Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

   

© ransu.kuvat.fi
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

I am Vogue ”Vogu”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Trakehner

Ex-omistaja

Piste (VRL-11720)

Skp, väri

tamma, ruunikko

Kasvattaja

Rêve de Haussea

Syntynyt, kuollut

22.3.2009, 26.4.2013

Koulutustaso

ko. HeA; re. 120 cm; me. 100 cm

Säkäkorkeus

165 cm

Painotus

kouluratsastus

Rekisterinumero

VH12-021-0122

   
 

Luonne

I am Vogue eli Vogu on erittäin temperamenttinen ja tammamainen nuorukainen. Se tulee toimeen muiden hevosten kanssa kuin ihmistenkin, vaikka välillä voi olla dominoiva ja testata mihin toisesta on. Arvostaa ihmistä eikä rynni päin tai ole aggressiivinen -luontoinen. Päinvastoin! Vogu viihtyy ihmisten seurassa, vaikka onkin aika vaativa hevonen. Myös yleensä kenen vain seura kelpaa sille. Sopii niin lapsille kuin aikuisillekin käsiteltäväksi, sillä osaa käyttäytyä hienosti ja varoa astumatta kenenkään varpaille. Tamma on erittäin viisasluonteinen neiti. Silloin tällöin saattaa olla hieman ärsyyntynyt jos jokin sitä häiritsee, tai energisellä päällä ollessaan voi unohtua että taluttajan pitäisi pysyä mukana. Taluttaessa menee muuten hienosti ja pysyy hyvin vierellä tai takana. Ei lähde ohittamaan, mutta voi vetäistä vauhdikkaat ilopukit jos sattuu sille päälle. Ei kuitenkaan pyri pelottelemaan ihmistä tai vahingoittamaan, vaan tekee sen siksi että saisi vähän päästellä energioitaan. Näin käy yleensä aamulla laitumelle viedessä.

Varsoja kohtaan Vogu on huolehtivainen ja se sopii täydellisesti sijaisemäksi hylätyille varsoille. Eri hevosen hajuiset varsat voivat kuitenkin olla sille hieman eri asia ja niitä se ei aina ota hoivaansa. Omia varsojaan kohtaan aina kuitenkin huolehtivainen eikä juuri pelkää päästä muita niiden lähelle ja ihmiset varsinkin saavat sen puolesta lähestyä rauhassa ilman että Vogu nostaisi siitä suurta haloota. Hoitopaikalla Vogu seisoo kauniisti paikoillaan ja voi hetken seisomisen jälkeen vaihtaa lepo -asentoonkin. Ei aristele juuri mistään ja hoitaminen sujuu sen ja hoitajan osalta useimmiten ongelmitta eli helposti ja nopeasti. Varustaminenkin menee hyvin, mutta silloin tällöin voi olla vaikeuksia avata suunsa kun pitäisi saada kuolaimet suuhunsa. Kuitenkin siitä huolimatta antaa ne melkein saman tien kun tarpeeksi herätellään. Satulan laitto sujuu hyvin myös, eikä Vogu pullistele tai liikuskele sitä kiristäessä.

Pestessä voi aristella, mutta tottuu tilanteeseen pian. Pesu sujuu helposti toisen hoitajan kanssa kun joku pitää kiinni kun toinen pesee. Tällöin Vogu on usein rauhallinen ja yksin tämän suorittaminen voi olla vaikeaa silloin tällöin, kun Vogu sattuu sille päälle, ettei malttaisi olla paikoillaan ja se tuntuu mahdottomalta sille. Loimittaessa kuitenkin malttaa olla paikoillaan eikä aristele vaikka vatsan alta kurkoteltaisiin kiinni vatsavöitä. Vogu ei myöskään välitä siitä kuinka loimi heitettäisiin kuinka selkään, vaikka energisellä päällä se tahtookin säpsähdellä enemmän kaikelle ja tahtoo huomata kaiken mitä voikin pelästyä että saisi huomioita. Tavallisesti on kuitenkin rohkea tamma joka kokee kaiken iloisesti, niin yksin kuin muidenkin kanssa.

Ratsastaessa Vogu hyvin keveä askeleinen ja kuuliainen. Tarvitsee pehmeäkätisen ratsastajan eikä tahdo sietää suusta kiskomista ja potkimista kantapäillä. Jos ratsastaja kuitenkin on sen verran kokematon että alentuu sahaamaan suusta tai potkimaan kylkiä ilkeästi, voi Vogu näyttää kuka täällä taas asteleekaan pienien ilopukkien ja kiusoittelun avulla. Oikealla ratsastajalla kuitenkin hyvin menee eikä vikuroi tai testaile. Talutusratsuna menee myös, vaikka silloin tällöin voikin olla haastavaa olla vain askeltamassa ringillä ilman jänniä kuvioita tai esteitä. Vogu ei kuitenkaan sovellu ratsastuskouluratsuksi, vaan kilparatsuksi joksi se luotiinkin.

Koulua menee hyvin ja on helposti kokoon saatava. Normaali näky on sen kaula joka siirtyy automaattisesti muotoon kentälle päästyä. Sulku- ja avotaivutukset sujuvat kuin rasvattu selvillä ohjeilla jotka ratsastajalta vaaditaan. Myös päättäväisyys on hyvä piirre ratsastajassa eli sitäkin tarvitaan niin monen muunkin kuin Vogunkin kanssa. Silloin tällöin voi olla että tämä neiti ei millään jaksaisi mennä enää ja ratsastajalla voi mennä hetken aikaa että saa Vogue heräteltyä takaisin töihin. Vogue ei kuitenkaan väsy juuri koskaan ja energiaa riittää kuin milläkin. Se jaksaa painaa menemään vaikka kuinka oli ratsastaja sitten kuka vain ja laji mikä tahansa. Esteillä kuumuu kuitenkin todella helposti ja pidättely voi olla joillekin hankalaa. Pitää siis olla ruista ranteessa kuin muuallakin että sen saa täydelliseen hallintaan ja ratsastuksen kuitenkin näyttämään yhä hyvältä.

Hyppääminen sujuu hyvin. Vogu menee esteet yli korkealta ja hyppää vielä pitkällekin. Saattaa joskus olla hieman vaikea saada ylittämään "pelottavia" esteitä, vaikka se on mahdollista, tarvitaan ratsastajalta paljon urakkaa saadakseen aikaan täydellisen hypyn.

Puomeja ylittää siististi, mutta sillä ei ole merkitystä, koska niin matalalla este-tasolla Vogu ei ole.

Maastossa kulkee hyvin, voi kuitenkin olla varautunut jos eteen astuu jotain pelottavaa tai metsästä hyppää jokin eläin. Yleensä maastolenkit tämän tamman kanssa ovat kuitenkin rauhallisia ja rentoja eikä se säikähdä koskaan juuri mitään pikkuista.

Kisapaikalla menee hienosti ja käyttäytyy nöyrästi. Saattaa pelästyä joitain asioita, mutta ei kovin paljoa. Yleensä "pelästyminen" on vain pieni säpsähdys jonka jälkeen tuota asiaa katsotaan korvat höröllä aina kun se tulee vastaan. Trailerissa kuljetus sujuu helposti ja vaikka trailerissa ei olisi tai olisi muita hevosia, sillä ei ole niin merkitystä. Pärjää kaikesta huolimatta.

Sukutaulu

i. tuntematon

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. tuntematon

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

2.7.2012

Skp & nimi

o. My Sugar Boy

Isä/emä

Chaliente Junior

 

Kilpailukalenteri

9.4.2012 ~ kouluratsastus, VaA ~ 2/16
30.4.2012 ~ ERJ, 90-110 cm ~2/29
30.8.2012 ~ ERJ, 110 cm ~ 3/50
31.8.2012 ~ ERJ, 100 cm ~ 2/80

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com