Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

   

© Makarova Viktoria
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Dancing Lines "Lily"

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Friisiläishevonen

Ex-omistaja

Piste (VRL-11720)

Skp, väri

tamma, musta

Kasvattaja

Rêve de Haussea

Syntynyt, kuollut

17.9.2008, 20.11.2012

Koulutustaso

-

Säkäkorkeus

166 cm

Painotus

kouluratsastus

Rekisterinumero

VH12-040-0026    
 

Luonne

Dancing Lines eli tutummin vain Lily viihtyy muiden hevosten ja ihmisten seurassa, eikä pistä pahakseen pientä kinaamista. Sen kärsivällisyys on ihailtavaa, mutta aina välillä se loppuu ja on näytettävä muille kuka laitumella syö ensimmäisenä päiväheiniä. Vaikka se onkin voimakastahtoinen, ei siltä puutu taitoa rakastaa jälkeläisiään viime hetkille asti, jolloin koittaa vaikea erottaminen. Silloin Lily voi olla aggressiivinen, mutta tottuu tilanteeseen hyvin. Varsinkin kun erottaminen tapahtuu rauhallisissa merkeissä. Tämä on kuitenkin yleistä monilla hevosilla, eli siitä ei sen enempää. Varsojen luokse pääsee kuitenkin silittelemään, mutta pitää olla rauhallinen eikä saa tehdä äkkinäisiä liikkeitä.

Ensimmäisen kerran, kun tapasin Lilyn, oli luminen marraskuun päivä ja olin Ruotsissa matkalla ystäväni kanssa, ihan heppareissu siis, mikä tuskin on yllätys. Ruotsissa menimme Tukholmaan ja sieltä laivalla Helsinkiin Apassionata show’hun, jossa näin ne upeat friisiläiset lennähtelemässä askeleelta toiselle ja kuunnellen ratsastajaa vilkkuvista salamavaloista ja kaikesta riippumatta. Päästyäni takaisin kotiin ranchille minulle tuli niistä friisiläisistä must have -tunne, mutta sehän on monille tuttu, eli toivottavasti ymmärrätte. Kouluhevosta olin katsellutkin juuri paraikaa, joten päätin soittaa eräälle kasvattajalle, joka kertoikin että Houstonissa sijaitsevalta tallilta voisi juuri löytyä minua kiinnostava tamma. Siispä Houstoniin menin ja siellä se oli! Kaunis kihara harjainen Lily, mikä tervehtikin autoani, joka kaartoi pihaan, hirnuen innokkaasti. Trailerinikin saattoi olla sen mielestä hyvin kiinnostava. Pääsin saman tien testaamaan minkälainen Lily oli ratsastaessa ja se oli ihana. Liikkeet olivat juuri sellaiset kuin olin kuvitellut ja pystyin istua täysin rentona, jopa rennompana kuin muilla hevosilla, vaikka sen ei uskoisi olevan totta. Mutta askeleet olivat niin lennokkaita, hallittuja ja siistejä että en voinut olla nauttimatta siitä puolesta tunnista jonka sain viettää ensimmäistä kertaa Lilyn selässä. Sain hallittua sen hyvin tutulla kentällä, vaikka sillä oli pahe katsoa joka kerta portilla, olisiko se auki, ja kun lähdimme pois kentältä, se meinasi mennä jo, ilman että käskin ulos kentältä. Se oli helppo palauttaa kuuntelemaan siitä huolimatta ja useimmiten se ei muistanut edes katsoa portille.

Hyppäsimme esteen Lilyn kanssa jonka myyjä pisti pystyyn kentälle. Vaikka este olisi pelottanut monia hevosia, Lily hyppäsi sen itsevarmasti ja voimakkaasti ponnistaen ylitse, pudottamatta estettä tai lähtemättä kiihdyttämään heti sen jälkeen.

Pohkeenväistöt ja muut oli helppo mennä, sillä Lily kuunteli pienimmistäkin ohjeista, eikä minun tarvinnut juuri edes tehdä mitään ohjilla kun paino-, pohje- ja ääniavut hoitivat kaiken. Ja kun myyjä antoi minulle hieman ohjeita, sain Lilyn menemään piaffea ja hieman passageakin. Oli upea kokemus, ja tilakin oli niin kaunis ja upea, että tunsin itseni entisajan herttuattareksi! Täytin kauppapaperit ja ostin Lilyn itselleni enkä ole katunut hetkeäkään. Se liikkuu samalla tavalla kotonakin kuin siellä ja piaffe ja passagekin sujuvat MINULTA paremmin kuin ennen.
Porteilla se ei vilkuile ulos vaan osaa keskittyä hyvin tekemiseen ja ratsastamiseen. On helposti keskittymään saatava eikä juuri lähde menemään omia reittejään, pyri liian sisälle kentälle tai liian ulos.
Hoitaessa Lily seisoo paikoillaan, eikä käänny minua kohti edes uteliaisuudesta katsomaan mitä puuhailen. Jos harjaan liian yllättäen vatsan alta, se voi potkaista takajalalla voimakkaasti. Ei ole kuitenkaan kovin kosketusherkkä ja sietää kaikenlaista oli sitten kyse mistä ruumiinosasta vain. Voi kuitenkin korvien koskettelusta kiukustua, varsinkin jos se on jatkuvaa, eikä jätetä rauhaan. Peseminen sujuu huoletta, mutta voi aluksi vieroksua ja tanssahdella arkana. Ei kuitenkaan kovin kauaa ja on helppo pestä yksinkin. Hoitopaikalla voi hankkiutua solmuun eli mieluiten niin että joku pesee ja joku pitää kiinni. Loimitusta ei arkaile; vaikka loimi kuinka heitettäisiin selkään, Lily ei aristele. Remmien kurkottelu vatsan alta ei myöskään häiritse Lilyä. Suitsien laittoa ei vastustele ja antaa kiltisti hoitajan laittaa remmit kiinni ilman pään ravistelua tai yrittämistä näykkäistä. Satulavyötä laittaessa voi kuopia maata ja yrittää näykkäistä, mutta sen jälkeen ei enää tee juuri mitään kun vyö on kiinni. Jos vyö on liian kireällä, saattaa alkaa pukittelemaan ratsastaessa.

Mukava hevonen ja otamme mielellämme kutsuja koulukilpailuihin! Astutuspyyntöjäkin voi laittaa tulemaan!

Sukutaulu

i. Only One Possibility evm

ii.Impostor evm

iii. Hunter evm

iie. Artist evm

ie. Mimi’s Promise evm

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Racing Dance evm

ei. Lord Black evm

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. The Little One evm

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

27.3.2012 ~ esteratsastus, 130 cm ~ 2/28
23.4.2012 ~ ERJ, 100 cm ~ 2/6
23.4.2014 ~ KRJ, VaA ~ 2/50
12.5.2012 ~ ARJ, Classic Pleasure ~ 2/6
9.6.2012 ~ ERJ, 100 cm ~ 6/40
4.6.2012 ~ ERJ, 110 cm ~ 1/50
20.6.2012 ~ ERJ, 70 cm ~ 6/79

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com