Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

      

© Makarova Viktoria
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Greywolf KV ”Susi”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Arabialainen täysiverinen

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, rautiaankimo

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

7.2.2018, Suomi

Koulutustaso

ko VaA; re 90cm; me 70cm; ir 110cm

Säkäkorkeus

152 cm

Painotus

Kenttäratsastus

Rekisterinumero

VH18-003-0035

   
 

Luonne

Ihan täysi Susi siitä tuli!
Kun minä olisin halunnut siitä ensinnäkin yksivärisen ilman kimogeeniä ja sukupuoleltaan toisenlaisen. Lisäksi varsa olisi saanut olla parempi joko koulu- tai esteratsastuksesta ja sillä olisi voinut olla enemmän emänsä piirteitä. Mikä sekasikiö tästäkin nyt syntyi? Anzkulin mielipide oli se, että syntyneelle tammalle oli annettava nimeksi Susi, ja näin oli toimittava. Nimeä mietittiin pitkään, sillä valkean tamman nimi täytyisi alkaa kirjaimella G, ja Susi alkoi kirjaimella S. Hetken mietittyään Anzkulilla sytytti. Koska emän nimi on White Caramel, lisätään suden eteen vain joku väri; harmaa kävi loistavasti, tamma on kimo ja sudet harmaita. Susi on isänsä tavoin persoonaltaan hieman omalaatuinen, mutta emän tasaisuus antaa sille parempaa käsiteltävyyttä. Myös suden nälän omaavalle tammalle nimi sopii kuin nenä päähän.

Hoidettaessa Susi osaa käyttäytyä suhteellisen siististi, kun sen on sitonut kiinni joko kalteriin tai käytävälle. Vapaana tamma jaksaa seistä paikallaan hetken, mutta se hermostuu helposti pidemmistä hoitosessioista ja alkaa pyöriä karsinassa. Susi on hoidettaessa mieleltään hieman ailahtelevainen, toisinaan se on superkiltti ja antaa tehdä kaikki toimenpiteet ilman minkäänlaista vastaan sanomista, mutta toisinaan taas kaviot nousevat turhankin ahkeraan, ne eivät nouse ollenkaan, pää heiluu puolelta toiselle tai hampaat tavoittelevat kaikkea mahdollista. Joskus myös satulan laittaminen ja satulavyön kiristäminen voi olla haastavaa. Susi on todellakin Tamma isolla alkukirjaimella. Yleensä Susi on kuitenkin helppo hoitaa; se seisoo kiltisti paikoillaan, antaa harjata niin vatsan kuin päänkin ja nostaa kaviot ilman suurempia ongelmia.

Talutettaessa Susi steppaa reippaasti ihmisen perässä, mutta se on kuitenkin aina kuulolla. Tamma liikkuu sopivalla etäisyydellä ja vaikka vähän rauhaton tapaus onkin, se pysähtyy myös ihmisen vierelle, kun tämä pysähtyy. Taluttajalle Susi on helppo käsitellä. Tamman saa helposti kiinni tarhasta ja laitumelta, eikä sisään viemisenkään kanssa ole esiintynyt ongelmia. Emänsä tapaan oreille tammalla on tapana pörhistellä ihan reilusti, eikä isän samantapainen luonteenpiirre varmasti ole jalostuksella yhtään vähentynyt. Susi kannattaakin tarhata tammojen keskelle, jotta sen orikontaktit olisivat mahdollisimman vähäiset.

Ratsastettaessa tammaa voi kutsua hiukan sähäkäksi, mutta kaiken kaikkiaan se on kuitenkin erittäin miellyttävä ratsastaa. Susi kuumuu kohtuullisen nopeasti ja herkkänä hevosena se ei voi sietää karkeita apuja, epäselvää ratsastusta tai liikaa painostusta. Susi on kuitenkin pohjimmiltaan kiltti ja rauhallinen ratsu, kunhan ratsastaa osaa ratsastaa kevyesti ja hevosta kuunnellen. Tamman on paras antaa ensin tarjota omaa liikettään ennen kuin sitä lähtee mitenkään työstämään. Vaikka Susi pitääkin hyppäämisestä, ei se pidä yhtään puomeista, ja huomauttaa siitä selvästi niskojaan nakellen korvat niskaan liimattuina ja puomeja jaloillaan ehkä turhankin reippaasti kolisuttaen. Korkeammat esteet sujuvat tammalta vaivattomasti, kunhan malttaa odottaa tamman omaa panosta. Susia ei missään nimessä saa käskeä kovasti tai rankaista, sillä se pistää varmasti täysillä vastaan. Tamma hyppää esteen kuin esteen yli riippumatta esteen laadusta. Vaikka arabialaista täysiveristä pidetäänkin kohtuullisen säikkynä ja herkkänä hevosena ulkopuolisille tekijöille, on Susi kuitenkin siinä suhteessa kaikin puolin mutkaton ratsastaa. Tamma ei kyttää kulmia tai muita ihmeellisiä asioita, se on liikennevarma ja sietää kovia ja yllättäviäkin ääniä.

Sukutaulu

i. Gatawalja ox
ox, 151 cm, rt

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. White Caramel
ox, 153 m, km

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com