Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© Greenzowie, lisenssi
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Katla frá Paradis

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

islannihevonen

Ex-omistaja

Records The Team

Skp, väri

tamma, rautias

Kasvattaja

Paradis

Syntynyt, kuollut

13.4.1988, 16.7.2014

Koulutustaso

ko. HeC; re. 70 cm; me. 50 cm; ir. 90 cm

Säkäkorkeus

130 cm

Painotus

yleis

Rekisterinumero

VH14-030-0086

   
 

Luonne

Hoidettaessa Katla on rauhalinen ja todellinen luottoponi. Vieraita se voi vähän vierastaa ja tutkia, muttei kuitenkaan pelkää, vaan tulee silti vastaan iloisesti ja reippaasti. Katla rakastaa rapsuttelua ja herkkuja - tietenkin! Tamma ei säiky mitään, ei potki, pure tai häsellä muutakaan. Kun potkuvaaraa ei ole, voi ihan huoletta mennä Katlan taakse selvittämään tai vaikka letittämään hännän. Raspaukset, eläinlääkärikäynnit, kengitykset, lastaukset kuljetukset ja muut sellaiset ovat sujuneet oikein hyvin.

Tamman selkään noustessa on huomioitava, etteivät varpaat osu Katlan kylkeen. Poni on vanhuudestaan huolimatta erittäin herkkä ja reipas, eikä mielellään pysyisi paikoillaan hetkeäkään. Jalustimen mitat voi laittaa kävellessäänkin, sillä Katla kävelee rennosti, mutta reippaasti uralla, eikä lähde poikkeamaan omille teilleen. Vyönkin voi kiristää vauhdista, jos vain osaa. Kuten moni muukaan hevonen ei pidä suusta repimisestä tai potkimisesta, niin tämä tamma jos joku ei siitä pidä. Tamma tarvitsee tasaisen ratsastajan, joka ei turhaan hätiköi tai riuhdo tamman selässä. Vaikka vanhasta pomminvarmasta tammasta ei uskoisikaan, että se jaksaisi juurikaan nostaa jalkojaan, mutta nämä luulot pyyhkäistään heti kättelyssä pois. Jos Katlaa rupeaa oikeasti kiukuttamaan esim. edellä mainitut repimiset ja potkimiset, voi tamma kuitenkin alkaa pukittelemaan tai juoksemaan ympäri kenttää. Tamma ei kuitenkaan ole jaksanut tätä tähän mennessä kauaa vanhuutensa vuoksi. Ei Katla sitä pahalla tarkoita, vaan sen pitää aina välillä päästellä höyryjänsä. Maastoillessa tamma voi jännittää, mutta se rentoutuu, jos ratsastajakin rentoutu. Katla rakastaa yli kaiken laukkapätkiä, jolloin se pääsee ottamaan kaiken irti itsestään. Pikkuisiin ilopukkeihin on syytä kuitenkin varautua. Katla on oikea iloinen pikku veijari.

Talutettaessa Katla on oikein rauhallinen ja erittäin rauhallinen. Sitä ei saa enää kävelemään samaa tahtia ihmisen kanssa, vaan sitä pitää hieman odottaa sen vanhuuden takia.

Tarhailtaessa tai laiduntaessa ottaa ihan rauhallisesti niin kauan kun ei joudu olemaan yksin. Samaan tarhaan mielellään tarhattaisiin joku kaveriksi tai vähintään naapuriin joku kaveri. Yksin jäädessään Katla saa hepulin ja riehuu tarhassa niin paljoin kun vanhasta hevosesta lähteekään. Tullut muutaman kerran sähköaidoista läpi, joten pitäkää huolta, että Katla ei jää yksin! Yleisesti kuitenkin Katla on ihan rauhallinen..

Sukutaulu

i. tuntematon

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. tuntematon

ei. tuntematon

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. tuntematon

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

 

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com