Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

   

© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Fürstin KV ”Stina”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Arabialainen puoliverinen (ox 50%)

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, ruunikko

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

7.10.2017, Suomi

Koulutustaso

ko HeB; re 90cm; me 80cm; ir 130cm

Säkäkorkeus

160 cm

Painotus

Esteratsastus

Rekisterinumero

VH17-218-0020

   
 

Luonne

Stina, saksalainen prinsessamme, on kieltämättä melko prinsessa. Tamma on tosin syntynyt Suomessa. Stinan emä on Royal Star, joten F-vuonna tamman nimeksi ensimmäisenä iskeytyi päähän Fürstin, mikä saksaksi merkitsee prinsessaa. Ei siinä, tamma on kova leikkimään prinsessaa. Mutta yhden asian sitä sentään on omistajakin oppinut, jos jotain: lempinimi tammalla on Prinsessan sijaan Stina.

Hoidettaessa Stina malttaa seistä – mutta vain hetken. Tamma on oikea hätähousu ja hermostuu nopeasti, jos hoitoaika venähtää pitkäksi. Muuten tamman hoito on mutkatonta ja helppoa, mutta sillä on tapana näyttää purukalustoaan, kun nostetaan kavioita. Suitsien laittaminen on myös tammalle jonkin sortin ongelma. Stina nostaa kauniin päänsä yläilmoihin ja toteaa, että hänellehän ei laiteta mitään kuolaimia suuhun. Tai vaikka ei olisi kuolaimiakaan, niin kaikenlaiset päävehkeet ovat ihan turhia. Stinan satulointi sujuu kuitenkin ongelmitta.

Talutettaessa tamma kävelee siististi vierellä, vaikkakin saattaa säikkyä monia erilaisia asioita. Myös kaikenlaiset vesilätäköt ja muut rapakot tamma kiertää kaukaa. Eihän sitä voi astua tuollaiseen, kun kaviot kastuvat! Stina onkin kohtuullisen haastava saada sateisina tai märkinä päivinä ulos. Orien ohi käveltäessä orit usein esittävät omaa olemustaan. Tällöin Stina pysähtyy ja vastaa kovaäänisesti. Tamma varmasti seisoisi paikoillaan pidempäänkin, mutta ehkä on parempi, että siitä sitten jatketaan pikaisesti.

Ratsastettaessa Stina saattaa olla hieman hankala. Tammalla on tapana kerätä kierroksia ja olla melko kuuma ja herkkä. Lisäksi se saattaa itse päättää kuljettavan reitin ja heittäytyä tottelemattomaksi. Pohjimmiltaan Stina on kuitenkin kiltti ratsastaa. Tamma hermostuu helposti epäselvästä ratsastuksesta, liiasta painostuksesta ja lujista avuista. Parasta on antaa tamman itse päättää, missä tahdissa se haluaa liikkua. Esteillä Stina todellakin innostuu. Vaikka tamman hyppykapasiteetti ei olekaan hyvä, se ylittää esteet tasaisen varmasti. Maapuomeista se ei kuitenkaan pidä, vaan kolistelee niihin mielenosoituksellisesti jalkojaan. Alun esteinnon jälkeen Stina alkaa kuuntelemaan ratsastajaa eikä enää kaahaa suin päin puomien sekaan, vaan jaksaa ajatella myös ratsastajaa. Stinalle on helppo pidentää ja lyhentää laukkaa ja löytää ponnistuskohta, mutta toisaalta siltä puuttuu hyppykapasiteetti edetäkseen esteratsun uralla. Etenkin esteillä Stinalla kannattaa käyttää martingaalia.

Sukutaulu

i. Gatawalja ox
ox, rt, 151 cm

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Royal Star
estpv, rn, 169 cm

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

Muuta

tähän muuta oleellista / epäoleellista tietoa, esim. lääkärikäynnit, ruokinta, valmennukset yms.

 

 

©2018 Kaukovalta - suntuubi.com