Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

© Bob Langrish
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Funny’s Secret Diamond ”Secret”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Welsh mountain

Ex-omistaja

Jasmin

Skp, väri

Ori, ruunikko

Kasvattaja

Jasmin

Syntynyt

17.3.2013

Koulutustaso

ko Int I; re 70cm; me 70cm; ir 90cm

Säkäkorkeus

114 cm

Painotus

Yleispainotus

Rekisterinumero

VH14-024-0004

   
 

Luonne

Hoidettaessa ori ei ole sieltä helpoimmasta päästä, ainakaan aluksi, kun sen oikkuihin ei ole tottunut. Secretillä on tapana upottaa hampaansa hoitajaan, jos se kokee itsensä jotenkin alistetuksi. Oria ei saa missään tapauksessa alistaa, mutta ei tietenkään itsekään joutua alistetuksi. Ponia saa kyllä rankaista, jos se jotain tekee väärin (esim. puree), sillä sen on kunnioitettava ihmistä johtajana. Jos hoitotoimenpiteissä kestää liian kauan, poni alkaa repimään riimunnarua ja yrittää päästä pois tilanteesta. Secret kuitenkin nostaa jalat ihan kivasti päättäväiselle hoitajalle. Ori näykkii myös satulavyötä kiristettäessä. Poni on loimitettava pakkasella.

Ratsastettaessa Secret on kiltti, ja sillä on pehmeät ja lennokkaat askeleet, joissa on erittäin helppo kenen tahansa istua. Maastossa poni on erittäin innokas, ja vauhti nousee yleensä reilusti. Ori on kuitenkin kaikesta huolimatta täysin maastovarma. Secret ei tykkää esteistä. Se ihmettelee kamalasti, miksi sen pitää hypätä ihmeellisten näköisten pömpeleiden yli, eikä saa edes lupaa kiertää niitä. Estetunnin aluksi se kieltää tahallaan esteet testatakseen ratsastajaa, ja muutenkin pelleilee testatakseen, tarvitseeko sen oikeasti mennä niiden ihmeellisten häkkyröiden yli. Ori on erittäin herkkä, muttei kuitenkaan tee mitään automaattisesti, vaan ratsastajalla on aina työ saada ori tekemään asioita juuri haluamallaan tavalla. Poni tarvitsee selvät avut kerralla, tai se tekee jotain ihan muuta.

Talutettaessa Secretiin on vaikea saada yhteys. Se kyllä kävelee vieressä, mutta se keskittyy kaikkeen täysin muuhun kuin taluttajaan. Jos muita kuin taluttaja ja hevonen ei ole paikalla, ori kyttää kaikennäköistä, katselee toisinaan taivaallekin, jos vaikka taivas tippuisi niskaan. Jos oreja on lähettyvillä, se vetää korvat luimuun ja ärhentelee muille; ja jos taas tammoja, ori vetää korvat eteenpäin ja pörhistelee minkä kerkeää. Secret ei kuitenkaan koskaan ole karannut tai säikkynyt muutoin kuin säpsynyt.

Sukutaulu

i. Flury
wA, rt

ii. tuntematon

iii. tuntematon

iie. tuntematon

ie. tuntematon

iei. tuntematon

iee. tuntematon

e. Royal Diamond
wA, 117 cm, rnpäis

ei. Staotley Rocco evm

eii. tuntematon

eie. tuntematon

ee. Biodiesel Highlight evm

eei. tuntematon

eee. tuntematon

 

Jälkeläiset

Syntynyt

29.9.2017

Skp & nimi

o. Susikallion Hegemony

Isä/emä

Hopearinteen Cinderella

 

Kilpailukalenteri

Muut: 1 sijoitusta
11.11.2018 - näyttely - Sysälä - muut poniorit - 3/7  

Voittosumma: 75 v€

Muuta

Ruokinta
Aamu: Heinää, ½ dl mysliä
Päivä: Heinää
Ilta: Heinää, ½ dl kauraa

 

 

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com