Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  

© Jenny K
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Fantasticky ”Fanta”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Irlannincob

Ex-omistaja

Hakametsän Ratsastuskoulu

Skp, väri

Ori, musta

Kasvattaja

Hakametsän Ratsastuskoulu

Syntynyt

4.8.2000, Puola

Koulutustaso

ko VaB; re 110cm; me 110cm; ir 130cm

Säkäkorkeus

162 cm

Painotus

Yleispainote

Rekisterinumero

VH12-046-0096

   
 

Luonne

Hoidettaessa Fantan kanssa tarvitaan kokeneen apua. Ori on kyllä sellainen tapaus, että aremmille tätä oria ei tosiaan suositella. Muutaman ensimmäisen kerran Fanta testaa hoitajaa oikein huolella, ennen kuin se tottuu ja on loppujen lopuksi oikein helppo ja mutkaton hoitaa, kunhan se on sidottu kiinni ja pienempäänkin dominointiin puututaan. Kengittäjän kanssa orin kanssa on pieniä erimielisyyksiä, ja se pitääkin rauhoittaa ennen kengitystä, kuten myös eläinlääkärin käydessä.

Ratsastettaessa Fanta on jääräpäinen ja sen kanssa tosiaan saa käyttää kovempia apuja. Ori on niin kovapäinen, että sen selkään tarvitaan vähintään yhtä kovapäinen ratsastaja. Liikkeet Fantalla on, kuten useimmilla kylmäverisillä, erittäin kauniit, mutta etenkään ravissa ei ole mukava istua. Esteillä ori on hieman vauhdikkaampi, mutta tottakai niitä kieltoja tulee ihan vain siksi, ettei ori hyppää, jos ratsastaja vie ponnistuskohtaan vähänkin huonosti tai vauhti on väärä. Hyvän päivän sattuessa ori kuitenkin imee hyvin esteelle, ja tällöin myös esteet sujuvat hyvin pieniä mielenosoituspukkeja lukuun ottamatta. Koulussa Fanta on kohtuullisen hyvä, kunhan jätetään luvusta pois erilaiset vastaan hangoittelemiset tiestä, erinäiset sivuloikat ja mielenosoituspukit. Fanta tarvitsee ratsastajan, joka ei vedä ohjasta eikä purista pohkeella. Ori täytyy lähettää liikkeelle ja pitää liikkeellä, tapahtui mitä tahansa.

Talutettaessa ori kyllä toimii, kunhan narun päässä on ihminen, joka vaatimalla vaatii sitä. Muutoin Fanta milloin jyrää, milloin laahaa perässä ja milloin hyppelee sinne tänne, saattavat varpaat ja sormetkin joutua tulilinjalle. Fantaa ei anneta kuin kokeneimpien käsiteltäväksi ja silloinkin on käytettävä orikuolainta tai vähintään laitettava ketju hevosen suuhun.

Sukutaulu

i. Poniedzialek evm

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Sroda evm

ei. Grudzien evm

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

Skp & nimi

Isä/emä

12.12.2012 o. Dotty' Donnie Dotty
25.7.2016 t. KV Ethereal Ainalan Asia
 

Kilpailukalenteri

?? ~ kouluratsastus, HeA ~ 3. sija
?? ~ esteratsastus, 120-130 cm ~ 2. sija
?? ~ kouluratsastus, HeA ~ 1. sija
5.2.2014 ~ kenttäratsastus, luokka 5 ~ 2/15
16.6.2014 ~ kouluratsastus, VaB ~ 1/29

Voittosumma: 813 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com