Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  

© Zuzana Buráňová
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Dirty Diamond "Diana"

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

American miniature horse

Ex-omistaja

Piste (VRL-11720)

Sukupuoli, väri

tamma, hiirakko

Kasvattaja

Rêve de Haussea

Syntynyt, kuollut

11.1.2001, 2.2.2013

Koulutustaso

ko. HeA; 120 cm; me. 100 cm

Säkäkorkeus

89 cm

Painotus

näyttelyt

Rekisterinumero

VH12-177-0023    
 

Luonne

Dirty Diamond ei ole lainkaan hyvä nimi näin ihanalle ja persoonalliselle ponille, joka ei uskalla näyttää kenellekään minkälainen on. Ensivaikutelma on yleensä oikea vaikutelma, mutta jos "Dianasta" saa huonon vaikutuksen, on ihmisessä vikaa. Diana ei tekisi pahaa kärpäsellekään, mutta pompottelevat tammat voivat joutua Dianan "pahan katseen" alle, jos alkavat käyttäytyä huonosti muita kohtaan. Ei kuitenkaan ole laumanjohtajaksi pyrkivää laatua, vaan tyytyy hyvin laumanhännille ja muihin. Tulee toimeen muiden kanssa ilman kinastelua ja lähtee ennemmin pois paikalta, kuin sitten alkaisi taistelemaan siitä kuka saa syödä ensimmäisenä tai pääsee talliin ensimmäisenä. Poni on muutenkin hyvin varmasti aina pienin poni joukossa, eikä se aina huomaa sitä itse, joten sen nöyrä luonne on eduksi, ettei satu haavereita.

Diana on rakastettava emä varsoilleen. Se pitää jälkikasvun aina etusijalla, mutta jos tuntematon varsa yrittää tulla hoiviin ajaa nämä pois, yleensä siksi että nämä tuoksuvat toiselle hevoselle, eli eivät ole Dianan varsoja. Kuitenkin omia varsojaan puolustaa aktiivisesti, eikä useimmiten varsojen luokse pääse ihmisiä. Varsinkaan tuntemattomia, mutta jos Dianan ja varsan seurassa on pienestä pitäen, voi huomata kuinka ne alkavat luottaa sinuun monessa eri tilanteessa kun mikään muu ei kelpaa.

Ensimmäisen kerran näin Dianan.. Taisi olla kesä 2006, jolloin eräs hevoskauppias soitti minulle ja kertoi olevansa lähistöllä ja trailerissa olisi hevonen mikä voisi kiinnostaa minua. En voinut olla röyhkeä ja kieltäytyä, vaikka tiesinkin että hän oli ottanut hevosen mukaan vain sen takia että toisi sen meille.  No hetken päästä traileri ajoi pihaani ja menin katsomaan kuka sieltä tuli. Tervehdin kauppiasta, jonka jälkeen avasimme trailerin luukun. Ennen kuin silta oli osunut maahan, pieni turpa tuli esiin. Katsoin ihmeissäni, sillä en ollut odottanut mitään noin pientä. Diana oli saanut itsensä irti trailerissa ja oli kääntynyt trailerin etukautta ympäri ja siinä se seisoi vapaana ja väärinpäin. Otin sen kiinni vaistomaisesti, jonka jälkeen se ravasi trailerista ulos innokkaana. Se alkoi saman tien hirnumaan sieraimet suurina ja katseli ympärilleen. Pidin tuota matalaa ponia katsoen kauppiasta tyhmän näköisesti. Sitten hän kysyi vain voisiko Diana jäädä tänne viikoksi katsomaan, josko haluaisin vaikka ostaa sen. Ja niin kävi. Tuo pieni pippurinen ja temperamenttinen neiti jäi tallillemme eikä kauppias tullut edes takaisin viikon päästä, vaan soitti että reitti on huonossa kunnossa ja hän ajaa suoraan kotiin.

Dianan suku vaikutti todella hyvältä ja voittoja oli ilmeisesti. Se tottui saman tien muiden hevosten kanssa laitumella eikä pistänyt juuri uutta paikkaa muutenkaan pahakseen. Se saattoi silloin tällöin karata, mutta pysyi pihalla ja usein takapihalla syömässä heinää, joskus se juoksi pellolle laiduntamaan ja kun vein hevosia sisälle, se tuli takaisin.

Todella hieno neiti, jolle otamme avoimin sylin astutuspyyntöjä vastaan. Kisakutsuja näyttelyihin otamme myös!

Sukutaulu

i. tuntematon

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. tuntematon

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com