Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Alison Day (lisenssi)
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Florae KV ”Flora”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Dartmoorinponi

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, kulomusta

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

19.4.2017

Koulutustaso

ko HeA; re 90cm; me 90cm; ir 90cm

Säkäkorkeus

127 cm

Painotus

Yleispainote

Rekisterinumero

VH17-063-0008

   
 

Luonne

Rosen vanhetessa aloin toivoa, että Kaukovaltaan jäisi vielä joku dartmoorinponi, ja mielellään vielä sellainen mukavanluontoinen yksilö niin kuin Rose. Niinpä aloin miettiä Rosen astuttamista, mutta ongelmaksi nousi se, ettei Kaukovallassa ollut yhtään fiksua ja täysipäistä dartmoororia, jolla Rose voitaisi astuttaa. Oikeastaan dartmoororeja ei ollut tallilla yhtään! Ratsuponijalostukseen olin tamman jo varannut, mutta kun se oma dartmoor kutkutti, niin täytyi tietysti suin päin lähteä muilta talleilta sellaista kyselemään. Pitkän etsinnän jälkeen sopiva ori sitten löytyikin, ja vähän ajan päästä karsinan oljilla lepäsi pieni, tumma ja melko karvainen ilmestys. Tamma sai nimekseen Flora, F-vuotta kunnioittaen mukaillen emänsä nimeä. Vaikka Floran molemmat vanhemmat ovatkin kovin sporttisia ja niin sanotusti kunnon ratsuponeja, on Flora molemmista vanhemmistaan poiketen saanut kuitenkin paksun ja tuuhean karvan. Tamma viihtyykin paljon enemmän luonnon helmassa kuin vanhempansa ja pitää enemmän pihatto- kuin tallielämästä.

Flora on yleensä epäluuloinen vieraita ihmisiä kohtaan. Tamma voi vieraille ihmisille olla äkäinen ja joskus ilkeäkin, mutta kun tammaa jaksaa kärsivällisesti hoitaa sen epäluuloista huolimatta, ei se tekisi pahaa kärpäsellekään. Hoidettaessa Flora rentoutuu ja sitä on kaikin puolin helppo ja mukava hoitaa. Osaltaan tamman elämä pihatossakin on voinut olla osasyynä arkuuteen, kun sitä ei käsitellä ihan niin paljon kuin karsinassa asuvia hevosia.

Talutettaessa tammalla on kiire, oli määränpää mikä tahansa. Flora on innokas tekemään ja kokeilemaan uutta ja vanhaa. Etenkin se, että pääsee esimerkiksi laitumella juoksentelemaan tai maneesiin tai kentälle oikomaan jalkojaan, on ponista ihan parasta. Kuten emänsä, on Florallakin silloin tällöin turhankin paljon intoa, kun käynti saattaakin muuttua hetkessä reippaaksi raviksi. Volttaaminen ei tällöin auta, tamma juoksee vaikka maailman tappiin, vaan kannattaa ennemmin pysäyttää tamma, hengähtää ja jatkaa taas matkaa.

Kun Floran selkään pääsee, se muuntautuu loisteliaaksi ratsuksi. Tamma sopii niin talutus- ja alkeistunneille kuin vaativampaan käyttöön. Kiltti se on kuin mikä, ja selästä käsin varsin helppo käsitellä. Esteet ylittyvät reippaasti ja varmasti. Tamma löytää itseään miellyttävän ponnistuskohdan helposti ja hyppääkin yllättävän korkeita esteitä kokoisekseen. Ratsastustunneilla Flora onkin yksi niin kutsutuista tiikeriponeista. Estelahjojen lisäksi Floralla on kykyjä myös kouluratsastuksen saralla, ja saa reilusti emäänsä parempia tuloksia, jonka vuoksi tamma siirrettiinkin kilpailemaan yhtä tasoa ylemmäs, jossa se nyt kilpailee omalla tasollaan. Flora on varma kisakaveri myös aloitteleville ratsastajille.

Muihin hevosiin Flora suhtautuu nyrpeästi. Tammalla on pihatossa pari hyvää kaveria, jotka saavat olla tamman lähellä, muut joutavat olemaan kauempana. Tamma viihtyy enemmän tässä omassa piirissään tai vaihtoehtoisesti silloin tällöin yksinkin. Lauman johtaja Flora ei kuitenkaan ole. 

Sukutaulu

i. Blayney Millenium
dart, 120 cm, mrn

ii. Jayston Kendrix evm
dart, 123 cm, m

iii. Dandedh Copper Coin evm
dart, 118 cm, trn

iie. Jayston Sonett evm
dart, 120 cm, m

ie. May Mead evm
dart, 120 cm, prn

iei. Landore Supernova evm
dart, 119 cm, m

iee. Meadow Song evm
dart, 121 cm, prn

e. Rainstorm Rose
dart, 134 cm, rn

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

Skp & nimi

Isä/emä

20.1.2019 o. PP's Renoise Nerywick Renegade
 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 200 v€

Muuta

13.10.2017, näyttelyarvostelu (5/17), kirjoittanut Sisla
Suloinen pieni Flora käyttäytyi hienosti kehässä, eikä säikkynyt käsittelyäkään. Söpö tamma ihastutti ulkomuodollaan.

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com