Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                

© Makarova Viktoria
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Cassian Bloodless KV ”Leksa”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Arabialainen puoliverinen (ox 50%)

Ex-omistaja

Blood Bridge

Skp, väri

Ori, ruunikko

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

22.7.2014

Koulutustaso

ko Int I; re 100cm; me 100cm; ir 120cm

Säkäkorkeus

154 cm

Painotus

Kouluratsastus

Rekisterinumero

VH15-218-0004

   
 

Luonne

Hoidettaessa Leksa on innokas ja saattaa pyöriä karsinassaan, saahan hän pitkästä aikaa huomiota. Kiinni sidottuna ori pysyy kyllä hyvin paikoillaan, ja tällöin se on myös helppo hoidettava. Se ei kuitenkaan voi sietää ohutnahkaisena kovia harjoja. Useimmiten ori on erittäin helppo hoitaa, mutta toisinaan saattaa jalka jos toinenkin nousta, ja emänsä tavoin mitä tahansa saattaa tapahtua, kun ori on oikeassa mielentilassa. Vaikka orissa on hieman "tamman vikaa", on se hevonen siinä missä muutkin. Ja kaikilla hevosilla on niitä parempia ja huonompia päiviä. Satulointi ja suitsiminen eivät yleensä ole tuottaneet ongelmia. Niin, ellei naapurikarsinan asukas ala pelleilemään, jolloin Leksa lähtee mielellään leikkiin mukaan.

Ratsastettaessa Leksa on tyypillinen kouluratsu. Se on ratsuna kohtuullisen hankala, joten sitä ei isänsä tavoin anneta aivan aloittelijoille. Ori ei kuitenkaan säiky lähes mitään, ja sen kanssa on varma mennä mihin tahansa. Ori on osaavalla ratsastajalla erittäin miellyttävä ratsastaa, kiltti ja rauhallinenkin. Leksan askeleet ovat erittäin pehmeitä, ja hevonen vastaa muutenkin erinomaisesti pieniin apuihin. Emänsä tapaan myös Leksalla on erinomainen kyky omaksua vaikeita liikkeitä, ja se on jo nyt näyttänyt esimerkkejä taidoistaan. Orilta odotetaan radoilla paljon. Esteetkin orin kanssa sujuu ihan mukavasti. Rohkeana miehenä Leksa hyppää esteen kuin esteen yli riippumatta siitä, millainen este on kyseessä. Leksan kanssa maastoilu on hankalaa, koska se ei tykkää kavereista. Se on siis vähän yksinäinen ja toimii ratsuna paremmin yksin kuin yhdessä porukan kanssa. Maastoilu onneksi onnistuu joidenkin tiettyjen hevosten kanssa, mutta pääasiassa orilla työskennellään kaikissa tilanteissa yksin. Leksa on oikea hevonen sille ratsastajalle, joka haluaa suunnata kohti isompia kisoja.

Talutettaessa Leksa steppaa vieressä, jos se saa rauhan kävellä itse ilman, että joku patistaa sitä eteenpäin tai roikkuu narussa. Vaikka ori steppaakin, joskus kovaakin vauhtia, ja pörhistelee kaikille vastaan tuleville, pysyy se kuitenkin koko ajan kuulolla ja pitää välin ihmiseen. Kun Leksaan tutustuu ja sitä käsittelee enemmän, on oria erittäin helppo käsitellä; sen saa helposti kiinni ulkoa eikä tammojenkaan kanssa tule ongelmia, kun on itse järjestelmällinen. 

Sukutaulu

i. Awesome Morning
trak, trn

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. White Caramel
ox, km

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

31.5.2015 ~ väri match show, ruunikot ~ 1. sija
31.5.2015 ~ esteratsastus, 100 cm ~ 1/25
17.7.2015 ~ tittelikilpailu, luokka 3 ~ EM
25.12.2016 ~ näyttely, muut hevosorit ~ 1/8, BIS5
28.6.2017 ~ kouluratsastus, Int I ~ 56,786% ~ 3/3

Voittosumma: 0 v€

Muuta

31.5.2015, Mette
Kaunis väritys, nätti syvä tummanruunikko

17.7.2015, June Wolfberg
Erikoismaininnat oreille Cassian Bloodless KV, Totti Sotilas, Gribaldi Akteur ja Euphoria TG runsaista kuvista! Hevosesta saa todella hyvän vaikutelman, kun kuvia on näpsäisty vähän enemmänkin.

25.12.2016, Tepsu VRL-13644
Todella komea ori, upeat liitävät askeleet, erittäin kaunis rakenne.

 

©2018 Kaukovalta - suntuubi.com