Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Anzkuli
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Daylight Arrow ”Rami”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Lämminverinen ravihevonen

Ex-omistaja

Raituva (VRL-13369)

Skp, väri

Ori, ruunikko

Kasvattaja

Arrow Stable, Raituva (VRL-13369)

Syntynyt

23.8.2016

Ennätys

-

Säkäkorkeus

164 cm

Painotus

raviurheilu

Rekisterinumero

VH17-045-0010

   
 

Luonne

Ravitalli Arrow Stablen lopettaessa laitettiin kaikki hevoset myyntiin, ja myymättömät hevoset tuotiin Kaukovaltaan. Sanotaanko vaikka niin, että en ollut ollenkaan ihmeissäni, ettei tämä lämminverinen ori mennyt kaupaksi, ja siksi tuotiin Kaukovaltaan. Netti-ilmoituksessa sillä ei ollut edes kuvaa, ja ori tarhasi tallin ihan viimeisessä kulmassa, joten sitä ei edes vahingossa eksynyt ihastelemaan. Myöhemmin ymmärsin kuvattomuudenkin; orin luonne oli sen verran haasteellinen, että hyvän kuvan saaminen oli todellakin vaikeaa. Orin emästä en tiedä, en sitä koskaan tavannut, mutta isänsä luonteen ori on perinyt, ja samanlainen luonne on myös sen puolisiskolla, Demon Arrow:lla, eivätkä nämä välttämättä ole mitään hyviä asioita.

Hoidettaessa Rami ei todellakaan ole helppo kaveri, ja sen kanssa on oltava hyvin varovainen. Jo alkusilmäys sen karsinaan kertoo paljon. Ori seisoo, useimmiten pyörii, karsinassaan korvat luimussa, ja tulee karsinan ovelle vastaan saman oloisena. Pienellä houkuttelulla Ramille saa riimun päälle, ja sen saa ehkä käyttäytymäänkin fiksusti. Uusiin ihmisiin orilla ei ole yhtään luottoa, ja sen luottamus täytyy ansaita, sillä muuten Rami ei ole ollenkaan yhteistyöhaluinen. Toisaalta luottamuksen voittamiseen ei tarvita yleensä paljoa, pieni kasa herkkuja ja vähän rapsutusta, niin ruunikko ori on jo kaveri! Orin mielipuuhiin kuuluu etenkin jalkojen tallaaminen ja takapuoleen kiinni käyminen. Paikallaan pysyminen on Ramille vaikeaa, vaikka se nauttiikin kovasti harjauksesta. Kavioita ei ori nosta – ei vaikka kuinka yrittäisi ja saisi takapuolen mustaksi orin hampaista. Joskus nostamiseen auttaa arvojärjestyksen muistutus, jolloin ori nostaa jalkansa tympääntyneen näköisenä.

Talutettaessa Rami käyttäytyy yllättävän rauhallisesti. Se saa liikkumistarpeensa tyydytettyä kävelemällä taluttajan perässä, ja nuokkuu puoliunessa, joskus jopa taluttajan olkapäällä. Ori on ehkä turhankin rutinoitunut reitteihin, joilla sitä talutetaan, ja on todella ihmeissään, jos käännytäänkin väärästä kohden ja mennäänkin eri reittiä.

Vaikka Rami onkin taluttaessa yksi ihanapallero, kärryjen edessä se suoraan sanottuna hurjistuu. Orin tajutessa, että se pääsee pian juoksemaan kovaa, ei sitä kovin helposti saa pidettyä hillityssä vauhdissa. Toisinaan Rami on myös mieleltään vähän ailahtelevainenkin. Joskus ori on vain sitä mieltä, ettei hän kuulu tänään kärryjen eteen (tai hänellä on huono kuski, huono maasto tai ihan vain huono päivä), kun ei huvita, mieluummin ori särkisi kärryt, jottei sen tarvitsisi lähteä lenkille. Joskus Rami taas on sitä mieltä, että kaikki käy, kunhan pääsee juoksemaan kovaa. Hömpöttelyyn ei orilla olisi koskaan tarvetta, vaan haluaa antaa ”aina maksimit”. Kotitreenit menevät aina miten milloinkin – milloin ori juoksee henki hieverissä vielä sen jälkeenkin, kun voimat ovat loppuneet ja ajaja ei saa oria millään pysähtymään, milloin ori pistää ihan läskiksi.
Kilpailuissa Rami kuumenee entisestään. Ori on haastava pidellä, ja sillä on erittäin suuri kilpailuhalu. Rami ei turhia arastele ottaa kisaa kenen tahansa kanssa – oli toinen radalla tai ei. Radalla ori osaa olla onneksi viisas ja säästelee itseään ennen loppuspurttia. Maaliviivan nähdessään ori painelee muista ohi silmät punaisina välkkyen. Tappio on orille kova pala, ja jos se jää seppeleettä, alkaa ori höykyttämään siitä ohjastajaansa.

Sukutaulu

i. Valentino
lv, rn, 170 cm
11,2aly

ii. Warpant evm

iii. Sure Win evm

iie. Wall of Maria evm

ie. Valentine evm

iei. Valley of Speed evm

iee. Deathproof evm

e. Honey Style
lv, rn, 156 cm
16,4aly

ei. Parkland Oak evm

eii. Confetti Night evm

eie. Oura Shamu evm

ee. Tropical Flower evm

eei. Wizard of Oz evm

eee. Shadow Charm evm

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com