Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

  

© ransu.kuvat.fi
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Kaukovallan Copacabanana ”Bansku”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Suomenhevonen

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Ori, liinakko

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

21.9.2014

Koulutustaso

ko VaB; re 130cm; me 130cm; ir 150cm

Säkäkorkeus

158 cm

Painotus

Esteratsastus

Rekisterinumero

VH14-018-1610

   
 

Luonne

Yleisesti Bansku on oikea sydänten sulattaja. Tosin se ei sovellu aivan jokaiselle käsittelijälle, vaan vaatii hiukan taitoa.

Hoidettaessa Bansku on sidottava kiinni. Sillä on tapana tanssahdella hoidettaessa, ja se tekee hoitamisesta hieman hitaampaa ja haastavampaa kuin tavallisen tuntipollen kanssa. Bansku on kuitenkin itse rauhallisuus ja voisi olla rapsutettavana vaikka pienen ikuisuuden, vaikka innostus saakin sen tanssahtelemaan. Vetopaniikkia Bansku ei onneksi ole perinyt emältään. Ori on perus suomenhevonen, se ei oikeastaan välitä, mihin sitä kosketaan ja millä. Kunhan se huomioidaan.

Bansku on kohtuullisen helppo ratsastaa. Sillä on tasaiset liikkeet, eikä ravikaan ole juurikaan pomputtavaa. Orin selässä on helppo istua, ja ori on myös herkkä suustaan, joten ratsastajan täytyy olla tarpeeksi taitava ollakseen pehmeä kädellä. Tosin orilla on tapana testata uutta ratsastajaa hidastelemalla ja muuten possuilemalla treenin alussa. Kun ratsastaja on johdonmukainen ja houkuttelee orin työskentelemään ohjalla leikittelemällä ja raipalla kutittelemalla, alkaa Bansku työskentelemään nöyrästi ja tottelee herkästi. Hypättäessä ori käyttää hyvin takaosaansa ja saakin yleensä erinomaisen ponnistuksen esteelle. Tosin se kuumuu ihan mukavasti, joten sillä käytetään tavallista vahvempaa kuolainta hypättäessä, jotta kontrolli pysyy ratsastajalla. Kouluratsastuksen saralla ori on hyvä, mutta sitä ei todellakaan mikään "laatikkojuoksu" kiinnosta. Kuitenkin kun Banskun saa todella avuille, siitä saa vallan mainion kouluhevosen vaativampiinkin luokkiin tahdikkain liikkein ja erinomaisen peräänannon kanssa höystettynä.

Talutettaessa orin kanssa on käytettävä ketjuriimunnarua. Jos tätä ei ole saatavilla, olisi hyvä kiertää riimunnaru turvan ympäriltä ennen kuin lähtee taluttamaan tai taluttaa kuolaimesta. Muuten ori kävelee ihan nätisti vierellä, se on opetettu kulkeman kivasti vierellä tai takana, eikä se yritäkään rynniä. Bansku rakastaa ruohotupsuja, joten sinne täytyy päästä, ja taluttajan tahdolla ei silloin ole orille mitään merkitystä. Ellei sitten ole sitä ketjunarua tahi kuolainta. Säikyksi tätä hevosta ei voi sanoa!

Kisoissa Bansku keskittyy täysillä omaan suoritukseensa. Esteillä ori menee kuin tykinkuula varmasti esteiden yli, tosin vauhdin säätö saattaa toisinaan olla kateissa. Koulupuolen kilpailuissa Bansku osaa hakeutua jo alkukäynneissä kuolaimelle ja esittää radalla parastaan.

Tarhassa ja laitumella Bansku viettää rauhallisesti aikaansa ikäistensä orikavereiden kanssa. Yksinoloa ei ori kuitenkaan siedä, vaan tulee reippaasti aidoista läpi, jos sen tarhaa yksin tai jättää viimeiseksi hevosia sisälle haettaessa. Kesällä ori saattaa saada ihottumaa ötököistä, mutta jos sille laittaa kärpässumutetta joka päivä ennen tarhaamista, ei suurempia kutinapatteja ehdi muodostumaan.

Sukutaulu

i. Lappivaaran Sydänsuru
sh

ii. Tuonenjoen Aamuaurinko
sh, 160 cm, m

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. Sutelansaaren Vadelmavene
sh, rt

iei. Varjoprinssi
sh, 154 cm, trn

iee. Huvin Rebekka
sh, 156 cm, rt

e. Andore
sh, 155 cm, lkk

ei. Ensimmäinen Toinen
sh, 165 cm

eii. Toinen evm

eie. Kummajainen evm

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Kauimmat vanhemmat kuudennessa polvessa

Jälkeläiset

Syntynyt

7.6.2017

23.6.2017

19.10.2017

Skp & nimi

t. Seireeni Valontakaa

t. Koivulaakson Nogitsune

t. Susikallion Venetsia

Isä/emä

Unelmain-Keräilijä

Koivulaakson Kanima

Susikallion Seita

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

 

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com