitään niin maastossa kuin kentällä ja maneesissa. Tästä syystä Mandy on myös erinomainen maastokaveri.

Sukutaulu

i. Ruby Toy
KWPN, 167 cm, km

ii. Wungaro em
KWPN, 166 cm, km

iii. Silviano evm
KWPN, 168 cm, km

iie. Bling Bling evm
KWPN, 166 cm, km

ie. Coralin evm
KWPN, 167 cm, m

iei. Hunter evm
KWPN, 169 cm, km

iee. Bacarole evm
KWPN, 164 cm, m

e. White Caramel
ox, 153 cm, km

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com