Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Greyhen KV ”Henni”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Hispano

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, kimo

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

5.3.2018, Suomi

Koulutustaso

ko Int I; re 70cm; me 60cm; ir 110cm

Säkäkorkeus

154 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH18-148-0001

   
 

Luonne

Greyhen KV, tarkoittaen naarasteertä, tutummin ihan vain Henni, on Kaukovaltaan G-vuonna syntynyt hispano-kokeilu. Mielenkiintoinen kokeilu tamma olikin. Nimensä tamma sai sekä isältään että emältään. Emältä nimeen tuli väri, vaikkei se englanniksi lopulta sitä tarkoitakaan, ja isän nimestä teemaksi valikoituivat linnut.

Hoidettaessa Henni on isänsä tapaan hieman hermostunut. Emältään se on saanut kuitenkin rauhallista luonnetta, joten tamma ei ole aivan yhtä rauhaton. Tamma kuitenkin kannattaa sitoa kiinni aina hoitotoimenpiteiden ajaksi. Henni on kutiavaa hevossorttia, joten sitä ei kannata harjoilla hipelöidä. Tamma antaa kuitenkin koskea kaikkialle ja nostaa jalatkin hyvin. Myös satulaa laitettaessa saa olla varuillaan, sillä muuten voi saada hampaista takapuoleensa. Tamma ei pidä etenkään satulavyön kiristämisestä; liekö satulavyö niin kutittava. Toisinaan myös suitsien laittaminen ja remmien kiristäminen saattaa olla haastavaa, sillä Henni kiemurtelee jonkin verran.

Talutettaessa Henni on kuin ilmetty emänsä. Se steppaa ihmisen perässä minkä ehtii, mutta pysyy kuitenkin aina fiksulla etäisyydellä ja on kuulolla. Tamman saa helposti kiinni tarhasta ja laitumelta, ja on muutenkin mutkaton narun päässä käsiteltävä. Ainoastaan orilaitumen ohi käveleminen rauhallisesti voi olla ongelmallista.

Ratsastettaessa Henni on oikein kiltti tapaus, mutta eteenpäinpyrkimys sillä on suuri. Henni rakastaa vauhtia, ja etenkin maastossa se kiirehtii kovin, jotta saisi laukata. Se ei kuitenkaan ole säikky, vaan kaiken hevostiedon vastaisesti erittäin varma kaveri, joka ei kyttää mitään. Aitojen sisäpuoli on ratsastajalle helpompaa kuin sen ulkopuoli. Tamman askeleet ovat erityisen pehmeitä, ilmeisesti peruja emältään. Harmaa tamma kuuntelee kaikin puolin ratsastajaa ja tottelee pienen pieniä apuja täsmällisesti. Henni on enemmän kouluratsu kuin mitään muuta. Esteitä tamma inhoaa, mutta hyppää silloin tällöin yli, jos ratsastajalla on tarpeeksi tahtoa päästä esteen yli. Toisaalta estekentällä kaahaaminen on yksi tamman lempiasioista. Esteelle Henniä täytyy ajaa voimakkaasti, ja joskus tällöinkin tamma kieltää kieltämisen ilosta ja esteiden inhosta.

Sukutaulu

i. Robin
pre, 155 cm, km

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. White Caramel
ox, 153 cm, km

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com