Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

© skeeze (lisenssi)
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Honey Heart KV ”Honey”

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu

Chincoteaguenponi

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Skp, väri

Tamma, ruunivoikko

Kasvattaja

Anzkuli (VRL-11903)

Syntynyt

10.3.2019, Suomi

Koulutustaso

ko HeB; re 50cm; me 50cm; ir 110cm

Säkäkorkeus

134 cm

Painotus

Esteratsastus

Rekisterinumero

VH19-197-0000

   
 

Luonne

Jos pitävät astutussuunnitelmat on jo tehty tälle vuodelle, silloin niistä on pidettävä kiinni, eikö totta? Honeyn kohdalla täytyi tehdä poikkeus sääntöön. Tapanani on teettää varsoja vasta vanheneville hevosille, jotta voi hyvällä mielin päästää ne ensin eläkkeelle, ja siirtyä vanhemmasta pikkuhiljaa aina nuorempaan. Nyt kuitenkin tilausvarsoja lupaillessani tuli Adinasta aivan huikea tarjous, nimittäin chincoteaguenponiruuna Splash of Keno, jolta oli jäljellä ainoastaan yksi pakaste. Lupasin yhden varsan tästä tammasta jo muualle samasta ruunasta, mutta pakko oli saada toinen samanmoinen tälle 11-vuotiaalle tammalle, ja se jäisi meille kotiin. Niinpä kutkuttavan odotuksen jälkeen tallin pahnoilla makasi pieni CHINCOTEAGUENPONIvarsa. Tamma oli isänsä tapaan syötävän suloinen ruunivoikko, ja korkeudessa jäi suuren emänsä ja pienemmän isänsä väliin. Nimen keksiminen tälle pienelle, hontelojalkaiselle karvapallolle ei ollut vaikeaa, olihan se enemmän ja vähemmän hunajan värinen, ja toisi emänsä tapaan enemmän ja vähemmän iloa niin minulle kuin muillekin. Onneksi tamma ei kuitenkaan ole osoittautunut aivan emänsä luonteiseksi, vaan siihen on onneksi sekoittunut vähän isän selväpäisyyttä.

Vaikka Honey onkin hoidettaessa sidottava kiinni, on se loppujen lopuksi kovin leppoisa tapaus, jota on kohtuullisen helppo kenen tahansa käsitellä. Tamma pitää huomiosta, vaikkakin jalat vaeltavat sinne tänne, ja oven ollessa mukavasti raollaan, on siitä hyvä pujahtaa karkuteille. Tamma onkin yksi Houdini ja karkailee tämän tästä huolimattomasti jätetyistä ovista tai veräjistä. Vaikkakin Honey on oppinut tämän tapansa saadakseen mahdollisesti herkkuja, saa sitä kuitenkin käsiteltyä näiden herkkujen kanssa superkivasti. Harjatessa Honey vaikuttaa äkäiseltä korvat liimattuna niskaan ja ikävästi ilmaa näykkien, mutta ei se kuitenkaan tee mitään ihmiselle. Sama kaava toistuu satulavyötä kiristettäessä. Pesemisestä tamma ei pidä (vaikkakin emänsä tapaan uinti on sen intohimo), joten kostealla pyyhkiminen on vähemmän kamala vaihtoehto kuin letkun alla peseminen.

Onneksi Honeyn koulutus on tuottanut jotain tulosta, eikä siitä kasvanut samanlainen vapauteen kaipaaja kuin emästään. Enemmänkin isänsä tapaan Honey osaa kävellä fiksusti vierellä, kun sitä siltä vaaditaan. Lisäksi se on melko kylmäpäinen eikä hätkähdä ihan pienestä. Toisinaan – tamma kun on – sillä kuitenkin jokin ruuvi vinksahtaa päässä, ja silloin taluttajaa viedään. Tammalle kannattaakin käyttää aina varmuuden vuoksi ketjunarua. Tarhaan ja laitumelle viedessä täytyy Honeyn kanssa olla tarkkana, se nimittäin lähtee kuin ohjus, kun pääsee aitojen sisäpuolelle. Haettaessa se ei kuitenkaan juokse hakijaa pakoon, mutta toisaalta eipä se tule portille vastankaan. Tammaa voisikin kuvailla sellaiseksi tönöttäväksi haettavaksi, joka antaa itsensä kivasti kiinni.

Ratsuna Honeya voisi kuvailla sekoitukseksi molempia vanhempiaan. Tamma soveltuu taitotasoon katsomatta kenelle tahansa, vaikkakin reippaana ponina se ei ole välttämättä se paras valinta kaikkein arimmille ratsastajille. Tamma on tottelevainen, vastaa herkästi apuihin – mitä ne sitten olivatkaan – ja tekee aina parhaansa. Temppuja tamman takataskusta harvemmin löytyy, mutta turhasta raipalla lyömisestä tammalla palaa sen kohtuullisen pitkä pinna, ja silloin se kyllä antaa lennättää takapuoltaan. Kouluratsastus ei ole tamman lempilaji, kuten ei emänsäkään, ja etenkin vaativammalla tasolla tamman kärsivällisyys ratsastajan suhteen on heikompi kuin helpommalla tasolla tai esteillä. Pohkeenväistö on Honeylle jostain syystä hyvinkin haastava liike, eikä tamma oikein tahdo edes ymmärtää, miksi sen pitäisi astua ristiin, kun voi kävellä suoraankin. Esteet ovat tammalle mieluisa asia, vaikkei se kokonsa vuoksi kovin korkeita esteitä pystykään hyppäämään. Yritystä Honeylta kuitenkin löytyy.
Maastoon Honeyn selkään ei voi laittaa ketä tahansa. Sillä on toisinaan tapana ottaa kaverin kanssa kisaa tai vain purra kiinni kuolaimeen ja pistää reippaasti kaviota toisen eteen. Isän laukkatausta on periytynyt myös Honeyyn, sen verran pitkät askeleet ja reipas tahti sillä on. Toisinaan jäävät isommatkin hevoset kakkoseksi kisassa.

Sukutaulu

i. Splash of Keno
cctg, 121 cm, rnvkk

ii. Tuffy’s Abracadabra evm

iii. Lyla Blue evm

iie. Formula One II evm

ie. Beautiful Cheyenne evm

iei. Best of Me evm

iee. Vick Tation evm

e. Wild Heart
cctg, 147 cm, prn

ei. Wild Child evm

eii. Wilde Oscar evm

eie. Comtessa evm

ee. Hearty Party evm

eei. Party Hard evm

eee. Queen of Hearts evm

 

Jälkeläiset

Syntynyt

-

Skp & nimi

-

Isä/emä

-

 

Kilpailukalenteri

pvm laji luokka sijoitus

Voittosumma: 0 v€

©2019 Kaukovalta - suntuubi.com