Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

    

© ransu.kuvat.fi
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Heart Broken ”Hani”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Trakehner

Ex-omistaja

Piste (VRL-11903)

Skp, väri

tamma, kimo

Kasvattaja

Rêve de Haussea

Syntynyt, kuollut

9.4.2006, 2.2.2013

Koulutustaso

-

Säkäkorkeus

165 cm

Painotus

kouluratsastus

Rekisterinumero

VH12-021-0107

   
 

Luonne

Heart Broken eli Hani on hyvin säyseä nuori neiti. Se tulee toimeen useimpien tapaamiensa hevosten kanssa eikä juuri koskaan osoita aggressiivisuutta kuin puolustaakseen itseään ja omiaan. Sopii siis seuralaiseksi muille kuin muutenkin laumakaveriksi. Yksin ollessaan voi alkaa olla varautunut ja stressaantunut ja siksi on suositeltavaa pitää aina joku sen seurana, niin trailerissa kuin kotona ja muilla talleillakin.

Ei tule langoista läpi tai pyri karkuun laitumella. On hyvin ihmisystävällinen ja taluttaessa kulkee hyvin takana ja/tai vierellä niin lapsilla kuin aikuisillakin. Lapsilla tosin voi silloin tällöin testata, riippuen kuinka energisellä päällä Hani sattuu olemaan.

Hoitaessa Hani seisoo kiltisti paikoillaan, mutta saattaa vilkuilla hoitajaa aina silloin tällöin ja tarttuu tilaisuuden tullen vetoketjuihin tai muihin kiinnostaviin esineisiin, jotka on pakko saada suuhun että saisi tietää mille ne maistuvat ja tuntuvat suussa. Eikä aina päästä helposti irti, sama juttu riimunarujen ja sankojenkin kanssa. Ei pure kuitenkaan ihmisiä ja jos pureekin, niin pitää kieltää. Herkkujen antaminen kädestä Hanille on ehdottomasti kiellettyä. Oppii nopeasti uusia asioita, niin huonoja kuin hyviäkin, ja useimmiten niitä on vaikea karsia pois Hanin mielestä, kuin monen muunkin.

Antaa puhdistaa kaviot ilman tasapainon horjumista tai vastustelua. Kengittäessä voi olla hieman kiukkuisen oloinen, mutta ei vastustele jalkojen nostoa missään tilanteessa.

On kärsivällinen ja kestää vaikka jalkoja pidettäisiin ylhäällä kuinka kauan, ja niin voi olla esim. lumia irrottaessa.

Loimituskin onnistuu ilman mitään ongelmia, Hani pysyy tyynenä, heitettiin loimi sitten kuinka selkään. Suositeltavaa tosin on että loimi laitetaan rauhassa, niin säästytään turhilta numeroilta, joita joillekin hevosille voi tulla pelästyessä. Hanin kanssa siitä ei kuitenkaan ole mitään murehtimisen aihetta.

Antaa kiltisti laittaa vyöt kiinni edestä kuin takaakin ilman minkäänlaista luimistelua, kuopimista tai vatsan potkimista.

Ei juuri välitä, vaikka vatsan alta käveltäisiin ja joskus joku tekikin niin, eikä Hani edes huomannut mitään.

Pestessä voi arkailla ja hyppelehtiä sivulle ja riistää itsensä vapaaksi pahimmassa tapauksessa jolloin saattaa olla vaikea saada kiinni. Helppo pestä kuitenkin kaverin kanssa, jolloin toinen voi pitää kiinni ja toinen huuhdella. Jos paikalla häärää monia ihmisiä, Hani hermostuu entisestään ja pesusta tulee aina vain vaikeampaa kuin ennestään.

Ruokkiminen tapahtuu iltaisin ja aamuisin ruokakupista, jolloin odotetaan rauhassa, että Hani rauhoittuu, jonka jälkeen viedään ruuat ruokakuppiin, sitten odotetaan, ettei Hani pyri kaura-astialle, kunnes ruokkija on lähtenyt pois. Tällöin se arvostaa ihmistä ja pidetään huoli että se ei rynni ruokailemaan ennen "laumanjohtajaa" eli ruokkijaa. Ihminen on aina yläpuolella.

Ensimmäisen kerran kun tapasin Hanin, oli lokakuu vuonna 2008. Se oli minun hevoseni, mutta monilta talleiltani se oli ollut kasvatuksessa siellä. Koulutuksessa se oli ollut juuri puoli vuotta Ruotsissa eräällä kasvattajalla ja sitten se siirtyi tallilleni, jossa se alkoi kilpailla kanssani. Se oli ihana ja oli suurenmoinen kokemus ratsastaa ensimmäistä kertaa Hanin kanssa. Se kulki siististi ja kouluttaja käden jäljen huomasi kauniista askelista ja kuuliaisuudesta, joka Heart Brokenilla oli. Olisin voinut mennä vaikka kuinka kauan maneesissa, mutta maltin kuitenkin siihen asti kunne pääsisin toisen kerran.

Ratsastaessa kuuntelee siis hyvin. Tekee juuri kuinka halutaan. Herkkäsuinen ja vaatii pehmeäkätisen ratsastajan. Eli pienille lapsille jotka sahaavat suusta tai eivät osaa kuin potkia kantapäillä, eivät siis sovi Hanille ratsastettavaksi.

Tamma menee pohkeenväistöt ja muut hyvin ja kuunnellen viisaasti pohje- ja painoapuja. Sekaisin mennessään voi alkaa osoittaa mieltä pukittelemalla ja kuopimalla maata, jolloin kannattaa rauhoittaa Hani ennen kuin koittaa uudestaan. Pahimmassa tapauksessa hyppää pystyyn eli ei kannata alkaa riitelemään turhaan, sillä loppupelissä päätytään lähes aina täydellisyyteen niin kuin pitääkin.

Hyvin ainutlaatuinen ihana tamma, johon kannattaa tutustua. On myös rakastava emä, joka ei hylkää. Eli astutuspyyntöjäkin laittakaa tulemaan! :)

Sukutaulu

i. The Future Promise evm

ii. Live To Dance evm

iii. Born In The Field evm

iie. Promise evm

ie. Dancing In The Dark evm

iei. Cheater evm

iee. Mixed Up evm

e. Pinnie Pie evm

ei. Hard-Bitten evm

eii. Happy Boy evm

eie. Kimberly evm

ee. Jennifer evm

eei. Winner of the Ground evm

eee. Highest Jump evm

 

Jälkeläiset

Syntynyt

8.4.2012

Skp & nimi

o. With All My Heart

Isä/emä

Escape’s Eldoradoes FoxFor

 

Kilpailukalenteri

31.2.2012 ~ ERJ-CUP, 150 cm ~ 9/242
12.3.2012 ~ kouluratsastus, VaB ~ 1/51
9.4.2012 ~ kouluratsastus, VaB ~ 1/16
8.7.2012 ~ KRJ, GP ~ 7/50

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com