Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© lasikuu.net/vapaasti
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Casandra

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Connemaranponi

Ex-omistaja

Jesy (VRL-11942)

Skp, väri

Tamma, kimo

Kasvattaja

Katy Evaniss evm

Syntynyt

6.6.2003

Koulutustaso

ko VaB; re 110cm; me 105cm; ir 110cm

Säkäkorkeus

142 cm

Painotus

esteratsastus

Rekisterinumero

VH13-035-0085
SPC-MR1-3058

   
 

Luonne

Casandra on kiltti, vauhdikas ja luonteikas poni. Hoidettaessa seisoo kiltisti paikallaan ja nostaa kaviot. Kavioita putsatessa saattaa kyllä tökkiä hoitajan takapuolta tai tyhjentää taskut huomaamattomasti. Taluttaessa kävelee kiltisti perässä eikä ryntäile mihinkään. Casandra on todella ihmis- ja varsinkin lapsirakas poni, jota pienemmätkin voivat hoitaa. Tarhaan ei kuitenkaan voi riimua jättää, koska se ei sieltä ehjänä takaisin tule. Casandralla on taipumusta repiä riimu päästä ja sen jälkeen leikkiä sillä mm. repimällä sitä ja heittelemällä sitä ympäri tarhaa ja talloen sen päälle, jottei kukaan löydä sitä.

Ratsastaessa kuuntelee hyvin ratsastajan apuja. Casandra osaa hyvin tunnistaa aloittelijan selässään ja tietää milloin ei tarvitse hötkyillä heiluvista pohkeista tai äkkinäisistä nykäisyistä suussa. Kokeneemmalla ratsastajalla menee hyvin peräänannossa jos ratsastaja sitä vaatii. Casandra ei siis anna mitään ilmaiseksi. Esteillä tamma on parhaimmillaan! Casandralla on hyvä hyppytyyli ja se pääseekin yli jopa 120cm yksittäisestä esteestä. Valtavan hyppykapasiteetin lailla tamma osaa myös todella hienosti koulua. Taipuu vaikka mihin kiekuroihin ja tykkää siitä. Maastossa tamma saattaa vähän innostua, mutta pysyy kuitenkin käsissä. Casandra kuitenkin pelkää isompia rekkoja.

Kisoissa Casandra saa aina jonkun virtapiikin eikä millään haluaisi seistä kahta sekuntia kauempaa. Radalla kuitenkin tekee aina parhaansa ja esteillä kovan vauhdin ja ilmavan hypyn vuoksi se onnistuukin usein voittamaan isommatkin hevoset. Koulupuolellakin on voittanut monet kilpailut, kunhan vain ratsastaja saa Casandran keskittymään kunnolla. Lastaus onnistuu hyvin ja tamma tykkää matkustamisesta.

Sukutaulu

i. Bannydown Blue Moody evm

ii. Doltendubb Core Aini evm

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. Dreigog Caitlin evm

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Doonsheen Traveller evm

ei. Little Boy evm

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. Evergamble Witch evm

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

11.1.2015

Skp & nimi

o. Driscol Fagan KV KTK-II

Isä/emä

Falke Keep

 

Kilpailukalenteri

6.2.2015 ~ esteratsastus, 110 cm ~ 2/27
27.4.2015 ~ kouluratsastus, VaB ~ 3/40
28.4.2015 ~ kouluratsastus, VaB ~ 3/40
1.7.2017 ~ kenttäratsastus, CIC2 (HeA/110/100) ~ 3/8

Voittosumma: 800 v€

Muuta

25.12.2016 Liikutus, kirjoittanut Sandra
Kävelin, jo hieman tutumalle tallipihalle. Pieni lumikerros peitti maan. Oli jouluaatto. Ilon päivä. Pihalla oli joulutunnelma. Menin talliin, jossa Casandra, seuraava liikutettava oli. Tallissakin oli koristeltu. Radiosta kantautui vaimeaa musiikkia. Etsin connemaran karsinaa iät ja ajat. Lopulta löysin sen.
Pieni ja siro pää kurkisti karsinasta. Silitin tamman turpaa. Se hörähti.
-Hieno tyttö, puhelin sille. Hain Casandran hoitopakin. Se oli ihanan pinkki. Päättelin että Casandran "väri" oli pinkki. Pakissa kaikki tavarat olivat myös pinkkejä. Otin harjan. Menin karsinaan. Tamma tökkäsi minua turvallaan, kerjätäkseen herkkuja.
-Hyvä on. Tässä sokeria.... ojensin Casandralle sokeripalan. Aloin harjata sitä pitkin vedoin. Kihnutin Casandran oikein puhtaaksi. Sitten putsasin kaviot. Lähdin hakemaan varusteita. Varustehuoneessa huomasin, että kaikissa satuloissa oli punaiset huovat. Niissä luki vihreällä Merry Christmas. Lisäksi Casandran suitsiin oli kiinnitetty kirjekuori. Varmaan Anzkulilta, ajattelin. Otin kirjekuoren, ja avasin sen. Siinä luki;
Hyvä Sandra!
Olen hyvin kiitollinen avustasi.
Hyvää joulua ja uuttavuotta!
Anzkuli
Luin tekstin. Hymyilin. Laitoin kirjeen takintaskuun. Sitten otin Casandran varusteet. Menin takaisin talliin. Casandra hörisi, edelleen. Heitin satulan tamman selkään. Kiristin vyön ja häntäremmin. Laitoin suitset, sekä martingaalin. Poni pysyi hyvin paikoillaan. Talutin Casandran maneesiin. Menin selkään. Puristin kevyesti pohkeilla ponin kylkiin. Se lähti tasaiseen käyntiin. Aloin vähitellen kokoamaan Casandraa. Se kokosi itsensä hyvin. Tein voltit päätyihin. Casandra oli vielä hieman jäykkä, joten ei taipunut niin hyvin. Jatkoin voltteja, kunnes Casandra taipui erittäin hyvin. Se oli myös todella rento. Siirsin raviin. Ensin en löytänyt tahtia, mutta lopulta kevensin hyvin. Vaihdoin suuntaa kokorataleikkaalla. Tein temponlisäyksen lävistäjällä. Casandra meinasi siirtyä laukkaan, mutta pysyi ravissa. Nyt tein yhden keskiympyrän. Casandra taipui taas hyvin. Tein avotaivutuksen vasemmalla puolella. Se onnistui hyvin. Vaihdoin sen pian sulkutaivutukseksi. Se onnistui hieman huonommin kuin avotaivutus. Casandra ei taipunut niin hyvin. Sitten vaihdoin suuntaa jälleen. Tein nyt vastakkaiseen suuntaan sukutaivutuksen ja avotaivutuksen. Sitten nostin laukan pitkilläsivuilla, ja lyhyillä oli harjoitusravi. Casandra veti muutaman pukin ensin. Seuraavilla kerroilla onnistuimme moitteettomasti. Casandra nosti hyvin laukan. Otin vielä pysähdyksestä laukkaa. Poni ei meinannut pysyä paikoillaan, mutta laukka nousi. Sitten siirsin raviin, ja sitten käyntiin. Taputin tammaa kaulalle. Tunti oli olkut mukava. Pysäytin Casandran. Hyppäsin pois satulasta. Löysäsin satulavyötä. Talutin Casandran talliin. Riisuin varusteet. Tallissa soi parhaillaan nisse-polkka. Hyräilin sitä samalla, kun riisuin Casandralta varusteet. Vein varusteet varustehuoneeseen. Tulin takaisin talliin. Annoin Casandralle palkan. Neljä kuivattua leipää. Harjasin sen hulellisesti.
-Hei hei, kuiskasin ystävälliselle tammalle. Lähdin tallista pois.
-Hyvää joulua, ja onnellista uuttavuotta! hihkaisin Anzkulille, joka vilkutti.
-Hyvää joulua!

 

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com