Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Anzkuli
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

le Rêve Born to Rock ”Rocky”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Hollanninpuoliverinen

Ex-omistaja

Raituva (VRL-13369)

Skp, väri

Ori, mustankimo

Kasvattaja

Piste (VRL-11720), Rêve de Haussea

Syntynyt

17.8.2016, Alankomaat

Koulutustaso

ko HeA; re 160cm; me 100cm

Säkäkorkeus

170 cm

Painotus

Esteratsastus

Rekisterinumero

VH17-012-0051

   
 

Luonne

Rocky on nimensä mukainen vintiö. Musta ori on oikea kauhukakara, joka jaksaa riehua yksinään tai provosoida muita mukaan. Leikkisä pomminvarma puoliverinen, jonka kanssa pärjää lähes kuka tahansa. Rocky ei haluaa pahaa kenellekään koskaan, vaikka osaa olla aika rasittava joskus.

Hoitaessa Rocky on äärettömän utelias. Ori kaataa kaikki ämpärit käytävältä, repii loimia telineistä, heittelee harjoja ja tekee tuttavuutta kaikkien uusien hevosten sekä ihmisten kanssa. Orin voi hoitaa missä tahansa, mutta karsinassa saattaa pyöriä kuin hyrrä ja käytävällä osaa olla vähän asiallisemmin. Pitää pitkistä harjaustuokioista ja rasittavuuden lisäksi on hyvin seurankipeä sekä huomiota rakastava kaviokas. Rockya saisi rapsuttaa ja harjata loputtomiin. Pesemisestä pitää myös todella paljon, uimisesta puhumattakaan. Varustaminen menee ongelmitta, vaikka Rocky saattaa testailla lipumalla satulaa laittaessa pois alta tai nostelee päätänsä kuolaimia laittaessa sekä suojien kanssa pelleilee. Rockyn kanssa pärjää vain huumorintajuiset ihmiset, jotka ei suutu kun ori nappaa paidan helmasta tai antaa pusuja käsittelijälleen. Muutkin toimenpiteet esimerkiksi klinikkakäynnit ja kengitys menee nätisti.

Rocky kiintyy joihinkin ihmisiin todella helpolla, kuten omistajaansa ja hoitajaansa. Rocky oppii tunnistamaan heidät ja laukkaa aina luokse tarhassa tai muuten osoittaa hellyyttä ja huomionkipeyttään. Muutenkin hevonen rakastaa seuraa, että ahdistuu nopeasti jäädessään yksin tarhaan tai talliin.

Taluttaessa Rocky on utelias ja pirteä tapaus. Mieluusti hirnuu tutuille hevosille ja menisi tammojen seuraksi, mutta seuraa käsittelijäänsä kiltisti. Usein ori raahautuu vähän jäljessä tutkien pakkoja. Ei kisko syömään, riehu tai astu varpaille, vaan varoo taluttajaansa.

Ratsuna Rocky on energinen ja reipas tapaus. Usein viipottaa jo alkukäynneissä ripeään tahtiin, mutta kuuntelee pidätteitä kuuliaisesti. Rocky on muutenkin hyvin herkkä hevonen, että lähtee pienestäkin pohkeesta kuin raketti. Ori kuitenkin palautuu pidätteestä nopeasti, mutta kuumuu nopeasti.

Esteet ovat orin intohimo ja Rockylla onkin hieno hyppytyyli. Ponnistaa voimakkaasti, ponnistaa terävästi ja vauhdin kanssa sekä ottaa aina reippaasti ilmavaraa. Hassusti Rocky laittaa aina jalat ristiin esteenpäällä, mutta se on orin oma tyyli. Lämmittelyssä käy jo kuumana, etenkin ensimmäisestä laukasta viipottaa kovaa tahtia ja saattaa rynniä täydellä vauhdilla esteellä. Vauhtia ja vaaraa löytyy, mutta hitaasta ajasta ei tarvitse pelätä. Nopean ja terävän hyppytyylin takia ori tarvitsee paljon tukea, koska tasapaino horjuu nopeasti. Kuitenkin pehmeä kätinen ja pieniapuinen ratsastaja pärjää mainiosti Rockyn kanssa. Ori voi alkaa radalla hyppiä ja pomppia kuin orava kuumetessaan, mutta pohjetta eteen jos alkaa pukitella ja vetää omia tanssiliikkeitä. Rocky katsoo myös itse askeleensa ja että mahtuu esteiden väliin, vaikka osaa olla aika kömpelö joskus.

Maastossa säpäkkä ja kuumuva tapaus, että menee usein kovalla tahdilla korvat hörössä ja säikkyy ihmeellisiä asioita. Pysyy kuitenkin avuilla, mutta maastoesteillä kuumuu ja kieltää helposti.

Sileällä reipas ja vauhdikas sekä vähän kankea, että oria pitää työstää heti alusta saakka. Asettelulla ja taivuttelulla sekä kunnon jumppaamisella Rockysta saa enemmän irti.

Kisoissa ori on rohkea ja vauhdikas. Oikea Pelle Peloton eikä säiky tuttuja asioita. Saattaa uteliaisuuden takia tehdä uutta tuttavuutta kaikkien uusien hevosten kanssa. Uusia ihmisiä kohtaan saattaa olla ujo ja arka.

 

Sukutaulu

i. le Rêve Born to be Bad
ERJ-I, YLA1, KWPN I
KWPN, 168 cm, m

ii. Danny Boy
EV-II
KWPN, 165 cm, m

iii. Dancer’s Revelation evm

iie. Notorized Kate evm

ie. Valley Rose
YLA2, ERJ-II
KWPN, 170 cm, km

iei. Concorde evm

iee. Rose evm

e. le Rêve Best for Last
ERJ-I, KWPN I, YLA3
KWPN, 170 cm, km

ei. Werneri’s World
KTK-II, YLA2, ERJ-I, KWPN-I
KWPN, 159 cm, km

eii. Lawrence evm

eie. Domina Diva evm

ee. Chanterelle
YLA2, ERJ-II
KWPN, 170 cm, rn

eei. Smokin Satin Bars evm

eee. Flaming Heart evm

 

Sukuselvitys

iii. Dancer's Revelation oli estepainotteinen oriherra, joka muutti Yhdysvalloista Alankomaihin jo nuorella ikää. Sen hieman mitäänsanomaton suku ei ollut esteenä sen menestykselle esteratsastusradoilla, vaikka tokikin orin matala säkäkorkeus 159cm korkeudessa esti sen pääsyn 160cm luokkiin. Temperamenttinen ja herkkä se oli luonteeltaan, eikä tullut saamaan monia jälkeläisiä. Musta ja komea ori se kuitenkin oli, sekä myös yksi omistajansa tyttären lempiratsuista, tulisesta luonteestaan huolimatta.

iie. Notorized Kate oli tamma hyvästä suvusta. Estepainotteinen tamma kilpaili jo 3 vuotiaana 140cm tasolla ja eteni kulovalkean tavoin luokasta toiseen ja korkeammalle, lopulta päässen 160cm luokkiin jopa. Tammalla säkäkorkeutta oli 169cm, joten se toimi hyvin tasapainottamaan Danny Boyn isän säkäkorkeutta. Tämän yhdistelmän varsasta ei odotettu mitään sen suurempaa, mutta toisin kävi.

iei. Concorde oli hyvin upea, ja puhdasrotuinen hollanninpuoliverinen, joka oli nuoresta pitäen todellinen sijoitusten haalija. Se oli täysin erimaata isänsä kanssa, mutta komeutensa peri kyllä tuon puolelta. Käytökseltään ori oli todella temperamenttinen ja siksi ei sopinutkaan ihan joka ratsastajalle. Nuorena ori vaihtoi kotia useaan otteeseen, mutta heti kun oikea omistaja löytyi, pääsi Concorde kunnolla vauhtiin kisaamisessaan. Kisakauden jälkeen Concorden elämäntyyli vaihtui rauhallisesti ja pääsi siitoskäyttöön. Monta varsaa ei Concordella teetetty, vaikka kysytty ori olikin. Myöhemmin käytiin laatuarvosteluissa ja saatiin aivan hyviä titteleitä.

iee. Rose on kimo hollanninpuoliverinen, jolta ei muuta verta suvusta löytynytkään. Todellinen kasvattajansuosikki ja tämä kohteli tammaa kuin höyhen petillä, ehkä liikaakin. Rosen käytös oli todella neitimäinen ja se pitikin kuria laitumella muiden tammojen kanssa. Tarhassa kuitenkin oleili yksikseen suurimmaksi osaksi koska saattoi olla liian ankara muita kohtaan ja repi loimia. Säkäkorkeutta tammalta löytyi huimat 170cm ja kilpailikin todella loistokkaasti 160cm tasolla. Todella mahtava kisaratsu ja radoille löytyi todellakin lahjoja. Kisakautta jatkui pitkän aikaa ja loppui vasta kun oli pakko päästää tammaa astutuskäyttöön ennen tämän ansaittua eläkettä. Laatuarvosteluissa ei tamman kanssa käytetty, koska kasvattaja tuntui pelkäävän turhan paljon tappiota.

eii. Lawrence. Ihania oreja on maailma pullollaan, mutta Lawrence oli oikein erityisen ihana. Upean rakenteensa lisäksi 165 cm korkea kimo oli todellinen herrasmies. Suomessa syntynyt ori oli todella hyväkäytöksinen ja mieleenpainuva tapaus. Se myytiin 5-vuotiaana kilparatsastajalle esteratsuksi ja sille tielle ori lopulta jäi pysyvästi. Kyvyistään huolimatta orilla ei ikinä kilpailtu suurimmissa luokissa, mutta se pärjäsi todella hyvin pienemmissä 120-130 tasojen luokissa. Lawrence käytettiin useampaan otteeseen oripäivillä ja se saavutti sielläkin tasaista menestystä. Ori menehtyi vanhuuteen 31-vuotiaana. Werneri's World oli orin viimeinen jälkeläinen kaikista 12:sta.

eie. Domina Diva. Kuvan kaunis dominanttivalkoinen Domina Diva ei kaikista hyvistä puolistaan huolimatta saanut jalansijaa synnyinmaassaan Ruotsissa. Tamma oli vain 155 cm korkea, joten kilpatalleilla ei ollut kiinnostusta pitää pikkuista tammaa. Se myytiin nopeasti kiinnostuneelle Suomeen, missä tamma sai nauttia elostaan rakastettuna harrasteratsuna. Domina Divalla kilpailtiin pääosin seurakilpailuissa, mutta se menestyi myös muutamissa aluetason estekilpailuissa. Tamma oli todella kiltti ja sopi käsiteltäväksi kaiken tasoisille hevosihmisille, joten lopulta se myytiinkin ratsastuskouluun. Domina Diva astutettiin kolme kertaa ja se sai kaksi upeaa orivarsaa, mutta kaikkien suruksi kolmannessa varsomisessaan tamma menehtyi.

eei. Smokin Satin Bars oli hyvin kunnianhimoinen ori kunnianhimoisen omistajan kanssa. Kotitallilla tutummin tunnettu Stan, komea ruunikko, oli todella orimainen ja piti muita oreja tiukasti hierarkiassa alapuolellaan. Se kilpaili keveästi 160cm luokissa esteratsastuksessa hyvän omistajansa kanssa, ja haali ison määrän sijoituksia ennen siitosuraansa. Kilpailukauteen nähtynä orilla oli todella pitkä siitosura, jonka ohella Stania käytettiin näyttelyissä, saavuttaen loppupelissä kauan haluttu muotovalion arvonimi. Omistajan pelkojen vuoksi ori vietiin vasta viime hetkillä laatuarvosteluihin, ja sai esteratsujen laatuarvostelusta hienosti 2.tittelin.

eee. Flaming Heart oli hyvä luontoinen tamma, joka pääasiassa jalostettiin siitostammaksi. Kisaura tammalla kuitenkin oli siitä huolimatta hyvä ja tuloksia tulikin haalittua tämän tamman todella hurjan määrän, siihen nähden mitä odotettiin. Nuorena tällä neitokaisella oli todella paljon vikoja jaloissaan ja se sai jo tuomion eläinlääkäriltä, ettei siitä hyppääjäksi olisi.  Useiden leikkausten ja kuntoutusten jälkeen kuitenkin tamman kunto alkoi nousta kohisten, jolloin myös eläinlääkärinlausunnot muuttuivat ja 3-vuoden jalkojen hoitamisen jälkeen tamma soveltui taas hyppäämiseen. Ura meni hyvin, jonka jälkeen astutettiin ja tamma sai ensimmäisen varsansa Chanterellen.

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com