Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                

© Makarova Viktoria
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Cassian Bloodless KV ”Leksa”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Arabialainen puoliverinen (ox 50%)

Ex-omistaja

Blood Bridge

Skp, väri

Ori, ruunikko

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

22.7.2014

Koulutustaso

ko Int I; re 100cm; me 100cm; ir 120cm

Säkäkorkeus

154 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH15-218-0004

   
 

Luonne

Leksa on fiksu ja filmaattinen, omalla tavallaan karismaattinen ja hurmaava ori. Komeakin se on. Nimensä loppuosan ori on saanut mukaillen emän nimen alkuosaa. Eikö valkoinen aika lailla tarkoitakin kalpeaa, mikä tarkoittaa veretöntä? Ainakin minun kasvoni ovat joskus aivan valkeat, kun niissä ei kierrä veri, kiitos tämän upean kasvatin! Orin nimen alkuosa, Cassian taas voi viitata Yhdysvaltain Wisconsinissa sijaitsevaan paikkaan tai muutamaan pyhimykseen. Ota siitä sitten selvä, Anzkuli on taas ollut nimeämässä varsojaan…

Kuitenkin, Leksa on omanlaisensa persoona. Ori pitää kamalasti hoitamisesta, mutta jonkun verran se kuitenkin innostuksestaan pyörii, joten se kannattaa sitoa kiinni. Leksa on kyllä kiltti hoitaa, mutta se ei isänsä tapaan pidä yhtään kovista harjoista, mutta kiltti kun on, sietää lyhyet kovan harjan harjaussessiot. Jos ori on kovin kurainen, voi kuitenkin pesu olla parempi vaihtoehto kuin kova harja, tosin kuivumisessa tietysti kestää oma aikansa. Leksa on kyllä jonkin verran tammamainen, kun tammojen kanssa on nuoruutensa ensimmäiset kuunsa viettänyt, ja sillä saattaa olla jonkin verran tammamaisia piirteitä hoidettaessa. Tästä hyviä esimerkkejä on luimiminen ja ”maha-arkuus”, joskus myös hoitotarvikkeiden poimiminen ja heittelykin. Orin kanssa tarvitsee jonkin verran huumorintajua.  Kaviopuolella ori nostaa kaviot hyvin, ensimmäisen kavion jälkeen usein ilman pyyntöäkin. Pää on orin heikko kohta, sitä kun harjaa tai rapsuttaa, niin orin tyytyväisyys on taattu. Suitset Leksa antaa laittaa hienosti, mutta satulan laitto voi sen kanssa olla toisinaan yhtä taistelua. Naapurikarsinoiden hevoset saavat tuta, kun satula on näkyvissä. Ihan aloittelijoille ei Leksaa voi antaa, mutta ei sen hoitaminen kuitenkaan vaadi suurempaa kokemusta. Kunhan hoitaja ei säikähdä helposti orin satulavenkuilua, pärjää sen kanssa hienosti.

Talutettaessa Leksa on reipas, mutta jos orin kummalliseen steppailuun ei kiinnitä sen suurempaa huomiota ja antaa sen itse kävellä, osaa se kyllä kävellä oikeassa paikassa. Ori tulee ihmisen perässä, mutta pysyy kuulolla ja sopivan matkan päässä. Ehkä sen mielestä on turvallisempaa, että ihminen menee rohkeampana ensin ja hevonen voi sitten varmistaa selustan tai juosta tarpeen vaatiessa pois. Tarhasta ja laitumelta ori on helppo saada kiinni, ja sisällekään talutus ei tuota suurempia ongelmia. Tammoista ori ei aina jaksa välittää, ja vaikka välittäisikin, se steppaa entistä hurjemmin ihmisen vieressä ja pitää jokseenkin kovaa ääntä. Ori on kova pörhistelemään, mutta kunnioittaa ihmistä.

Koska orin vanhemmat ovat molemmat kohtuullisen taitavia kouluratsastuksessa, päätettiin myös Leksa opettaa mieluummin koulu- kuin esteratsuksi. Ja niin, isänsä tapaan myös Leksaa voi sanoa tyypilliseksi kouluratsuksi. Jos Leksaa pitäisi ratsastettavuutensa perusteella jaotella asteikolla helppo – keskivaikea – vaikea, olisi se varmasti keskivaikea. Ratsain orin kanssa pärjää loistavasti, kunhan perusasiat ovat hyvin reilassa. Ori on kovin peloton, eikä ratsastajankaan tarvitse pelätä esimerkiksi kulmamörköjä, uusia tai väärässä paikassa olevia esineitä, tuulta, lumen tippumista tai vieraita mastoreittejä. Toisaalta Leksaa voi pitää hankalana, sillä se ei isänsä tapaan juurikaan välitä seurasta ja takajalat nousevat helposti, jos vieras hevonen tulee yhtään tarpeeksi lähelle. Maastoilukin kannattaa tehdä yksin ja siepata vaikka heijastinliivi ja muuta heijastinta puhelimen seuraksi mukaan. Ratsuna ori toimii paremmin yksin kuin esimerkiksi ratsastuskoulu- tai valmennusryhmässä. Askeleet orilla ovat varmasti periytyneet emältä. Myös Leksan askellus on pehmeää ja se tulee nopeasti kuolaintuntumalle ja vastaa nopeasti apuihin. Esteillä ori hyppää varmasti esteen kuin esteen, kunhan ne ovat enintään metrin korkuisia. Orilla on huono silmä estekorkeuksille, ja usein metriä korkeammilla esteillä tulee reilusti tiputuksia. Leksa on kaikin puolin mutkaton ratsastaa. Korkealle tähtäävälle ratsastajalle Leksa on kuin pieni unelma; sillä voi kilpailla Intermediaire I –tasolle asti, ja vasta sitten tarvitsee vaihtaa hevosta GP-hevoseen.

Koska Leksa on isänsä tapaan hieman erakko, se tarhataan yksin. Laitumella se kuitenkin sietää isänsä (tammojen lisäksi, hahah). Tunne ei kuitenkaan ole molemminpuolinen, joten orit laiduntavat omilla lohkoillaan, ja niillä on aita välissä. Tämä on Aamunkin mielestä tarpeeksi hyvä ratkaisu, eikä sen tarvitse sietää poikaansa koko ajan lähellään.

Sukutaulu

i. Awesome Morning
trak, 152 cm, trn

ii. Scherz evm

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. Young Veilchen evm

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. White Caramel
ox, 153 cm, km

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

ox 50%; trak 50%

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

KRJ: 1 sijoitusta
05.02.2019 - KRJ - Adina - Int I - 4/16  
Villit: 2 sijoitusta
31.05.2015 - este - Keiholehti - 100 cm - 1/25 30.04.2018 - koulu - Ironia - Int I - 2/8
Muut: 3 sijoitusta
31.05.2015 - väri match show - kutsu? - ruunikot - 1. sija
17.07.2015 - tittelikilpailu - kutsu? - luokka 3 - EM
25.12.2016 - näyttely - kutsu? - muut hevosorit - 1/8 BIS5

Voittosumma: 0 v€

Muuta

31.5.2015, Mette
Kaunis väritys, nätti syvä tummanruunikko

17.7.2015, June Wolfberg
Erikoismaininnat oreille Cassian Bloodless KV, Totti Sotilas, Gribaldi Akteur ja Euphoria TG runsaista kuvista! Hevosesta saa todella hyvän vaikutelman, kun kuvia on näpsäisty vähän enemmänkin.

25.12.2016, Tepsu VRL-13644
Todella komea ori, upeat liitävät askeleet, erittäin kaunis rakenne.

 

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com