Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Anzkuli
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Demon Arrow ”Demon”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Lämminverinen ravihevonen

Ex-omistaja

Raituva (VRL-13369)

Skp, väri

Tamma, ruunikko

Kasvattaja

Arrow Stable, Raituva (VRL-13369)

Syntynyt

23.8.2016

Ennätys

-

Säkäkorkeus

165 cm

Painotus

raviurheilu

Rekisterinumero

VH17-045-0009

   
 

Luonne

Puoliveljensä, Daylight Arrown tapaan myös Demon on ravitalli Arrow Stablen kasvatti. Tallin lopettaessa kävin tutustumassa sen hevosiin ja tarjoamaan Kaukovallan palveluja. En todellakaan ollut yllättynyt, kun myymättä jääneiden hevosten autosta asteli sekä Demon että sen veli Rami. Häijyn luonteensa isältään perinyt ihan mukavan näköinen tamma ei todellakaan ole helppo tapaus – sen opin jo ensitapaamisella. Uusiin ihmisiin tamma ei luota pätkän vertaa, ja sen luottamus on ennen kaikkea muuta ansaittava. Toisaalta luottamuksen voittamiseen ei tarvita paljon muuta kuin taskun täydeltä herkkuja ja vähän rapsutusta.

Hoidettaessa Demon on nimensä veroinen. Tamma on kiinnitettävä käytävälle molemmin puolin kiinni, muuten sen kanssa voi olla enemmän mustelmilla kuin sitä on, vaikka hevonen on kiinni. Ilmeisesti vähän Nevele Priden piirteitä. Hampaanjäljet eivät Demonin hoitajalla ole mikään suuri ilmestys, ennemminkin arkipäivää. Paikallaan tamma ei suostu seisomaan enempää kuin on pakko, ja sekä kengitettäessä että eläinlääkärin kanssa tamma on vahvasti rauhoitettava, jotta se olisi edes jossain määrin näiden käsiteltävissä. Tammahan ei etenkään kavioita nosta edes selvin päin. Demon tarvitsee todellakin kokeneen ja topakan hoitajan, jolla on suurempi ego kuin tammalla ja osaa pistää sen ruotuun. Karsinaan saapuessa ensin vastaan tulee hampaat, mutta pienellä houkuttelulla tamma antaa suuremmitta vahingoitta antaa kiinni. Tammalla kannattaakin aina pitää riimua päässä.

Talutettaessa Demon rentoutuu. Se onkin ehkä tamman ainut hyvä ja käsiteltävä puoli. Tamma kävelee ja nuokkuu puoliunessa, ja pitää etenkin siitä, että sitä rapsutetaan korvan takaa samalla, kun sitä kävelytetään. Tamma on ehkä turhankin rutinoitunut reitteihin, joita sen kanssa kuljetaan. Jos taluttaja valitsee toisen reitin tai kääntyy väärästä risteyksestä, on tamma suuresti hämillään.

Kärrykaverina Demon on läskiksi laittavaa sorttia. Jos ajajalla on mielessä rento maastolenkki, tamma joko laittaa täysin ranttaliksi, jolloin rymytään pitkin ojanpohjia ja metsiköitä kärryjen kärsiessä perässä tai puree kiinni kuolaimeen ja lähtee ihan täysin viemään ajajaa. Tällöin tamman (ja ohjastajan) saattaa löytää rikkipuhkipoikki tallin pihalta, kun Demon on juossut itsensä puhki ja vihdoin antautunut ohjattavaksi. Toisaalta reippailla hiiteillä se saattaa taas laittaa liinat kiinni ja toteaa ilmeisesti mielessään, että kärryjen saattaminen säpäleiksi taisi olla se tämän päivän homma. Hömpöttelyyn ei Demonilla kestä pää, sen pitää päästä ’aina maksimiin’, eikä se anna minkään pidätellä itseään toteuttaessaan itseään. Treenit onnistuvat suunnitelmien mukaan erittäin harvoin. Voi vain kuvitella, ettei Demonille ole löytynyt vielä ohjastajaa, jonka kanssa yhteistyö toimisi saumatta.
Kilpailuissa Demon kuumenee, eikä tahdo pysyä paikallaan. Se yrittää ottaa kilpaa jokaisen kanssa, ja sillä on mahtava kilpavietti. Radalla tammalle kuitenkin kasvaa järki ainakin jossain määrin päähän. Se säästelee itseään alkuun ja ottaa lopussa kunnon spurtin. Maaliviivan tullessa näkyviin Demon laittaa parastaan ja painaa musta kilpakumppaneistaan ohi silmät punaisina vilkkuen. Tappiota tamma ei voi missään tilanteessa sietää, ja jos seppelettä ei saatu kaulaa, siitä löylytetään ohjastajaa.

Sukutaulu

i. Valentino
lv, rn, 170 cm
11,2aly

ii. Warpant evm

iii. Sure Win evm

iie. Wall of Maria evm

ie. Valentine evm

iei. Valley of Speed evm

iee. Deathproof evm

e. Born to be Bad Angel
lv, rn, 161 cm

ei.

eii.

eie.

ee.

eei.

eee.

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com