Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Anzkuli
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Cortinarius Negro ”Nekku”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Falabella

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903), Virtuaalitalli Seitikki

Skp, väri

Ori, mustankirjava

Kasvattaja

Virtuaalitalli Seitikki

Syntynyt

18.1.2015

Koulutustaso

ir 50cm

Säkäkorkeus

65 cm

Painotus

agility

Rekisterinumero

VH15-007-0003

   
 

Luonne

Ilmeisesti Nekun isä on kimon alla kirjava, sillä sekä Nekusta että sen täyssiskosta Tuitusta tuli toiveita uhmaten kirjavia. Kimogeeniä ei kummallekaan arpaonni kuitenkaan suonut, mutta Nekku peri sentään emänsä pohjavärin. Donna olikin yhdenlainen ilmestys, kiltti, mutta oikea diiva. Itse kasvattama poni – vaikkei Kaukovallan kasvatti olekaan – on silti aina itse kasvattama poni, ja olen tosi onnellinen, että tämä pieni falabellaori on löytänyt tiensä takaisin luokseni!

Vaikka onnellinen olenkin, että Nekku on luonani Kaukovallassa, en kuitenkaan ole onnellinen sen isältä peritystä taipumuksesta keppostella. Ori kun pääsee aidoista ali, osaa avata ovia, lukitusjärjestelmiä ja vetoketjujakin (varusteiden soljista puhumattakaan) ja on tietysti rohkea kuin mikä, niin se teettää jokseenkin harmaita hiuksia omistajalle. Minulle. Rikoskumppaninsa, isänsä, Clauden, kanssa ponit murtautuvat niin kauravarastoon kuin käyvät härnäämässä muita oreja ja tuhoavat Anzkulin kivat kukkaistutukset. Kaikki tämä tietysti tapahtuu erillisillä kerroilla ja kaikki parin tunnin sisään. Kuitenkin ponit aina juoksevat korvat hörössä ihmistä kohti ja sulattavat sydämet pelkällä olemuksellaan. Egoahan Nekulla on vähintään saman verran kuin isällään, sitä riittäisi isompaankin kehoon. Huomionkipeitä, minkä sille voi. Tälle orille ei vain pysty olla vihainen!

Nekun kanssa treenataan agilitya, kun ratsastukseen sitä ei pienen kokonsa vuoksi voi käyttää. Pieniä kärryjäkin ori silloin tällöin vetää. Agility on Nekulle hyvää liikuntaa ja aivojumppaa. Sitä voi pitää kentällä vapaana, ori on opetettu tottelemaan ääntä ja käsimerkkejä.  Agilityn ja aglityesteiden lisäksi orille on opetettu erilaisia temppuja, joita se mielellään esittelee.

Vaikka pieni onkin, ei Nekku kuitenkaan ole kuljetettavien helpoimmasta päästä. Orin saa traileriin joko omin kavioin jonkun ajan taistelun jälkeen tai vaihtoehtoisesti kantamalla. Pienet hevoset ovat siitä mukavia, että niitä jaksaa kantaa! Trailerissa ori on levoton, tila on sen kokoon nähden aivan liian suuri. Pois päästyään ori kuitenkin on taas oma kujeileva itsensä.  

Sukutaulu

i. Claude van Geenberghe
falab, 67 cm, km

ii. Pedro of Gaterly evm
falab, 71 cm, mkm

iii. Pistacho evm

iie. Lori evm

ie. Sea Breeze evm
falab, 63 cm, km

iei. Johnny evm

iee. Queenie evm

e. Black Primadonna
falab, 68 cm, m

ei. Black Ace evm

eii. Quickstar evm

eie. Black Rose evm

ee. Primadonna Girl evm

eei. Little Prince evm

eee. Nicita evm

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

31.7.2018 ~ Heppa-agility, vaativa ~ 2/5 (Sysälä)
24.8.2018 ~ poniagility, pikkuponit ~ 1/2 (Tarumaa)

Voittosumma: 250 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com