Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© ransu.kuvat.fi
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Lady Limen ”Lady”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Englantilainen täysiverinen

Ex-omistaja

Sumuniitty

Skp, väri

Tamma, kimo

Kasvattaja

Sumuniitty

Syntynyt

14.11.2005

Koulutustaso

ko VaA; re 50cm; me 50cm; ir 80cm

Säkäkorkeus

164 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH18-006-0009

   
 

Luonne

Lady on kaunis tamma. Se on helppo ottaa kiinni laitumelta ja hoitaa, mutta satuloidessa se ei haluaisi kuolainta suuhunsa. Ei pullista satuloinnissa mahaansa. Lady saattaa ratsastaessa yrittää pysähtyä jos näkee ruohoa, ja yrittää syödä sitä. Muuten se on aika rauhallinen. Lady on hyvä kouluratsu, mutta arka esteillä (varsinkin maastoradalla.) Lady on kiltti tamma.

Sukutaulu

i. Cara Topic evm

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Solar Bambina evm

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

Muuta

  • Rintaremmi esteratsastuksessa
  • Maastoon korvahuppu

30.12.2016, hoitotarina, kirjoittaja Ninni
Tänään ajattelin ratsastaa Ladyn ja Cesarin selkäänkin yritän päästä. Menin ensimmäisenä Ladyn luo. Hain tavarani sen karsinan eteen ja hain Ladyn.
-Moikka tyttö! Sanoin sille kun se seisoi tarhan portilla.
Laitoin sille riimun ja lähdimme talliin.
Laitoin Ladyn käytävälle ja rupesin harjaamaan sitä. Otin kotoa semmoisen juoksutusvyön, missä ovat jalustimet. Kun sain Ladyn harjattua, hain sen satulan ja suitset. Laitoin satulan Ladylle ja se vaikutti taas erittäin rennolta.
Kun sain sen varustettua lähdin kentälle.
Nousin jakkaralta kyytiin, kiristin vyön ja pidensin hieman jalustimia, koska ajattelin mennä kunnolla koulua. Annoin Ladyn kävellä hetken, kunnes rupesin keräämään sitä muotoon. Rupesimme tekemään avotaivutuksia ja aina kentän läpi pohkeenväistöä. Otin samat myös harjotusravissa. Lady oli todekka rento ja mukavuuden haluinen.
Laukassa tein kokorata leikkaata, jossa tulee laukan vaihto.
Loppu ravasin ilman jalustimia ja sen jälkeen kävelimme. Ratsastin tallin eteen ja tulin alas. Talutin Ladyn talliin ja riisuin sen, heitin sille loimen selkään ja annoin päiväheinät.
matkani jatkui Cesaria kohti..
Kun olin Ladyn hoitanut, kävelin ori/ruuna tallille. Minulla oli jalustinvyö mukana. Vein sen Cesarin karsinan eteen, hain myös suitset ja korvahuput, koska ulkona rupesi tuulemaan. Cesar olikin jo sisällä, ihmetten kyllä miksi. Noh, otin sen käytävälle ja se näytti nukkuvan.
-Moikka poju, mite menee? höpötin sille
Se hirnahti vastauseksi.
Rupesin harjaamaan sitä, vaikutti siltä että se nukahtaisi siihen paikkaan. Harjaamisessa ei ollut ongelmia, mutta kavioidenputsaamissa niitä ilmeni. Siinä meni aikansa kun kaikki sain putsattua.
Varustuksessa ajattelin, että kokeilemme rinta-remmiä, jotta se ei nostaisi päätään pilviin asti. Laitoin jalustinvyön Cesarin selkään rauhallisesti, se näytti jännittyvän heti. Kiristin vyötä pikkuhiljaa. Suitset olivat astetta vaikeammat. Suu ei meinnnut millään aueta, no sainkin ne suuhun loppuuenlopuksi. Kehuin ponia kovasti.
Menimme maneesiin, jotta ulkona tapahtuvat asiat eivät kiinnostaisi niin paljoa. Nousin selkään ja tamppaminen alkoi heti. Otin reilusti pitkät jalustimet, jotten puristaisi jaloillani niin kovasti. Otin ohjat heti käteen, mutta annoin sen silti kävellä vähän vapaammin. Huomasin kuinka poni hakeutui itse vähän pyöreämmäksi, kehuin ponia todella paljon. Rupesimme tekemään voltteja, poni oli jäykkä kyljistään. Päätin että mennään isolle pääty-ympyrälle.
Pyysin ponia asettumaan sisällepäin, mutta en pakottanut, koska se oli vähän jäykkä. Kävelimme noin 20min. Keräsin rohkeuteni ja pyysin ravia. Seurauksena oli pari pukkianja erittäin kiihdytetty ravi. Liikuttelin kuolainta ja sain ravin rauhoitettua. Kun sain pari kunnon askelta otin käytiin. Tulin alas selästä ja juoksin Cesarin vierellä ja pyysin sitä laukkaamaan. Poni heräsi ja korvat menivät suoraan eteen. Maiskuttelin ja lähdin juoksemaan. Poni nosti heti laukan ja se oli aika hallittua mutta vaikean näköistä istua. Pyysin ponia hiljentämään.
-Hieno poni, todella hieno! Sanoin sille innoissani.
Kävelimme hetken ja menimme talliin. Hoidin ponin annoin pari herkkua. Vein sen tarhaan. Ja lähdin kotiin.

22.12.2016, hoitotarina, kirjoittaja Ninni
Olin menossa tallille ystäväni Nean kanssa. Nea on ratsastanut 7vuotta, joten osaa olla hevosten kanssa.
-Nea, voitko hakea Ladyn suitset ja harjat? Kysyin
-Juu. Nea vastasi
-Heippa tyttö! Mitä kuuluu? Kutsuin Ladya kun hain sitä.
Lady näytti pirteältä ja hörähti iloisesti. Otin Ladyn kiinni ja talutin talliin.
-Oho! Onpa iso ja kaunis hevonen! Nea hämmästeli
-Lady on maailman suloisin tamma. Naurahdin Nealle.
Harjatessa Lady vaikutti todella rennolta ja mukavalta. Laitoin sille suitset ja punaiset korvahuput jotka olivat minun hevoseni, joka jouduttiin lopettamaan viime keväänä. Hain kypäräni ja siinä on päällä tonttulakki, koska olimme menossa ottamaan kuvia.
-Lähdetään ensin kentälle, sen jälkeen voidaan käydä vähän maastossa. Sanoin Nealle ja Ladylle.
-Okkei. Nea vastasi
Kentällä Lady toimi todella rauhallisesti. Nea punttasi minut selkään, koska satulaa ei ollut. Lady vaikutti todella rennolta ja minä uskoin että tänään Ladylla on todella hyvä päivä.
Hetken kävelyn jälkeen, keräsin ohjat ja rupesin ottamaan sitä muotoon. Nea räpsäsi siinä pari kuvaa. Ruvettiin tekemään avoja vähän väistöjä.
Rupesimme raivailmaan ja teimme voltteja ja myös väistöjä. Lady kulki todella hyvin, ja nosti jalat myös erittäin hienosti. Annoin Ladyn kävellä hetken vähän vapaammin.
Kävelyn jälkeen otin laukkaa pääty-ympyrällä ja teimme kasikkoa, ja piti aina tehdä laukan vaihdot. Vaihto kohdasta saatiin super hyviä kuvia, koska Ladyn etupää nousi aina niin kauniisti ylös. Lady oli kokoajan hereillä ja teki mitä pyysi.
Lähdimme vähän maastoon jossa saatin ihania kuvia?. Ensin otettiin kuvia jossa olen selässä, ja Lady katsoo kameraan. Suoralla pitkällä tiellä, otimme laukkaa, mutta emme kaahailleet vaan hallittua laukkaa. Viimeisissä kuvissa menin maahan istumaan ja Ladyn ei ollut aluksi tarjoitus laittaa päätänsä syliini, mutta se laittoi, joten annoimme sen tehdä niin.
Talutin sen takaisin talliin ja hoidimme sitä todella kauan. Lady oli kokoajan todella rento ja yhteistyö kyky haluinen.
Heitin Ladyn takaisin tarhaan ja kuiskasin sille:
-Olet todella ihana hevonen..
Lady laittoi päänsä minun olkapäälleni ja siitäkin saatiin kaunis kuva.
Lähdimme kotiin kun olimme siivonneet jälkemme tallista. Huikkasimme Essille heipat ja sitten äiti olikin jo hakemassa meitä.

Lady Limen 17.12.2016, kirjoittaja Ninni
Äiti heitti minut tallille, jalassani oli uudet housut ja saappaat. Ajattelin hypätä Ladylla ihan pikkuisia esteitä. Sen takia minulla oli turvaliivi mukana.
Tallilla vein tavarani kaappiin ja hain Ladyn tavarat karsinan eteen. Poikaystäväni on tulossa katsomaan ratsastustani hetken päästä.
Hain Ladyn tarhasta ja hoidin sen. Lady vaikutti tosi rennolta, joka toivottavasti on myös ratsastuksessa. Satulaa laittaessa vähän pullisteli, mutta kiristän vyön loppuun kentällä.
Suitset menivät ihan nätisti suuhun.
Hain omat varusteeni kaapista. Kun tulin takaisin Ladyn luo, näin jo poikaystäväni Artun. Arttu haluaisi joskus kokeilla ratsastaa joten onnistuisiko se?
Talutin Ladyn kentälle ja annoin Artun pitää siitä kiinni kun kokosin esteet. Esteet olivat 40-60cm korkeita.
Nousin selkään ja kiristin satulavyön. Lady oli edelleen rennon ja mukavan tuntuinen selästä käsin. Hetken kävelyn jälkeen rupesin ravaamaan ja menin pari puomia. Sitä tein noin 10 minuuttia. Kävelimme hetken kunnes otin laukkaa.
-Miten pysyt tuol? Arttu naurahti
-Helposti! Minä naurahdin
-Mää en vaa pysyis.. Arttu vastasi höpsösti
Aloin ottamaan pieniä hyppyjä. Ensin 40cm ristikko-pysty sarjan. Sitten Arttu kävi nostamassa ristkon pystyksi ja tulin sen. Siihen mennessä kaikki meni hyvin kunnes. Olin tulossa 60cm okseria ja puskasta hyppäsi pupu, Lady pelästyi ja hyppäsi esteen sillä tavalla että tipahdin suoraan esteeseen.
-Auh! Minä parahdin
-Ei kai sattunut pahasti?? Arttu huusi
-ei ei, pahasti ja älä huuda täällä! Minä vastasin.
Minä vain pelästyin ja Lady on kunnossa. Tarkistin sen jalat ja nousin takaisin selkään. Puhuin sille hetken. Se vaikuuti todella jännittyneeltä. Noh, tulin esteen pari kertaa uudestaan ja ne meni todella hyvin. Otin vielä pienen radan ja Lady näytti rennolta, mutta kyllä se oli kokoajan varuillaan.
Annoin sen kävellä ja löysäsin satulavyötä. Tulin alas ja talutin sen talliin.
-Hienosti kyllä meet. Arttu sanoi.
-Noh, ei ollu parhaita päivii mut kiitos. Vastasin
Riisuin Ladyn, kylmäsin sen jalat ja vein tarhaan. Sen jälkeen siivosin Ladyn karsinan tein sen ruuat ja punnitsin heinät.
Lähdimme kotiin ja kylkeeni tuli kiva mustelma tippumisesta, mutta mitään pahempaa ei käynyt;)

16.12.2016, hoitotarina, kirjoittaja Ninni
Aamulla kello 9 saavuin tallille. Näin Essin ja esittelin itseni. Vein tavarani kaappiin ja hain Ladyn koulu-varusteet. Kun hain Ladyn sanoin sille:
-Moikka! Hei mä oon sun uusi hoitaja!
Tallissa vein sen karsinaan ja rupesin hoitamaan sitä. Laitoin varusteet sille ja lähdin kentälle, tie oli kurainen mutta se ei haittaa.
Kun saavuin kentälle olin vähän jännittynyt kuten Ladykin. Hain jakkaran ja nousin selkään. Lady vähän säpsähti koska menetin lopussa hallinan ja rysähdin selkään, mutta jotenkin hallitusti. Puhuin Ladylle jotta se rentoutuisi. En ollut varma kannattaako Ladyllä käyttää kannuksia, joten laitoin Pony-kannukset jotka ei välttämättä tunnu Ladystä niin kauhelta.
Pienen kävelyn jälkeen otin ohjat tuntumalle ja rupesin keräämään Lady'a. Se oli aluksi vähän jäykkä niskasta mutta sain sen kuitenkin hyvin rentoutettua.
Menin isolle pääty-ympyrälle jossa rupesin taivuttelemaan sitä. Olin onneksi yksin kentällä jotta minulla oli tilaa. Vaihdoin suuntaa ja tein samat asiat kun äsken. Rupesin ravaamaan ja unohdin että minulla oli kannukset niin Lady lähti vähän reippaammin liikkelle, onneksi heppa oli kokoajan hallinnassani.
Noin vartin ravaamisen jälkeen otin väli käynnit. Sen jälkeen otin ohjat takaisin käteen. Keräsin sen muotoon ja rupesin suunnittelemaan miten otan laukat. Noh, päädyin siihen että laukkaan molemmat pitkät sivut, mutta toiseen tulee loiva kolmikaarinen-tie. Vaihdoin suunnan ja tein saman asian.
Laukan jälkeen annoin vähän löysemmät ohjat ja ravailtiin hetki. Otin Ladyn käyntiin ja löysäsin reiän pari vyötä.
Essi tulikin juuri sopivasti kentälle ja juttelimme taas hetken. Kyseli miten Lady liikkui yms. Ratsastin tallin eteen ja tulin alas. Kiitin Ladya ja näin että sille oli tullut treenistä hiki. Päätin että nyt pesen sen. Riisuin Ladyn ja se näytti tyytyväiseltä.
Pesin sen huolellisesti ja se näytti vaan nauttivan siitä! Pesun jälkeen kuivasin vähän ja kylmäsin vielä varoiksi sen jalat. Heitin sille loimen selkään ja talutin tarhaan. Annoin Ladyn syödä hetken heinää jota se löysi matkan varrelta. Se hörähteli kavereilleen ja minä sanoin sille heipat.
Palautin Ladyn tavarat paikoilleen ja kävelin bussi-pysäkille. Kotona minulle oli yllätys. Sain uudet ratsastushousut!
-Kiiitooos pääsen vielä tällä viikolla testaamaan näitä Ladyn kaa! Minä sanoin
-Nii, mimmones se Lady on? Onko se Essi kiva? Äiti kyseli
-Ääh! Lady on yli-ihana voisin vaa varastaa sen, mutta en kuitenkaa tee sitä. Naurahdin.
-Entäs Essi? Äitini kysyi.
-Hän on todella mukavan oloinen! Vastasin
-Hyvä! Tulemme joskus katsomaan treenejäsi. Minulle sanottin.
-Joo Joo, öitä! Minä huikkasin.
-Öitä. Äiti vastasi.
Menin huoneeseeni ja rupesin nukkumaan. Sanoin mielessäni:
"Mun ja Ladyn tulevaisuus näyttää täydelliseltä.."

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com