Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  

© Heather Moreton, lisenssi
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Pastos Para Mascotas "Mary"

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Ahaltekinhevonen

Ex-omistaja

Piste (VRL-11720)

Skp, väri

tamma, tummanrautias

Kasvattaja

Rêve de Haussea

Syntynyt, kuollut

20.5.2006, 2.2.2013

Koulutustaso

-

Säkäkorkeus

154 cm

Painotus

 

Rekisterinumero

VH12-001-0054    

Luonne

Pastos Para Mascotas eli kavereille vain Mary, on hyvin vilkas ja älykäs neiti, joka tutkii uteliaana aina kaikkea uutta ensimmäisenä. Mary malttaa välillä mielensä tutkimiselle jos vastaan tuleva esine on pelottavan värinen tai pitää hassua ääntä, ja muutenkin vaikuttaa siltä että hyppää kimppuun jos lähelle meneekään. Eli arkuuttakin Marylla on hieman, mutta se on hyvin sopeutuvainen uusiin asioihin, vaikka vanhat tutut kottikärryt tallin nurkalla voivat pelottaa aina vain Marya ja energisenä ollessaan se huomaan 3 kertaa enemmän pelottavia asioita. Maryn arkuus on yleensä sitä että se tanssahtelee piaffessa ja pohkeenväistössä koittaen kaikin keinon vältellä mahdollista esinettä joka sitä pelottaa, vaikka useimmat tallin hevosetkaan eivät edes osaisi noteerata niitä.

Hoitopaikalla Mary on kai helpointa hoitaa, jolloin se pysyy hyvin paikoillaan eikä pääse litistämään hoitajaansa karsinan seinän ja Maryn kyljen väliin. Karsina on tamman omaa aluetta, ja kun se on siellä, se on mieluiten yksin kuin sitten muiden kanssa. Varsat tosin ovat poikkeus, paitsi jolleivat ole omia.

Ei aristele mitään, kuten korvia, jalkoja tai muuta, vaan antaa rauhassa hoitajan tehdä työnsä ja kaiken tarvittavan, ilman että tämä neiti olisi häiritsemässä sitä.

Jalat tamma nostaa ammattimaisesti ja ilman minkäänlaista vastustelua tai tasapainon horjumista. Kengitys sujuu myös eikä Mary tunnu huomaavan niissä mitään eroa sitten kavioiden puhdistukseen. Tietenkin kengittäjää on hyvä tutkia että kaikki on varmasti hyvin eikä tuo likainen henkilö turhan takia hääräile jalan ympärillä. Peseminenkin sujuu huoletta ja tämä neiti ei aristele lainkaan. Tietenkin jos letku tulee yllättäen ja vesi alkaa saman tien roiskua rauhattomasti, voi olla että useampikin hevonen pelästyisi siitä, ja niin siis voi olla että Mary kuuluu massaan ja saada aikamoisen halvauksen siitä hyvästä. Jos tamma saa riistettyä itsensä vapaaksi se voi olla vaikea kiinni saatava, mutta kaurasangolla ja muilla herkkupaloilla se voi onnistua paremmin. Eikä kuitenkaan kannata tehdä nopeita liikkeitä.

Loimitus sujuu hyvin kun sen hoitaa rauhassa.

Tarhaaminen on vauhdikasta. Aamulla pihalle mennessä, voi olla että Mary ei millään malttaisi olla paikoillaan. Tarhan portilla pitäisi olla nyt ja heti! Eli pitää katsoa että Mary on kiinni riimunarussa ennen kuin sen päästää karsinasta tai hoitopaikalta irti. Se saattaa lähteä vauhdikkaasti, korskua ja kuopia maata innostuneena ja energisenä odottaen pihalle pääsyä. Hoitajan kannattaa olla varuillaan sillä vaikka se ei tarkoittaisikaan pahaa niin varpaat voivat sattua tielle ja tulla vahinkoa. Pihalle päästyään Mary rauhoittuu hieman, mutta kun ollaan tarhan portilla, se voi olla innoissaan jos lähdössä ja täytyy pitää huoli että saa otettua riimunarun irti ennen kuin tämä neiti pääsee lähtemään jo laukalla muiden luo.

Ratsastaessa Mary kulkee reippaasti ja energisesti. Se on herkkäsuinen ja parasta on antaa paljon pohje- ja painoapuja. Esteitä tamma rakastaa, ja sen taito hypätä esteen yli on kadehdittava, vaikka aina silloin tällöin saattaa puomi pudota tai tulla stoppi ennen hyppäämistä. Kouluratsastukseen Mary on suorastaan luotu, vaikka välillä voi olla että ei malttaisi mennä rauhassa taivutuksia käynnissä, vaan mennä kiitolaukassa maneesi 5 kertaa ympäri. Pitää olla kuitenkin päättäväinen ja pistää Mary luotuun, jolloin ei ole pelkoa että se alkaa mennä huonosti tai olla vaikea ratsastettava. Pelästyessään se saattaa lähteä alta, jolloin kannattaa olla varuillaan. Tämän vuoksi pitää ratsastaessa olla aktiivinen, niin Mary ei pääse huomaamaan mitään pelottavaa eikä pelästymään niiden vuoksi. Maastossa voi olla säikky ja vaikea hallita, mutta oikealla ratsastajalla lenkistä voi tulla rauhallinenkin. Valmennuskäytössä ei sovi maastoiluun sillä voi olla haastava pidäteltävä ja lähteä viemään, jos saa mahdollisuuden. On kuitenkin hallittavissa, mutta herkän suunsa takia ratsastaja kuin sekin menee helposti sekaisin.

Maneesissa ja kentällä kulkee hienosti, saattaa pelätä jos kentän reunalla on jotain pelottavaa, jolloin täytyy pitää huoli, ettei se pääse huomaamaan sellaisia. Muuten kulkee hyvin ja itsevarmasti pelkäämättä sen suurempia juttuja, vaikka osaakin alkaa pelkäämään monia asioita ja löytää nopeasti ja helposti mitä kaikkea voisi pelästyä, ettei tunti vain olisi rauhallinen vaan päinvastoin.

Kisapaikka on tyyni eikä sen pidättelyssä ole juuri vaikeuksia. Trailerissa tamma voi olla hieman levoton, mutta jos mukana on seuraponi, niin siltäkin rauhattomuudelta vältytään. Hoitaminen tuntemattomassa paikassa onnistuu yleensä hyvin, sillä Mary ei ole kyllin rohkea alkamaan korottamaan ääntä tuntemattomassa paikassa.

Ensimmäisen kerran, kun tapasin Maryn, oli vuosi 2008, kun se siirtyi ranchille. Se oli espanjalaissyntyinen ja nyt se oli minun. Se kengitettiin saman tien ja hankin sille kouluttajan joka kävi tallilla pari kertaa viikossa opettamassa sitä tallin tavoille, koska oma aikani ei riittänyt työn ja muiden hevosten kanssa kisaamisen ohella. Mary oli kuitenkin ihana ja komea ahaltekinhevonen, ja en meinannut malttaa odottaa että pääsisin sen kanssa kisakentille näyttämään mitä se osaakaan, ja odottaminen palkittiin.

Ihana tamma ja rakastava emä varsoille, eli laittakaa siitospyyntöjä tulemaan! Kisakutsujakin otamme mielellämme vastaan! :)

Sukutaulu

i. Padrino evm

ii. Encantadora evm

iii. En el Camino evm

iie. Recogiendo Flores evm

ie. Belleza evm

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Sol de Mañana evm

ei. Corredor evm

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. Todo el Tiempo la Madre evm

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

4.7.2011

Skp & nimi

t. Brillo de Brezo

Isä/emä

Royal

 

Kilpailukalenteri

12.3.2012 ~ esteratsastus, 80-95 cm   1/36
27.3.2012 ~ esteratsastus, 80-9 cm ~ 1/32
3.4.2012  ~ esteratsastus, 110 cm ~ 2/17
23.4.2012 ~ KRJ, Grand Prix ~ 2/25
22.5.2012 ~ KRJ, HeC ~ 7/60
31.5.2012 ~ KRJ-CUP, VaA ~ 4/109
7.7.2012 ~ KRJ, Intermediaire II ~ 5/50

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com