Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

                      

© Makarova Viktoria
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Born as a Star

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Andalusianhevonen

Ex-omistaja

Piste (VRL-11720)

Skp, väri

tamma, kimo

Kasvattaja

Rêve de Haussea

Syntynyt, kuollut

17.3.2010, 17.10.2012

Koulutustaso

-

Säkäkorkeus

159 cm

Painotus

kouluratsastus

Rekisterinumero

VH12-033-0019

   
 

Luonne

Born as a Star on kaunis ruotsalaissyntyinen PRE tamma, joka on hyvin oman arvonsa tunteva ja temperamenttinen. Ensimmäisen kerran kun tapasin tämän neidin, en ollut uskoa silmiäni, että minulla olisi mahdollisuus omistaa niin komea, älykäs ja lihaksikas hevonen, mutta niin vain kävi. Kun sain ratsastaa Starilla ensimmäisen kerran, tiesin, että tästä tulisi minun hevoseni, ja niin kävikin.

Hoitaessa Star ei juurikaan välitä touhuistani, mutta jos harjaan liian kovaa se voi alkaa kuopia maata, muta ei yritä näykkiä. Mielellään Star kannattaa hoitaa hoitopaikalla, jossa se pysyy varmasti paikoillaan. Karsinassa hoidettaessa saattaa olla vaikea liikuteltava ja tämä neiti ei juuri pidä siitä että sen alueelle eli karsinaan mennään, eli voi olla hieman jääräpäisempi siellä, kuin sitten hoitopaikalla taas pysyy paikoillaan.

Pihalla hoidettaessa voi pyrkiä vapaaksi, mutta useimmiten pysyy paikoillaan. On hyvä tarkistaa, että Star on sidottu hyvin kiinni, koska se lähtee hyvin mahdollisesti karkuun, jos saa siihen tilaisuuden. Tamma myös saattaa kiskoa itseään vähän irti, jos riimunaru antaa vähänkin periksi sille.

   Harjaamista ei sinänsä arkaile eikä pistä pahaksi vaikka mistä harjattaisiin. Kavioiden puhdistuskin sujuu hyvin ja Star nostaa jalkansa helposti ilman heilumisia, eli hyvä tasapaino. Peseminen sujuu hyvin ja Star ei vieroksu sitä. Se antaa helposti pitää kenen vain kiinni eikä ala rimpuilemaan, vaikka pestäisiin yllättäenkin, voi tosin siinä tapauksessa säpsähtää.

Taluttaessa kulkee kiltisti vierellä ja takana. Se ei lähde ohittamaan tai rynni päälle vaan arvostaa ihmistä ja on kärsivällinen tilanteessa kuin tilanteessakin. Voi silloin tällöin olla vähän energinen ja tällöin vedellä pieniä ilopukkeja ja kiskoa riimunarusta. Ei kuitenkaan mitään vakavaa.

Star antaa kiltisti loimittaa itsensä, mutta voi pelästyä jos loimen heittää liian innoissaan selkään ja ilman minkäänlaista varoitusta, joten ensin on hyvä siis taputella selkää hieman, nostaa loimi selän päälle ja siitä levittää se paikoilleen, jolloin ei tarvitse murehtia juuri mitään.

Varustaessa Star voi kuopia hieman. Varsinkin satulavyötä laittaessa se alkaa kuopimaan ja pullistelemaan, mutta yleensä vain jos vyö tuntuu huonolta tai huopa on huonosti.

Suitsien laitto sujuu kuin tanssi ja suitset voi pujottaa päähän silmänräpäyksessä eikä Star juuri välitä tuosta mitään. Myös vatsan alta kurkottelua ei tarvitse pelätä, sillä tämä tamma ei juuri pistä pahakseen tai yritä potkaista. Tallikissoja ja -koiria voi silloin tällöin kohdella julmasti luimimalla ja koiria varsinkin ajamalla takaa laitumella. Kissoja saattaa vain uhota purra jos nämä kiipeilevät liian lähellä häiritsevästi.

Ratsastaessa kulkee hienosti ja lennokkaasti. Askeleet ovat hallitut eikä Star kompastele, paitsi jos kavioiden kengitys tai vuoleminen on myöhässä. Ei juuri lähde "kiitämään" laukatessa tai innostu jostain vaan osaa olla kärsivällinen ja hillitä itsensä.

Kuuntelee hyvin ratsastajaa. On herkkäsuinen ja pehmeäkätinen ratsastaja on sille paras mahdollinen, ja kun antaa jopa vain pelkkiä pohje -apuja, Starin kanssa saa paljon aikaiseksi.

Vauhtia ei puutu kun lujaa haluaa mennä, mutta kun mennään liiallisuuksiin voi olla vaikeasti hallittavissa. Kulkee usein ratsastajan toiveiden mukaan ja menee jopa "pikkuväellä" ilman taluttajaa. Taluttaja tosin mielellään on jossain lähettyvillä.

Ei sovi tuntiratsuksi/pilattavaksi, vaan tarvitsee kokeneen ratsastajan ja säännöllistä liikuntaa että pysyy hyvissä rutiineissa eikä kunto pääse vähääkään horjumaan. Vapaa päiviä on pari kertaa viikossa, mutta liikuntaa on aina samoina päivinä viikosta toiseen. Kilpailuja on silloin tällöin eivätkä ne häiritse Starin arkea.

Sukutaulu

i. Príncipe Valiente

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Kahan Dïa Quota X

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. The Old Lady at Coffee Table

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

30.4.2012

Skp & nimi

o. Mainland Prison

Isä/emä

Duke Bee

 

Kilpailukalenteri

30.3.2012 ~ kouluratsastus, PSG ~ 3/14
30.3.2012 ~ kouluratsastus, GP ~ 2/19
9.4.2012 ~ kouluratsastus, VaB ~ 3/16
25.3.2012 ~ KRJ, Int I ~ 1/22
30.4.2012 ~ ERJ, 70 cm ~ 5/30
27.5.2012 ~ KRJ, Int I ~ 2/30
29.5.2012 ~ KRJ, Int I ~ 7/51
29.5.2012 ~ KRJ, GP ~ 2/60
13.7.2012 ~ KRJ, Int II ~ 3/70
14.7.2012 ~ ERJ, 100 cm ~ 2/70

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com