Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  

© Ekaterina Druz
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

KV Continuous ”Salli”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Hannoverinhevonen

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, ruunikko

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

3.6.2014

Koulutustaso

ko VaB; re 150cm; me 140cm; ir 140cm

Säkäkorkeus

171 cm

Painotus

Esteratsastus

Rekisterinumero

VH14-011-0422

   
 

Luonne

Hoitaessa Salli on leppoisa, ja rakastaa huomiota. Etenkin rapsuttelu ja muutenkin huomion keskipisteenä oleminen on se juttu, mistä Salli pitää. Tamma voisi seistä koko päivän ihmisten, jotka tammasta välittävät, seurassa ihan vain harjattavana ja rapsutettavana. Tamma malttaa seistä paikoillaan eikä häslää turhaa. Kaviot nousevat maasta hyvin ja tamma on kengittäessäkin helppo. Varustaessa vähän saattaa luimia kun kiristää satulavyötä mutta muuten on kiltti ja avaa suunsa kuolaimille helposti. Salli rakastaa myös lapsia, mutta se on hieman säikky. Tamman kanssa tulee olla varovainen, etteivät pienet lapset jää alle, kun säikähdyskohtaus iskee.

Ratsastaessa Salli peilaa hyvin ratsastajaa. Salli osaa kulkea nätisti ja se on herkkä ratsastaa. Tamma on tosiaan herkkä ja toisinaan hieman kuuma ratsastaa, eikä sovi täysin kaikkien ratsastettavaksi. Etenkin koulupuolella pitäisi olla parin vuoden ratsastuskokemus, mutta tamma toimii joskus myös aloittelevillakin ratsastajilla. Tammalla voi ratsastaa muiden ratsukoiden seurassa ja se osaa käyttäytyä kaikissa paikoissa. Salli on toisinaan turhan kärsimätön, eikä siitä siksi ole koulupainoitteiseksi ratsuksi, sillä se kaipaa suuria vaihteluja elämäänsä. Esteillä Salli on energinen ja välillä saattaa tulla jopa pieni ilopukki. Tamma hyppää varmasti ja on kokenut esteratsu. Toimii esteillä myös kokemattomilla ratsastajilla ja on melko helppo ratsastaa. Sallilla on vahva ja pitkä hyppy, ja tamman lihaksiston lisäännyttyä, se hyppää varmasti korkeampiakin esteitä. Tamma pärjää hyvin niin este- kuin koulupuolella, koska se on perinyt emältään pyöreät ja vahvat askellajit. Etenkin sen laukkaa on arvosteltu erinomaiseksi. Toisinaan kokeneemman ratsastajan alla hevonen on enemmän kuin hyvä. Maastossa Salli on melkein pomminvarma luottoratsu. Se kuuntelee ratsastajaa hyvin eikä sillä ole kiire. Maastoesteillä Salli ei paljoa eroa muusta. Se on innokas hyppääjä ja tamma rakastaa etenkin vettä ja uimista. Salli tarvitsee rohkean ja varman ratsastajan, joka uskaltaa ja auttaa myös Sallia uskaltamaan, sillä tämä hevonen tarvitsee pientä luottamusta ratsastajalta.

Sukutaulu

i. Salemota reno
hann, 168 cm, rt

ii. Jotsun Fit evm

iii. Sovala evm

iie. Hamtaro evm

ie. Nabajorius evm

iei. Shity evm

iee. Montearil evm

e. Endless Dance
hann, 174 cm, trt

ei. National Champion evm

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. Horrible Secret evm

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

14.5.2016 ~ kouluratsastus, VaB ~ 3/25
29.6.2016 ~ kouluratsastus, VaB ~ 2/7
20.8.2016 ~ esteratsastus, 150 cm ~ 1/8
20.8.2016 ~ maastoesteratsastus, 130 cm ~ 2/10
29.9.2016 ~ esteratsastus, 140-150 cm ~ 1/14

Voittosumma: 400 v€

Muuta

1.12.2016
KV Continuous - Anzkuli, Estevalmennus 130-150 cm
Anzkuli ja Salli saapuivat maneesiin valmennusta varten. Ratsukko lämppäsi minun rakentaessa muutaman esteen. Anzkuli otti vielä laukat molempiin suuntiin ruunikolla tammallaan. 
“Hienoa, sitten kokeillaan esteitä. Aloitetaan pystyllä ja ristikolla,” sanoin ja ohjeistin reitin. Ratsukko nosti laukan ja Salli lähestyi ristikkoa innostuneena. Hyppy oli ihan hyvä, vaikka se lähtikin hieman kaukaa. Anzkuli lähestyi pystyä ja se sujui jo paremmin. 
“Kokeilkaa uudestaan ristikkoa,” tokaisin ja ratsukko lähestyi taas pientä ristikkoa. Tällä kertaa se sujui hyvin. Otimme vielä pari harjoitusestettä ennen kunnon ratoja.
“Eli, haluan että kiinnität huomiota lähestymisiin ja askeleisiin. Käytä aikaa, älä päästä Sallia juoksemaan liian kovaa,” kerroin vielä viimeiset ohjeet ennen kuin Anzkuli suunnisti pystylle ja sai Sallin kulkemaan rauhallisesti. Este ylittyi helposti ja sarjalle lähdettiin kovalla vauhdilla. 
“Ulko-ohja!” huusin ja Anzkuli teki pidätyksen. Salli hyppäsi ja laskeutui vähän kömpelösti. Sarjan toinen este ylittyi vähän huolimattomasti, mutta okseri sujui hyvin. 
“Ihan hyvä. Kokeile uudestaan ja muista tehdä pidätteitä ennen sarjaa. Ratsukko yritti uudestaan ja rata meni hyvin. He menivät radan vielä pari kertaa ennen loppuraveja. Aloin purkaa rataa Anzkulin ravaillessa rennosti ympäri maneesia. Annoin vielä yleisiä ohjeita Sallin ratsastamiseen ennen kotiin lähtöä.
- Ellen VRL-13402

 

©2018 Kaukovalta - suntuubi.com