Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

     

© Makarova Vikoria
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Funafuti KV ”Fatima”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Arabialainen puoliverinen (ox 50%)

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, ruunikko

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

12.5.2017

Koulutustaso

ko PSG; re 100cm; me 100cm; ir 130cm

Säkäkorkeus

165 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH17-218-0012

   
 

Luonne

Emänsä kauneutta ja isänsä raamia, höystettynä turhankin tulisella luonteella – sitä se pitää sisällään. Kaukovaltaan syntyi kuvankaunis punainen pääkaupunkipaholainen, vaikka tarkoitus oli saada tamman emän hankalaa luonnetta kompensoitua fiksulla orilla. Jalostuksen saralla taitaa vielä olla tekemistä, kuten myös nimeämisen. Kuinka tammasta voisikaan saada mitään fiksua, kun kutsumanimeksikin tuli Fatima!

Herkkähermoisten ja aloittelijoiden kauhun Fatiman voi sanoa hoidettaessa olevan todellakin hankala. Ensin Fatima kannattaa sitoa kiinni. Jo sekin voi koitua haasteelliseksi tehtäväksi, sillä tamma näyttää hampaitaan jo heti ensi kättelyssä. Käytävällä tamma on helpompi hoitaa, vaikka säpäkkä se siinäkin on, ja haluaa koko ajan tietää, miten ja mistä sitä hoidetaan. Tamma ei siedä ylimääräistä häsläystä, eikä pidä liiasta ihmispaljoudesta. Se on kaikkein helpoin käsitellä, kun vain yksi ihminen hoitaa, eikä tallissa ole juurikaan muuta hälyä. Noh, Kaukovallan kokoisessa tallissa sitä on hieman hankalampi välttää. Tamma ilmoittaa epämiellyttävyyksistä niin korvilla, hampailla kuin jaloillakin. Yleensä jalat huitovat mahan alle, mutta joskus myös saattavat seinät kolista ja toisinaan ihminenkin joutuu tulilinjalle. Vaikka isän puolelta luimimisen alta löytyy kiltti ja sympaattinen ori, voi tällä tammalla sanoa olevan sitä emän pippurisuutta – ei, enemmänkin tabascoa – ihan vaikka muille jakaa! Tamman kanssa on oltava tosissaan varovainen, mutta myös määrätietoinen. Jotain Fatima on kuitenkin isältään saanut; myös se rakastaa viileitä suihkuja, etenkin jos takana on ollut kuuma kesäpäivä tai hikinen treeni.

Talutettaessa tamma on myös yksi tapaus. Tamma purkaa ärtymystään usein ihmiseen, ja etenkin talutus on yksi asioista, joista tamma ei todellakaan pidä. Fatima kuitenkin osaa, jos se haluaa, ja tammaa saa reippaasti ojentaa, jos se tapansa mukaisesti pyrkii näykkimään tai yrittää esimerkiksi astua varpaille tai ärsyttää selän takana. Tamma kyllä tietää, mitä siltä odotetaan.

Vaikkei käytöksen perusteella niin kuvittelisikaan, on Fatima kuitenkin laadukas kouluratsu. Fatima on kyllä vielä kaukana isänsä tuloksista, mutta huomattavasti parempi kuin emänsä. Tamma lisää askelpituutta ja näyttävyyttä mielellään, ja sillä on jo valmiiksi hienot ja näyttävät askellajit, minkä lisäksi se kantaa itseään luonnollisesti oikein. Mutta on sillä ratsastettaessakin puolensa. Tamman luottamus täytyy ensin voittaa, ennen kuin mitään hyvää pystyy saamaan aikaiseksi. Useamman viikon taistelun jälkeen voi hyvä ratsastaja saada hyvän kuolaintuntuman, peräänannon ja maistiaisen tamman upeista liikkeistä. Fatima on emänsä tapaan erittäin tammamainen ja itsepäinen. Joskus sillä on laiskoja päiviä, joskus se on taas täpäkkänä säikkymässä kaikenlaisia olevia ja olemattomia mörköjä. Fatima ottaa helposti nokkiinsa, jos avut ovat epäselvät, liian kovat tai neiti kuvittelee epäonnistuvansa tehtävässä. Joskus sillä taitaa päässä liikkua sekin, ettei kyseessä oleva tehtävä kiinnostaisi ollenkaan. Tamman saa kyllä ärsytettyä helposti; taitavampaa on saada se liikkumaan ratsastajaansa kuunnellen ja hyvin, liitävin askelin. Kilpailuissa tästä omalaatuisesta tammasta saa helposti säikyn. Tai sitä se taitaa olla jo kisapaikalle tultaessa. Kaikki häly, uudet paikat, hevoset ja muut häiriötekijät saavat sen pienet aivot naksahtamaan. Fatimaa onkin ensin lämmiteltävä huolella ja pitkään, että sen saa edes vähän rentoutumaan. Fatima myös hyppää kohtalaisesti, mutta usein kaahaaminen ja kaikenlainen muu sähellys saa sen keskittymisen herpaantumaan, jolloin kieltoja ja pudotuksia tapahtuu helposti.

Sukutaulu

i. Amsterdam
fwb, 177 cm, trt

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Shímara ox
ox, 152 cm, rn

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

1.7.2017 ~ kouluratsastus, Prix St. Georges ~ 1/3
1.7.2017 ~ esteratsastus, 100 cm  ~ 2/20
31.3.2018 ~ kouluratsastus, Prix St. Georges ~ 71,583% ~ 3/7

Voittosumma: 0 v€

Muuta

Nimestä:
Fatima on saanut nimensä isälinjansa mukaan. Isän nimi Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki. Fatiman nimi Funafuti taas on Tuvalun pääkaupunki.

©2018 Kaukovalta - suntuubi.com