Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

   

© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Faded KV ”Dede”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Hispano (50% / 50%)

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, mustanruunikko

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

9.8.2017

Koulutustaso

ko VaA; re 80cm; me 50cm; ir 120cm

Säkäkorkeus

154 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH17-148-0001

   
 

Luonne

Vaikka kimoa hispanoa kovasti toivoinkin, jo yhdistelmää valitessa totesin sen olevan täysi mahdottomuus. Kun kimogeeniä ei kummallakaan vanhemmalla ollut, ei varsastakaan voinut jo tilastollisen todennäköisyyden perusteella odottaa missään määrin kimoa. Suurin piirtein kaikin puolin vanhempiensa puoliväliä oleva tamma oli kuitenkin oikein mukava loppukesän yllätys.

Dede pitää kovasti rapsutuksista ja lepertelystä, joten puheterapia on tämän hevosen kanssa oikein mukavaa. Tamma on melko herkkänahkainen, joten sille käytetään ainoastaan pehmeitä harjoja. Harjan inhottavasti pistellessä tamma selvästi huomauttaa siitä joko puremalla tai potkaisemalla. Inhottavalta etenkin tuntuu vatsan alueen ohuen nahan harjaaminen, jonka lisäksi inhokkilistalla on muun muassa satulavyön kiristys. Dede kannattaakin sitoa aina hoidettaessa kiinni, vaikka se näyttäisikin ihan rauhalliselta. Ruoan suhteen Dede on hyvinkin helppo tapaus. Se jaksaa odottaa rauhallisesti ruokaansa ja syö hyvin. Tammalla ei ole tapana nirsoilla tai ahmia.

Talutettaessa tamma käyttäytyy jokseenkin fiksusti. Kahden tai useamman ihmisen pörrätessä ympärillä sen käsiteltävyys kuitenkin huononee huomattavasti. Dede haluaa vain yhden taluttajan, ja yrittää kaikin keinoin päästä ylimääräisistä häiriötekijöistä eroon. Tamma purkaa ärtymystään niin näykkimällä, hidastelemalla kuin ryöstämälläkin. Kaikenlainen hälinä saa tamman hämilleen. Deden kanssa rauhallisuus ja määrätietoisuus ovat valttia.

Ratsastettaessa Dede voi olla haastava. Se on enemmän yhden ihmisen ratsu kuin ratsastuskoulun hevonen. Tamman luottamus täytyy ansaita ennen kuin sen kanssa lähtee yrittämään yhtään mitään vaativampaa. Dede on hyvin tammamainen, sen mieliala vaihtuu päivän mukaan ja se voi päivästä riippuen olla energinen, itsepäinen, laiska tai säikky. Halutessaan tamma osaa olla fiksukin ja pääsee niin vaadittaessa kovaakin eteenpäin. Hyvän ratsastajan kanssa tamman voi saada liikkumaan erittäin hyvinkin, jolloin sen askeleet liitävät ja neito kuuntelee ratsastajaansa. Tätä tosin Dedeltä saavat vain ne, jotka ovat oikeasti tehneet tamman kanssa työtä pitkään ja näin voittaneet sen luottamuksen.
Kilparadoilla Dede on kuitenkin pieni unelma, kunhan sen saa kuuntelemaan. Kun radalle pääsee, eikä siellä ole suorittamassa muita kuin ratsukko itse, Dede pääsee adrenaliinin virratessa uuteen vireeseen ja näyttää parastaan katsojille.

Sukutaulu

i. Niebla Luna Llena
pre, m, 155 cm

ii. Naranjero III evm

iii. Nabateo evm

iie. Capitana XXX evm

ie. Levadura evm

iei. Visigodo II evm

iee. Eteponera evm

e. Shímara ox
ox, rn, 152 cm

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

 

©2018 Kaukovalta - suntuubi.com