Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

     

© ransu.kuvat.fi
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Black Rose ”Rose”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Oldenburginhevonen

Ex-omistaja

Piste (VRL-11720)

Skp, väri

tamma, musta

Kasvattaja

Rêve de Haussea

Syntynyt, kuollut

19.9.2007, 10.9.2012

Koulutustaso

-

Säkäkorkeus

166 cm

Painotus

kouluratsastus

Rekisterinumero

VH12-013-0013

   
 

Luonne

Black Rose eli tutummin kaikille vain Rose on nuori tammaneiti, jonka luonteesta ei sitkeyttä, päättäväisyyttä tai temperamenttisuutta puutu sitten lainkaan, päinvastoin, sillä jos tämä oldenburginhevonen päättää jotain, se myös aikoo toteuttaa sen. On siis oltava erittäin päättäväinen ja valmistua vaikka mihin kun käsittelee Rosea.

Ensimmäisen kerran kun tapasin Rosen, oli mitä sateisin päivä. Ukkosti ja taivas oli pilvien peittämä. Minua ei huvittanut juuri lainkaan lähteä katsomaan mitä hevosta kauppias halusi minut katsomaan. Minä kuitenkin menin, sillä olin jo muutaman kerran jättänyt menemättä, sillä kauppiaalla on tunnetusti mitä ihmeellisimpiä hevosia myytävänä, eivätkä ne aina ole niitä parhaimpia. Syy myös miksi lähdin katsomaan Rosea, oli että kauppias oli jostain keksinyt niin hyvän puheen, että en millään voinut kieltäytyä ehdotuksesta. Kun saavuin tilalle, ajoin autoni parkkiin ja menin talliin jossa minua odotettiinkin jo. Kysyin mielenkiintoisena missä hevonen on ja kauppias kertoi että pitää kulkea rauhallisesti sen luokse, sillä hevonen on arvaamaton ja sisukas. Noh, minä tietenkin ymmärsin ja lähdimme kävelemään karsinaa kohti mikä oli viimeisimpänä ja pimeimmässä nurkassa koko tallista. Siellä se seisoi. Aivan sateen ja tuulen riepottelema Rose. Sen vahvoja jalkoja pitkin vieri vesi ja sieraimista tuli höyryä. Se ei juuri liikkuttanut itseään, vaan lepuutti rauhassa takajalkaansa ja räpytteli silmiään kun vesi valui sen silmäluomien kautta turpaa pitkin maahan. Kysyin lupaa mennä tamman luokse ja kauppias suostui. Hieman epäröiden minkä vuoksi päähäni tuli monta ajatusta nopeasti. Rose vaikutti kuitenkin rauhalliselta ja uupuneelta, eikä kukaan voisi uskoa että se siitä olisi vielä voinut alkaa tekemään juuri mitään.

Kun olin Rosen karsinassa, seisoin paikoillani ja ojensin käteni sitä kohti. Se nosti korvansa hörölle ja katsoin minua kohti. Maiskutin hieman ja se alkoi tulla minua kohti, eikä vaikuttanut lainkaan varautuneelta tai pelokkaalta minua kohtaan tai mitään muutakaan. Kun se pääsi kohdalleni, taputin hellästi sitä turvasta, eikä se juuri välittänyt lainkaan. Taputin sitä kaulalle ja sitten silitin sitä selän päältä siirtyen Rosen vierelle. Rose kääntyi katsomaan minua ja se oli itsevarma eikä aristellut lainkaan.

Ihastuin siihen täysin ja se oli hyväkuntoinen, päätin tulla katsomaan sitä seuraavana päivänä ja testaamaan minkälainen se on ratsastaessa ja se sopi hyvin kauppiaalle.

Seuraavana päivänä hoidin Rosen yksin valmiiksi. Kaikki sujui hyvin eikä Rose vastustellut, mutta se aristeli vatsan alta ja korvista hieman. Kauppias sanoi että vatsavyötä pidettiin liian kireällä Rosen vielä asuessa Saksassa, mutta nyt se on parempi siihen verrattuna ja korvat ovat aina olleet niin eikä syytä tiedetä. Ymmärsin asian ja jatkoin hoitamista varovasti. Pudistin kaviot ja tamma nosti jalkansa kiltisti ilman vikurointia ja yrittämistä saamaan minut lopettamaan. Se ei aristellut kaviosta mitään kohtia ja se oli hyvä merkki. Laskin jalat ja pistin suojat.

Sitten nostin satulan selkään, joka oli helposti paikoilleen liu’utettavissa. Vatsavyön kiristys sujui helposti, ja yritin varoa, ettei Rosen tarvitsisi aristella liikaa ja vetää vatsaa sisään. Sain vatsavyön hyvälle kireydelle, eikä Rose näyttänyt kärsivän. Suitsetkin se antoi laittaa helposti ja kiristää remmit.

Rose antoi helposti taluttaa itsensä helposti kentälle eikä se vastustellut tai yrittänyt lähteä ohittamaan minua. Kentällä se seisoi rauhallisesti ja antoi minun nousta selkään ilman liikuskelua ja mitata jalustimet sopiviksi. Taputin sitä kaulalle ja painoin pohkeilla hellästi jolloin se lähti liikkeelle reippaasti.

Se kulki kiltisti eikä aristellut kävellä mistään kohdista tai vilkuillut muutenkaan katsomoon tai muuallekaan. Se saattoi oikaista kulmista jos keskityin johonkin muuhun, mutta kun Rose oli hyvin hallinnassa, kaikki meni hyvin eikä se päässyt herpaantumaan keskittymisestä lainkaan.

Ravi oli tasaista ja kevyttä, eikä maasta katsottuna sitä olisi uskonut niin keveä liikkeiseksi. Nautin täysin siemauksin ja olisin voinut vain istua selässä. Laukka oli myös ihanaa ja liikkeet siistit ja puhtaat.

Rose oli pienen työn jälkeen muotoon saatava ja se kulki hyvin, mitä enemmän sain sen keskittymään ja sen kanssa puuhaili.

Päätimme hypätä esteen ja päästyämme esteelle en ollut koskaan kokenut sellaista voimaa hevoselta jonka se panosti esteen hyppäämiseen. Tunsin selässä kuinka sen takajalat iskeytyivät hiekkakenttään ja se kohotti etujalkansa esteen yli lennokkaasti ja ylväästi. En voinut olla hymyilemättä, koska se oli niin upeaa. Taputin reippaasti Rosea kaulalle ja se korskui innoissaan.

Hyppäsimme toisenkin esteen ja se meni sen juuri samalla tavalla. Siinä kohtaa tiesin että siitä tulee minun hevoseni.

Kotona se käyttäytyi samalla tavalla saatuaan totutella uuteen ympäristöön ja eläimiin. Se viihtyy laitumella hienosti muiden hevosten kanssa, mutta voi olla silloin tällöin dominoiva. Autoja tai traktoreita voi silloin tällöin katsoa, mutta ei pelästy. Paitsi jos vastaan tulee rekka tai traktori maastossa, voi hypätä sivuun tai käyttäytyä hermostuneesti.

Kentällä ja maastossa menee kuitenkin hyvin. On helppo pestä ja huuhdella. Loimituskin sujuu hyvin, loimi on pistettävä kuitenkin varovasti selkään, heitettäessä selkään voi ainakin säpsähtää.

Kohtelee varsojaan hellästi ja on hellä emä.

Hyvin ihana tamma johon kannattaa tutustua!

Lähettäkää koulukisoihin kutsuja, osallistumme hyvin suurella todennäköisyydellä! Ja siitospyyntöjäkin saa pistää tulemaan ;)

Sukutaulu

i. tuntematon

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. tuntematon

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

8.4.2012

Skp & nimi

t. Miss Universe

Isä/emä

Houdini’s Kokopelli

 

Kilpailukalenteri

11.3.2012 ~ kenttäratsastus, HeA / 80 cm / 70 cm ~ 3/52
27.3.2012 ~ esteratsastus, 80-90 cm ~ 1/32
15.4.2012 ~ KRJ, Int I ~ 4/44
21.4.2012 ~ KRJ, Int I ~ 1/18
23.4.2012 ~ ERJ, 70 cm ~ 2/60
22.5.2012 ~ ERJ, 90 cm ~ 1/30
23.5.2012 ~ KRJ, Int I ~ 3/30
25.5.2012 ~ KRJ, VaB ~ 2/60
30.5.2012 ~ KERJ, Harrasteluokka ~ 3/35
7.7.2012 ~ KRJ, Inti I ~ 4/50
14.7.2012 ~ ERJ, 150 cm ~ 6/70

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com